מחזמר וויקד (Wicked Broadway) בברודווי בניו יורק | מחזמר מרשעת

מחזמר וויקד (Wicked Broadway) בברודווי בניו יורק | מחזמר מרשעת

Wicked

עזרה עם תכנון החופשה בניו יורק?

מחזמר וויקד (Wicked Broadway) בברודווי בניו יורק | מחזמר מרשעת

דמיינו לרגע שאתם נכנסים לעולמם של עוץ לי גוץ לי (The Land of Oz), אבל לא דרך הדלת הרגילה עם דורותי, טוטו ונעלי האודם – אלא מהדלת האחורית, איפה שכל הקסם האמיתי קורה! 

"וויקד" (Wicked) הוא לא עוד מחזמר – הוא קורס מזורז בהבנת מכשפות, פוליטיקה קוסמית, וצדדים אפלים של גיבורים נוצצים. בקיצור, ההיסטוריה כפי שלא לימדו אותנו בבית הספר, עם הרבה יותר שירה, ריקודים ו… צבע ירוק!

תמיד חשבתם שהמכשפה הרעה מהסיפור היא פשוט רעה? חכו שתשמעו את הצד שלה בסיפור! ואם אתם חושבים שהמכשפה הטובה היא באמת כל כך טובה… נו, בואו נגיד שיש כאן יותר ניואנסים משאתם מדמיינים. זהו מחזמר שהפך את ברודווי למה שהוא, משך אליו מיליוני צופים מכל העולם, וגרם לכל מי שראה אותו לשאול את עצמו: "רגע, אולי אני בכלל בצד הלא נכון של הסיפור?"

אז אם אתם מחפשים ערב שבו תצחקו, תתרגשו, תנסו לזמזם שירים שאי אפשר לשיר בלי יכולות ווקאליות של מריה קארי, ותצאו עם תובנות פילוסופיות על צדק, גורל ומי באמת קובע מי טוב ומי רע – ברוכים הבאים ל"וויקד". אבל לפני שאתם קופצים על המטאטא הקרוב ויוצאים לניו יורק, חכו רגע – יש כמה דברים שאתם פשוט חייבים לדעת כדי להפוך את החוויה שלכם למושלמת. רמז: זה כולל סודות על המקומות הכי טובים לשבת, איך להשיג כרטיסים בלי למשכן את הדירה, ומה לא כדאי לכם לפספס בשום אופן…

בכמה מילים- מהו מחזה וויקד בברודווי?

"וויקד" (Wicked) או "המרשעת" הוא ממש לא סתם מחזמר – והרי שמדובר בחוויה תיאטרלית מסחררת שתגרום לכם לשאול את עצמכם: "רגע, אולי כל החיים חשבתי שמכשפות זה רע, אבל בעצם… אני בצד הלא נכון של הסיפור?" 

המחזמר לוקח את הקלאסיקה של הקוסם מארץ עוץ והופך אותה 180 מעלות– מה אם המכשפה הרעה בכלל לא הייתה רעה, אלא פשוט מישהי עם יחסי ציבור נוראיים? מה אם המכשפה הטובה הייתה קצת יותר… איך לומר בעדינות? אופורטוניסטית? כאן נכנסות לתמונה אלפבה (Elphaba), המכשפה הירוקה עם לב זהב, וגלינדה (Glinda), הבלונדינית הכריזמטית עם קופסת איפור ששווה כנראה יותר מהדירה שלכם.

תוסיפו לזה שירים מצמררים כמו "Defying Gravity", תפאורה עוצרת נשימה, הומור חד, ורגעים שיגרמו לכם גם לצחוק וגם לדמוע – וקיבלתם מופע שלא סתם רץ כבר מעל 20 שנה, אלא מחזמר שהפך לאגדה בברודווי. בין אם אתם חובבי תיאטרון ותיקים או פשוט רוצים ערב קסום בניו יורק – "וויקד" הוא מופע שפשוט אי אפשר להחמיץ! 

צפו בטריילר של המחזמר בברודווי ↓↓

אז בואו נתחיל עם כמה עובדות מרתקות ומפתיעות על המחזמר

אם חשבתם ש"וויקד" הוא רק עוד מחזמר מוצלח, תתכוננו לגלות כמה עובדות מסקרנות שהופכות אותו לאחד מהמחזות המיוחדים ביותר בתולדות ברודווי!

📈 1. אחד המחזות הפופולריים ביותר בהיסטוריה של ברודווי 

"וויקד" הוא לא רק מחזמר מצליח – הוא שובר שיאים כבר 20 שנה! הוא הכניס למעלה מ-1.3 מיליארד דולר (!!) רק בניו יורק, מה שהופך אותו לאחד משלושת המחזות הרווחיים ביותר בהיסטוריה, לצד מלך האריות ופנטום האופרה. אם מדברים במספרים של צופים – יותר מ-10 מיליון אנשים צפו במופע רק בניו יורק, ולמעלה מ-60 מיליון ברחבי העולם. תוסיפו לזה את העובדה שהוא הוצג בלמעלה מ-100 ערים שונות ברחבי העולם, ותבינו שמדובר בתופעה תרבותית ברמה עולמית.

🧙‍♀️ 2. הדמות של אלפבה כל כך קשה לביצוע שהשחקניות ממש מאבדות קול בגלל התפקיד

אם חשבתם לשיר את Defying Gravity באמבטיה – בהצלחה עם זה. שחקניות רבות שגילמו את אלפבה מדווחות שהתפקיד כל כך תובעני שהוא פשוט גומר להן את הקול. אפילו אידינה מנזל (השחקנית המקורית) כמעט איבדה את הקול שלה לחלוטין כשהיא שרה את השיר 6 פעמים בשבוע, וזה אחרי שהיא כבר הייתה ידועה בזכות הקול העוצמתי שלה. שחקניות אחרות נאלצו לקחת ימי מחלה באופן קבוע בגלל העומס הווקאלי של התפקיד.

🌟 3. כמעט קיבלנו קאסט אחר לגמרי וג'ניפר אניסטון כמעט הייתה גלינדה?!

לפני שקריסטן צ'נוות' (Kristin Chenoweth) קיבלה את התפקיד של גלינדה, ההפקה חשבה ללהק את ג'ניפר אניסטון (!!), שעדיין הייתה עמוק בתוך ההצלחה של חברים. אבל ברגע שהשמעו את קריסטן צ'נוות' שרה – הם הבינו שאי אפשר לוותר עליה.

יותר מזה – בריטני ספירס (!!) הייתה מועמדת לתפקיד גלינדה בהפקות מאוחרות יותר, אבל היא סירבה בגלל אילוצי לוח זמנים. דמיינו רגע איך זה היה נראה!

🧪 4. הפיגמנט הירוק של אלפבה צבע מיוחד שמגיע עם צוות ניקוי צמוד

האיפור הירוק של אלפבה אינו צבע רגיל – מדובר בנוסחה מיוחדת על בסיס מים שמותאמת אישית לכל שחקנית. צוות ההפקה אפילו צריך לשלוח את המגבונים להסרת האיפור למעבדה מיוחדת כדי לוודא שהם לא פוגעים בעור של השחקניות! ובכל זאת, רבות מהן מדווחות שנשאר להן גוון ירקרק על העור אפילו אחרי מקלחת ארוכה.

🎶 5. המנגינות במחזמר מתוכננות לגרום לנו להתאהב בהן גם אם לא נרצה

אם יצאתם מוויקד עם שירים שנתקעו לכם בראש לשבועות, זה לא במקרה. המלחין סטיבן שוורץ (Stephen Schwartz) תכנן בצורה מתמטית שהמנגינות יהיו קליטות וממכרות. השירים כוללים דפוסים רפטטיביים, סיומות גבוהות של צלילים, ורובם מסתיימים בצליל "A" (כמו Defying Gravity או Popular), מה שמכניס אותם עמוק לתת-מודע של המאזינים. בקיצור, אם לא הפסקתם לזמזם את השירים אחרי שראיתם את המחזה – זה ממש לא במקרה!

🎩 6. הקוסם מארץ עוץ? הוא בכלל מבוסס על מפיקי הוליווד מהמציאות

הדמות של הקוסם, שמתגלה כאיש חסר כוח אמיתי אבל עם יכולות שכנוע מטורפות, מבוססת בחלקה על מפיקים הוליוודיים מהחיים האמיתיים. גרגורי מגווייר, מחבר הספר שעליו מבוסס המחזמר, אמר שהוא יצר את הדמות בהשראת האנשים בעלי הכוח בהוליווד שמנהלים את תעשיית הבידור ללא שום כישרון אמיתי – רק מניפולציות ותככים.

🚀 7. "וויקד" היה מועמד ל-10 פרסי טוני אבל הפסיד למחזמר בובות על סקס

ב-2004 "וויקד" היה מועמד ל-10 פרסי טוני, כולל המחזמר הטוב ביותר. כל ברודווי היה בטוח שהוא יזכה, אבל בסוף הפרס הלך ל"Avenue Q" – מחזמר מצחיק על בובות שחיות בעיר ניו יורק, שמתעסק בנושאים כמו סקס, סמים ואבטלה. ההפסד היה אחד המפתיעים ביותר בתולדות טקס הטוני!

🎬 8. הסרט סוף סוף קורה והוא כל כך גדול שהוא מפוצל לשני חלקים!

אחרי שנים של שמועות, הסרט Wicked סוף סוף יוצא – ובשני חלקים! החלק הראשון ייצא בדצמבר 2024, והחלק השני בנובמבר 2025.

ומי יככבו בתפקידים הראשיים? סינת'יה אריבו (כאלפבה) ואריאנה גרנדה (כגלינדה)! ההפקה מבטיחה שזה יהיה העיבוד הכי גדול ומרהיב שנעשה אי פעם על המחזמר.

Powered by GetYourGuide

📖 הרקע לעלילת המחזמר "וויקד" – הסיפור שמעבר לארץ עוץ

"וויקד" (Wicked) נולד מתוך סיפור קלאסי שהפך לאחד הסיפורים המוכרים והאהובים בעולם. המחזמר מבוסס על הספר "Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West" מאת גרגורי מגווייר (Gregory Maguire), שיצא לאור בשנת 1995. אך כדי להבין את הבסיס שלו, צריך לחזור הרבה יותר אחורה – לסיפור שעליו גדלנו: "הקוסם מארץ עוץ" (The Wizard of Oz).

הסיפור של הקוסם מארץ עוץ התחיל הרבה לפני ברודווי. הספר נכתב בשנת 1900 על ידי ליימן פרנק באום (L. Frank Baum) והפך במהרה לקלאסיקה אמריקאית אהובה. הוא מגולל את סיפורה של דורותי גייל (Dorothy Gale), ילדה מקנזס שנשאבת לתוך טורנדו ומגיעה לארץ עוץ הקסומה.

שם היא פוגשת דמויות בלתי נשכחות כמו הדחליל (Scarecrow), איש הפח (Tin Man) והאריה הפחדן (Cowardly Lion) – שלושתם יוצאים איתה למסע במטרה לפגוש את הקוסם הגדול של עוץ (Wizard of Oz), שיוכל להחזיר אותה הביתה. בדרך היא נאלצת להתמודד עם המכשפה הרעה מהמערב, דמות שמוצגת כדמות נבל אכזרית שמנסה לחסל את דורותי ולחטוף ממנה את נעלי האודם הקסומות.

כמובן, הסיפור מסתיים בכך שדורותי מנצחת את המכשפה, מגלה שהקוסם הוא לא באמת קוסם, ולומדת שהכוח לחזור הביתה היה בתוכה כל הזמן.

גרגורי מגווייר לקח את הסיפור הקלאסי והפך אותו על הראש. בספרו, הוא מציג את עוץ מזווית שונה לחלוטין – מנקודת מבטה של המכשפה הרעה מהמערב, אלפבה (Elphaba). במקום נבלת מרושעת, מגווייר הפך את אלפבה לדמות מורכבת עם עבר כואב, אידיאלים חזקים, וחיים מלאים במאבק נגד דעות קדומות ואי-צדק.

הספר חוקר סוגיות עמוקות יותר כמו חירות מול שליטה, מוסריות, אפליה חברתית, מניפולציות פוליטיות, ואיך ההיסטוריה מסלפת את הסיפור של אנשים מסוימים. הוא מציג את הקוסם של עוץ לא כקוסם טוב ומיטיב, אלא כשליט כוחני שמנצל את הפחד של האנשים כדי לשלוט עליהם.

🌟 איך נולד המחזמר "וויקד" מגרסת הספר?

בזמן שהספר הפך לרב-מכר, המלחין והמפיק סטיבן שוורץ (Stephen Schwartz) קרא אותו והתאהב ברעיון. הוא הרגיש שהסיפור של אלפבה יכול להפוך למחזה מוזיקלי עוצמתי, עם מסר שיכול לדבר לכל אחד מאיתנו.

אולם, הספר של מגווייר היה הרבה יותר אפל, פוליטי ומורכב, ולכן שוורץ וצוות ההפקה לקחו רק את הרעיון המרכזי – המכשפה הרעה מהמערב היא לא באמת רעה, ושכתבו את העלילה כך שתתאים לבמה ולברודווי.

בגרסת המחזמר, הסיפור מתמקד בעיקר בחברות של אלפבה וגלינדה (Glinda), המכשפה הטובה מהצפון, תוך כדי שמירה על אלמנטים פוליטיים וסאטיריים – אבל בעדינות רבה יותר מאשר בספר המקורי.

🎭 עלילת המחזמר "וויקד" – הסיפור שמעולם לא סופר'' 🧙‍♀️✨

אם חשבתם ש"הקוסם מארץ עוץ" הוא סיפור פשוט על ילדה מקנזס שמביסה מכשפה רעה והכול נגמר באושר ועושר – תתכוננו להסתכל על עוץ לי גוץ לי מזווית חדשה לגמרי . "וויקד" הוא מחזמר שלוקח אותנו אחורה בזמן, הרבה לפני שדורותי וטוטו צעדו בשביל האבנים הצהובות, ומספר לנו איך הכול התחיל – ואיך הטוב והרע הם אולי לא מה שתמיד סיפרו לנו.

🎬 תחילת הסיפור – רגע לפני הסערה

המחזמר נפתח ברגע של ניצחון: אזרחי ארץ עוץ חוגגים את מותה של "המכשפה הרעה מהמערב", אלפבה (Elphaba) שדורותי בדיוק חיסלה בעזרת דלי מים. הכל נראה שמח וצוהל – עד שלפתע מגיעה גלינדה (Glinda) המכשפה הטובה, והיא מתחילה לספר לכולם שהסיפור של אלפבה היה הרבה יותר מורכב ממה שנראה.

ואז, דרך פלאשבק מרהיב, אנחנו חוזרים בזמן לתחילת חייה של אלפבה – הילדה שנולדה עם עור ירוק והייתה דחויה כמעט מיום היוולדה. היא גדלה בבית קר ומנוכר, כשאביה התעלם ממנה והעדיף את אחותה הצעירה, נססה (Nessarose) שנולדה נכה. אלפבה למדה להסתדר לבד – עד שהגיעה לאוניברסיטת שיז (Shiz University) ושם חייה השתנו לנצח.

👩🎓 כשהמכשפות נפגשות – אלפבה וגלינדה הופכות לשותפות לחדר

באוניברסיטה, אלפבה פוגשת את גלינדה, נערה בלונדינית, מפונקת ופופולרית, שהופכת לשותפתה לחדר – לשתיהן אין שום כוונה להפוך לחברות. גלינדה רואה באלפבה נערה מוזרה ומוזנחת, ואילו אלפבה סולדת מהשטחיות וההתנשאות של גלינדה.

אלא שעם הזמן, קורה הבלתי צפוי – השתיים מתחילות לפתח ידידות אמיתית. גלינדה אפילו מנסה לשפר את הופעתה של אלפבה בשיר "Popular",  בעוד שאלפבה מגלה כוחות קסם נדירים, שבזכותם היא נבחרת להיפגש עם הקוסם מארץ עוץ.

🎩 פגישה עם הקוסם – כשהאגדה מתהפכת

כשאלפבה מגיעה ל- Emerald City לפגוש את הקוסם הגדול בכבודו ובעצמו, היא בטוחה שהחלום שלה עומד להתגשם – סוף סוף היא תוכל להשתמש בכישוריה כדי לשנות את עוץ לטובה! אבל כאן מגיעה התפנית הראשונה של המחזמר: אלפבה מגלה שהקוסם אינו יותר מאשר נוכל כריזמטי, שאין לו קסם אמיתי, ושכל שלטונו מבוסס על מניפולציות ותעמולה.

הקוסם מבקש מאלפבה להשתמש בקסמיה כדי לדכא את אנשי החיות, היצורים המדברים של עוץ, והיא מסרבת בכל תוקף. כאשר היא מבינה שהקוסם לא יאפשר לה לפעול כפי שרצתה, היא מחליטה לברוח ומוצאת עצמה נרדפת על ידי כל ממלכת עוץ, שהופכת אותה לאויבת הציבור מספר אחת.

🚀 "Defying Gravity" – רגע השיא במחזמר

כאן מגיע אחד הרגעים האיקוניים ביותר בברודווי: השיר "Defying Gravity"  שבו אלפבה מחליטה להפסיק להתחנף, להפסיק לרצות, ולהפסיק לשחק לפי החוקים. היא מתמרדת נגד הקוסם, מרחפת באוויר לראשונה, ומבינה שכולם יראו בה "מכשפה רעה" – אבל זה לא ישבור אותה.

בעוד אלפבה יוצאת למסע של מרד וחירות, גלינדה בוחרת בצד השני: היא מחליטה להישאר נאמנה לקוסם ולטפס בסולם החברתי – מה שהופך אותה למכשפה הטובה של הצפון.

💔 חברות, אהבה ובגידה – כשהכול מסתבך

כשהעלילה מתקדמת, אנחנו מגלים שהחיים של שתיהן מסתבכים יותר ויותר:

  • אלפבה הופכת למבוקשת ברחבי עוץ, וכל דבר שהיא עושה מתפרש לרעתה.
  • גלינדה הופכת לסמל הצדק של הממלכה, אבל מבפנים היא יודעת שהיא בגדה בחברתה.
  • פייירו (Fiyero)  הנסיך והאהוב של גלינדה, מגלה רגשות כלפי אלפבה, מה שיוצר משולש רומנטי דרמטי.

לאורך הדרך, אנחנו מגלים איך הסיפורים שאנחנו מכירים מ"הקוסם מארץ עוץ" בעצם לא קרו בדיוק כמו שחשבנו – ולמעשה, כל הסיפור של אלפבה הוא לא באמת של מכשפה רעה, אלא של אישה שלא הייתה מוכנה להתכופף לתכתיבים של עולם אכזרי.

⚔️ השיא הגדול – ההיתקלות האחרונה בין אלפבה וגלינדה

בלי ספוילרים, נאמר רק שהמערכה השנייה מביאה לעימות בלתי נמנע בין שתי החברות-האויבות, כשהן חייבות לבחור אם להמשיך להילחם זו בזו – או למצוא דרך אחרת.

בסוף המחזמר, אנחנו חוזרים לרגע שבו התחלנו – אחרי "מותה" של אלפבה – ומבינים שהדברים הם לא בדיוק כפי שנראו… 😉

💡 מוסר ההשכל של "וויקד" – לא כל מה שנראה רשע הוא באמת רשע

המחזמר "וויקד" מצליח לקחת את אחד הסיפורים הקלאסיים ביותר ולתת לו משמעות חדשה. זהו סיפור על חברות, בחירות, ומי בעצם מחליט מהו טוב ומהו רע. עם רגעים דרמטיים, שירים עוצרי נשימה, ועלילה שלא מפסיקה להפתיע – "וויקד" הוא הרבה יותר ממחזמר – זו חוויה רגשית שמלווה אותנו גם הרבה אחרי שהמסך יורד.

אז באיזה צד אתם? גלינדה או אלפבה? ⬇️ ⬇️

Powered by GetYourGuide

🎭 חוויית הצפייה ב"וויקד" קסם שלא מהעולם הזה!

להיכנס לתיאטרון גרשווינין (Gershwin Theatre) בניו יורק כדי לצפות ב"וויקד" זו לא סתם חוויית תיאטרון – זה רגע שבו המציאות מתפוגגת ואתם נשאבים לתוך עולם קסום, מסתורי ומלא רגש. ברגע שהמסך עולה, הצבעים המרהיבים ממלאים את הבמה, והמוזיקה העוצמתית מתחילה להתנגן, אי אפשר שלא להרגיש צמרמורת של התרגשות. האווירה באולם מחשמלת – הקהל מחזיק את נשימתו, מחכה לרגעי השיא, וכל מחיאת כף נשמעת כאילו מדובר בגמר גביע העולם.

אבל מה שבאמת הופך את "וויקד" לחוויה בלתי נשכחת הוא השילוב בין הסיפור המרגש, ההומור השנון, והשירים האייקוניים שמבוצעים בלייב עם אנרגיה עוצרת נשימה. השיא מגיע עם הביצוע של Defying Gravity, כאשר אלפבה מתרוממת לאוויר באמצע הבמה באחד הרגעים הדרמטיים ביותר שנראו אי פעם על במת ברודווי. זהו רגע שבו הקהל עוצר את נשימתו, ורק כשהשיר מסתיים – מתפוצץ במחיאות כפיים סוערות. בין אם זו הפעם הראשונה שלכם או שאתם חוזרים שוב ושוב – כל ערב בוויקד מרגיש כמו מופע ראשון, עם קסם שלא דוהה לעולם.

האם גם מי שלא מכיר את "הקוסם מארץ עוץ" יוכל להנות במופע?

לגמרי כן! 🎭✨

"וויקד" הוא מחזמר עצמאי לחלוטין, כך שגם אם אף פעם לא קראתם את הקוסם מארץ עוץ ולא ראיתם את הסרט המפורסם – עדיין תוכלו ליהנות מכל רגע. אמנם המחזה מתרחש באותו עולם של עוץ לי גוץ לי, אך הוא מספר סיפור חדש לגמרי, מנקודת מבט שונה, עם דמויות מעוררות השראה ועלילה מרתקת שלא דורשת ידע מוקדם.

יותר מזה – אם אתם לא מכירים את "הקוסם מארץ עוץ", אולי אפילו תיהנו יותר! ככה תוכלו להיכנס לסיפור של אלפבה וגלינדה בראש פתוח, בלי דעות קדומות על מי "טוב" ומי "רע". המחזמר מלא ברגעים עוצמתיים, תפאורה מרהיבה ושירים בלתי נשכחים, כך שגם בלי היכרות מוקדמת עם הסיפור הקלאסי – אתם תצאו מוקסמים.

אבל אם כן מכירים את "הקוסם מארץ עוץ"? אז מחכה לכם חוויה כפולה – כי תגלו עד כמה דברים בסיפור המקורי היו מנופחים, מסולפים, או פשוט מסופרים מהזווית הלא נכונה. 😉

🎭 ברודווי – הלב הפועם של התיאטרון העולמי

ברודווי (Broadway) בניו יורק הוא מרכז התיאטרון החשוב והיוקרתי בעולם, המקום שבו מחזות זמר ושוברי קופות נולדים לפני שהם הופכים לתופעות עולמיות. מדובר ברובע תיאטראות הכולל למעלה מ-40 אולמות המציגים הופעות מדי ערב, עם כמה מההפקות הכי מרשימות שאי פעם נראו על הבמה. מי שמופיע על ברודווי – בין אם זה שחקן, זמר או במאי – נחשב לחלק מהשורה הראשונה של עולם התיאטרון.

מה שהופך את ברודווי לכל כך מיוחד זה השילוב של מוזיקה חיה, תפאורות עוצרות נשימה, וכישרון ברמה שלא רואים בשום מקום אחר. זהו המקום שבו מחזות כמו עלובי החיים, מלך האריות, המילטון, פנטום האופרה – וכמובן וויקד – הפכו לאגדות.

🎭 תיאטרון גרשווינין (Gershwin Theatre) – הבית של "וויקד"

"וויקד" מוצג מאז 2003 בתיאטרון גרשווינין (Gershwin Theatre), אחד מהתיאטראות הגדולים והמרשימים ביותר בברודווי.

🎟️ כמות מקומות ישיבה: הוא נחשב לתיאטרון הגדול ביותר בברודווי, עם למעלה מ-1,900 מקומות ישיבה – אבל עדיין, למצוא כרטיסים טובים זה לא פשוט בגלל הפופולריות של המופע.

🏛️ עיצוב ואווירה: התיאטרון נקרא על שם המלחין האגדי ג'ורג' גרשווין, והוא מעוצב בצורה ייחודית המאפשרת לכל הצופים ליהנות מהחוויה בצורה מושלמת, עם זווית צפייה מעולה מכל פינה באולם. התפאורה של "וויקד" השתלבה כל כך טוב במקום, שהאולם עצמו הפך לחלק בלתי נפרד מהחוויה – מהכניסה המעוצבת בהשראת עוץ ועד לתפאורת הבמה הסוחפת.

🕰️ עובדה מעניינת: תיאטרון גרשווינין נפתח בשנת 1972, אך מאז שהחלה בו ההפקה של "וויקד" – הוא הפך לאחד המקומות האייקוניים ביותר בניו יורק. זהו המופע שרץ הכי הרבה זמן בתולדות התיאטרון הזה, וכנראה ימשיך לרוץ בו עוד שנים רבות.

📍 מיקום ודרכי הגעה לתיאטרון גרשווינין (Gershwin Theatre) 🎭

📌 כתובת התיאטרון:  222 West 51st Street, ניו יורק, NY 10019

🏛️ מיקום: בלב אזור התיאטראות של ברודווי, במנהטן, ניו יורק.

🚇 איך להגיע לתיאטרון?

🚆 הגעה באמצעות הסאבוויי (הרכבת התחתית של ניו יורק)

הדרך הכי מהירה והנוחה להגיע היא באמצעות הסאבוויי, עם תחנות קרובות שממוקמות במרחק הליכה קצר:

קו 1 – תחנת 50th Street (5 דקות הליכה)

קווים C, E – תחנת 50th Street (3 דקות הליכה)

קווים N, R, W – תחנת 49th Street (6 דקות הליכה)

קווים B, D, F, M – תחנת 47-50 Sts – Rockefeller Center (8 דקות הליכה)

💡 טיפ: אם אתם מגיעים מכיכר הטיימס סקוור (Times Square), אפשר פשוט ללכת ברגל – זה לוקח כ-10 דקות בלבד!

🚌 הגעה באמצעות אוטובוסים

🚌 קווי אוטובוס שעוצרים ליד התיאטרון:

M50 – עוצר ממש ליד התיאטרון (קו שחוצה את העיר לרוחבה ברחוב 50).

M7, M20, M104 – עוברים לאורך ברודווי ועוצרים קרוב מאוד למיקום.

🚖 מונית / Uber / Lyft

🚖 נסיעה במונית או Uber/Lyft היא אפשרות נוחה, אבל בשעות הערב יש פקקים כבדים באזור ברודווי, לכן מומלץ לתכנן מראש ולרדת כמה רחובות לפני.

💡 טיפ: אם אתם רוצים להימנע מפקקים, אפשר לבקש מהמונית לעצור ברחוב 8th Avenue וללכת ברגל 3-4 דקות לתיאטרון.

🚶‍♂️ הגעה ברגל אם אתם כבר במנהטן

🔹 מכיכר טיימס סקוור  (Times Square) –10 דקות הליכה (דרך ברודווי צפונה).

🔹 ממרכז רוקפלר  (Rockefeller Center) 8 דקות הליכה.

🔹 מהסנטרל פארק (Columbus Circle) – כ-15 דקות הליכה.

🎭 הגעתם? עכשיו כל מה שנשאר זה ליהנות מהקסם של "וויקד"!

עוד מופעים בברודווי שאסור לכם לפספס ⬇️ ⬇️

📌 כל מה שצריך לדעת לפני ביקור ב"וויקד" בברודווי 🎭✨

💰 מחירי כרטיסים

כרטיסים מתחילים מ-$100 ויכולים להגיע ל-$250+ למושבים היקרים יותר.

כרטיסי VIP או פרימיום יכולים לעלות $400+.

🛒 רכישת כרטיסים מראש

מומלץ לקנות כרטיסים לפחות חודשיים מראש !

זמני המופעים

שני- אין מופעים

שלישי, רביעי, חמישי, שישי: 19:00.

שבת: 20:00 ו-14:00.

ראשון: 15:00 

אורך המופע:

כ-2 שעות ו-45 דקות, כולל הפסקה של 15 דקות.

💺 איפה הכי כדאי לשבת?

אם אתם רוצים חוויית צפייה מושלמת:

Orchestra Center (שורות 5-10) – המקומות הטובים ביותר, עם ראות מצוינת לכל הבמה.

Front Mezzanine – מציע נוף רחב ומלא של התפאורה המרהיבה.

Rear Orchestra או Balcony – פחות יקר, אבל מרוחק יותר מהבמה.

💡 טיפ: הימנעו ממקומות בקצה השורות, שם חלק מהתפאורה מוסתרת.

🎭 מה חשוב לדעת?

יש להגיע לפחות 30-45 דקות לפני תחילת ההופעה הבידוק הביטחוני עלול לקחת זמן.

אסור לצלם או להקליט במהלך המופע מדיניות ברודווי מאוד קפדנית בנושא.

אין קוד לבוש מחייב, אך רוב הקהל מגיע בלבוש אלגנטי (חולצות מכופתרות, שמלות קלילות).

לא ניתן להכניס אוכל מבחוץ בתיאטרון מוכרים חטיפים ושתייה (אבל המחירים יקרים).

ניתן להיכנס למופע מגיל 5 ומעלה. המופע מומלץ לגילאי 8 ומעלה.

💡 טיפ: אם אתם רוצים לאכול לפני ההופעה, הזמינו מקום מראש כי המסעדות מתמלאות במהירות.

Powered by GetYourGuide

לסיכום, אם יש משהו שלמדנו מ"וויקד", זה שלא כל מה שנראה רע הוא באמת רע, ושאולי כל הסיפור של עוץ לי גוץ לי היה פשוט סיפור של יחסי ציבור גרועים. אז בין אם אתם בעד אלפבה והמרד שלה או בכלל בצד של גלינדה והאלגנטיות שלה – דבר אחד בטוח: אתם הולכים ליהנות בטירוף! 

תתכוננו לצלול לעולם של קסם, ציניות מתוחכמת, שירים שיישארו לכם בראש לנצח, ותלבושות מהפנטות. תתכוננו למופע שלא תשכחו בחיים!

Powered by GetYourGuide

אהבת? אפשר לשתף!

Facebook
WhatsApp
Email
לחזור למשהו ספציפי?
Powered by GetYourGuide
error: Content is protected !!

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו

דילוג לתוכן