מוזיאון ויטני לאמנות אמריקאית (Whitney Museum of American Art)

מוזיאון ויטני לאמנות אמריקאית (Whitney Museum of American Art)

Whitney Museum of American Art

עזרה עם תכנון החופשה בניו יורק?

מוזיאון ויטני לאמנות אמריקאית (Whitney Museum of American Art)

יצירות, תצפיות וסיפורים - ברוכים הבאים למוזיאון ויטני לאמנות אמריקאית!

ניו יורק. עיר שבה כל פינה היא יצירת אמנות בפני עצמה.
אבל מה אם הייתם יכולים להיכנס לגלריה שמספרת את הסיפור האמיתי של אמריקה – לא דרך פסלים יווניים עתיקים או ציורי שמן אירופיים מלפני מאות שנים, אלא דרך אמנות מודרנית, בועטת וחצופה שמספרת את סיפורם של האנשים שחיים כאן ועכשיו?

זה בדיוק מה שתמצאו במוזיאון ויטני לאמנות אמריקאית (Whitney Museum of American Art) – מוזיאון שלא רק מציג אמנות, אלא מציב מראה בפני החברה האמריקאית, על כל היופי, הכאב והפוליטיקה שבה.
בין אם אתם חובבי אמנות מושבעים ובין אם אתם פשוט מחפשים מקום שמציע חוויה תרבותית אחרת – הוויטני הוא המקום שבו ניו יורק פוגשת את הלב של אמריקה.

אבל רגע, זה לא רק מוזיאון. מדובר במבנה ייחודי הממוקם בלב השכונה הכי שיקית בעיר – Meatpacking District,  עם תצפיות עוצרות נשימה על נהר ההדסון ואחת הטרסות הכי יפות בעיר.

אז מה מחכה לכם כאן?  אמנות פורצת גבולות, מיצגים אינטראקטיביים, אירועים חיים – ובינינו, גם כמה נקודות צילום מושלמות לאינסטגרם או לפחות לקבוצת הווטסאפ של המשפחה.
בואו, נצא למסע צבעוני ומרתק במוזיאון ויטני ונגלה מה הופך אותו לאחת מהאטרקציות הכי שוות בעיר ניו יורק!

מוזיאון ויטני בכמה מילים

מוזיאון ויטני לאמנות אמריקאית הוא אחד מהמוזיאונים החשובים והמרתקים בניו יורק, חלל מדהים ביופיו אשר מתמקד כולו באמנות אמריקאית מודרנית ועכשווית. המוזיאון מציג יצירות של אמנים אמריקאים החל מתחילת המאה ה-20 ועד ימינו, עם דגש מיוחד על אמנים פורצי דרך, יצירות בעלות אופי חברתי ופוליטי, ואמנות שמאתגרת את גבולות המחשבה.

המוזיאון נוסד בשנת 1930  על ידי גרטרוד ויטני, פסלת ואספנית אמנות, מתוך חזון לקדם אמנות אמריקאית שלא זכתה להכרה מספקת באותה תקופה. כיום, המוזיאון ממוקם במבנה אדריכלי מרשים שתוכנן על ידי רנצו פיאנו ברובע Meatpacking District  שבדרום מנהטן, ממש ליד ה-High Line  ונהר ההדסון.
המוזיאון כולל אוסף של למעלה מ-25,000 יצירות – ציורים, פסלים, צילומים, סרטים ומיצגים – של אמנים כמו ג'קסון פולוק, אנדי וורהול, ג'ורג'יה או'קיף ועוד רבים אחרים.

אבל מוזיאון ויטני הוא הרבה יותר מרק תערוכות – הוא מרכז תרבותי חי ונושם, שמארח באופן קבוע אירועים, מיצגים חיים, שיחות עם אמנים וסדנאות יצירה. בנוסף, אחת האטרקציות הייחודיות במוזיאון היא הטרסות החיצוניות, שמציעות נופים מרהיבים של מנהטן ונהר ההדסון – שילוב מושלם של אמנות, טבע ואדריכלות.
בקיצור, אם אתם מחפשים מקום שבו האמנות מספרת את הסיפור האמיתי של אמריקה – מוזיאון ויטני הוא היעד האולטימטיבי עבורכם בניו יורק.

הסיפור שמאחורי מוזיאון ויטני לאמנות אמריקאית – איך הכל התחיל?

לפני שנדבר על יצירות אמנות פורצות דרך ועל מיצגים עכשוויים, בואו נחזור אחורה בזמן, לימים שבהם גרטרוד ונדרבילט ויטני הסתובבה בגלריות יוקרתיות באירופה וניסתה להבין – למה לא נותנים מקום לאמנים אמריקאים?

גרטרוד לא הייתה סתם אספנית אמנות. היא הייתה אישה עם חזון – פסלת בעצמה, שהגיעה ממשפחת ונדרבילט העשירה והמפורסמת. היא יכלה לבלות את ימיה בכנסים נוצצים וליהנות מהחיים הטובים, אבל במקום זה היא בחרה להקדיש את חייה לקידום אמנים אמריקאים שהושמטו מהזירה הבינלאומית.

בתחילת המאה ה-20, האמנות האמריקאית לא נחשבה ל"חשובה" כמו האמנות האירופאית. רמברנדט, ואן גוך ופיקאסו היו שמות גדולים, אבל אמנים אמריקאים? מי בכלל שמע עליהם? גרטרוד הבינה שהאמנות שנוצרת בארצות הברית מספרת סיפור שונה וייחודי – סיפור של חופש, חדשנות, מאבקים חברתיים, וגם לא מעט כאב.

איך הכל התחיל?

בשנת 1929  גרטרוד רצתה לתרום את האוסף העצום שלה למוזיאון המטרופוליטן לאמנות בניו יורק.
אבל במטרופוליטן, איך נגיד בעדינות? סירבו בנימוס.
"האמנות הזו קצת מודרנית מדי בשבילנו," אמרו לה.
גרטרוד, שלא התרגשה מהסירוב, עשתה מה שכל יזם אמיתי היה עושה – הקימה מוזיאון משלה.

וכך בשנת 1930  היא פתחה את מוזיאון ויטני לאמנות אמריקאית, במטרה לתת במה לאמנים אמריקאים מודרניים, שהיו חסרי בית תרבותי בניו יורק.
המוזיאון הראשון היה קטן וצנוע, ממוקם ברחוב 8 בווסט וילג', אבל הוא היה מלא ביצירות נועזות ושונות, כאלה שלא תמצאו במוזיאונים ה"גדולים" וה"מכובדים".
גרטרוד ויטני הפכה לגיבורה של האמנים הצעירים, שהיו זקוקים למקום להציג את האמנות שלהם, בלי פחד להידחות.

המוזיאון עובר כתובת (ועוד כתובת…)

ככל שהמוזיאון צמח והתפתח, הוא החליף מספר כתובות בניו יורק:

  • בשנת  1954 המוזיאון עבר לבניין גדול יותר ברחוב 54, ליד מוזיאון המומה (MoMA)  
  • בשנת 1966  נפתח הבניין המפורסם שתוכנן על ידי האדריכל מרסל ברויאר בשדרות מדיסון – מבנה אייקוני בסגנון ברוטליסטי, עם חזית אפורה ומראה מודרני מרשים.

אבל אז הגיעו שנות ה-2000, והמוזיאון הבין שהוא זקוק למקום גדול יותר, חדשני יותר ומותאם לעידן המודרני.
בדיוק אז נכנס לתמונה האדריכל רנצו פיאנו, שתכנן את הבניין החדש והמרהיב שנפתח בשנת   2015  ברובע Meatpacking District  סמוך לנהר ההדסון ולמסלול ה-High Line הפופולרי.

מה גורם למוזיאון ויטני להיות יחיד במינו?

בניגוד למוזיאונים מסורתיים, מוזיאון ויטני תמיד היה מוזיאון נועז, פורץ גבולות ולא מתנצל.
המוזיאון שם דגש על אמנות עכשווית, כזו שמספרת את הסיפור של אמריקה המודרנית – מאבקים על זכויות אזרח, פמיניזם, גזענות, זהות מינית ופוליטיקה.

הוויתור על הפורמליות והפוקוס על אמנים צעירים ונועזים הפכו את מוזיאון ויטני למרכז תרבותי חשוב, שבו מבקרים לא רק כדי להתרשם מציורים, אלא גם כדי לדון בשאלות בוערות על החברה האמריקאית.

מחווה לאמנים אמריקאים

המוזיאון מתמקד רק באמנות אמריקאית, ומציג את היצירות של כמה מהאמנים החשובים ביותר בארצות הברית:

  • ג'קסון פולוק
  • אנדי וורהול
  • ג'ורג'יה או'קיף
  • אדוארד הופר
  • ג'ספר ג'ונס

בנוסף, המוזיאון מארח בכל שנתיים את תערוכת הביאנלה של ויטני, שמטרתה להציג את האמנות העכשווית החשובה ביותר באמריקה. זו תערוכה שמעוררת דיונים וסערות, ולרוב נחשבת כזו שמנבאת את הכיוונים החדשים בעולם האמנות.

יותר ממוזיאון – סמל תרבותי

מוזיאון ויטני הוא הרבה יותר ממוזיאון לאמנות.
הוא סמל לחדשנות, לחופש הביטוי ולרוח האמריקאית. הוא מספר את הסיפור של החברה האמריקאית במאה ה-20 וה-21, על כל הצדדים המורכבים שלה.

גרטרוד ויטני חלמה על מקום שבו האמנות מספרת את סיפורם של האנשים הפשוטים, האמנים המודחקים והקולות שלא נשמעו – והיא הצליחה בענק.

והיום? כשאתם מסתובבים בין הגלריות של מוזיאון ויטני וצופים בנוף המרהיב מהטרסות שלו, אתם חווים חלק מהחלום הזה בעצמכם.

Powered by GetYourGuide

מבנה שמספר סיפור – מה הופך את המוזיאון לכל כך ייחודי?

המבנה של מוזיאון ויטני נראה כמו שילוב של ספינה מודרנית ומפעל תעשייתי, עם חזית אסימטרית שעשויה מתכת וזכוכית.
המוזיאון כולל שמונה קומות שמתפרשות על פני שטח של כ-20,000 מ"ר, והעיצוב שלו מאפשר למבקרים לחוות את האמנות בצורה אינטראקטיבית, תוך חיבור מתמיד לנוף החיצוני של מנהטן.

טרסות חיצוניות פתוחות

אחד האלמנטים המרשימים ביותר במוזיאון הוא הטרסות החיצוניות, שממוקמות בכמה קומות ומציעות נופים עוצרי נשימה של נהר ההדסון וקו הרקיע של ניו יורק.

הטרסות הפתוחות נועדו ליצור שילוב בין אמנות לנוף עירוני, ומאפשרות למבקרים לקחת הפסקה בין הגלריות, לנשום אוויר צח וליהנות מהמראות.

חללים נקיים ומושלמים לתערוכות

המוזיאון נבנה כך שכל חלל בו הוא גמיש ומתאים לתערוכות משתנות.
הגלריות מרווחות, נטולות עמודים ומציעות תאורה טבעית מושלמת שמגיעה דרך החלונות הגדולים.

בניגוד למוזיאונים מסורתיים עם חללים סגורים, כאן התחושה היא של מרחב פתוח ואוורירי, שמאפשר לאמנות לנשום ולמבקרים להרגיש חלק מהסביבה.

גרמי מדרגות חיצוניים

אחד האלמנטים הייחודיים במבנה הוא גרמי המדרגות החיצוניים, שמאפשרים למבקרים לנוע בין הקומות גם מבחוץ.
המדרגות האלה לא רק מוסיפות אלמנט אדריכלי מרהיב, אלא גם יוצרות תחושת זרימה בין הפנים לחוץ.

קירות זכוכית ענקיים

הקירות החיצוניים של המוזיאון עשויים זכוכית שקופה שמכניסה את האור הטבעי פנימה ומאפשרת למבקרים להביט על העיר תוך כדי התבוננות ביצירות האמנות.

פיאנו רצה שהמבנה לא ירגיש סגור ומנותק מהעיר, אלא שיהיה חלק מהנוף העירוני ויחבר בין האמנות לבין הרחובות הסובבים.

חיבור מושלם לשכונה  – Meatpacking District

המוזיאון לא ממוקם במקרה בלב רובע Meatpacking District   ,אזור שהפך בשנים האחרונות מאזור תעשייתי מוזנח לשכונה טרנדית ושיקית מלאה בגלריות אמנות, חנויות מעצבים, מסעדות יוקרה וברים אופנתיים.

המיקום הזה נבחר בכוונה כדי להפוך את המוזיאון לחלק מהתרבות הדינמית של העיר, וכדי למשוך אליו לא רק חובבי אמנות מושבעים, אלא גם צעירים ומקומיים שמחפשים חוויות חדשות.

החיבור ל-High Line

אחד המאפיינים הייחודיים של מוזיאון ויטני הוא החיבור שלו לHigh Line –  פארק ציבורי עילי שנבנה על מסילת רכבת ישנה ועובר ממש בסמוך למוזיאון.

המבקרים יכולים לטייל ב-High Line, ליהנות מהנופים הירוקים והעירוניים, ואז להיכנס ישירות למוזיאון.
החיבור הזה יוצר חוויית ביקור שלמה, שבה אמנות, טבע ועירוניות משתלבים יחד.

מבנה שמתאים לאמנות מודרנית

בניגוד למוזיאונים קלאסיים עם עיצוב כבד ומסורתי, המבנה של מוזיאון ויטני נועד לשבור מוסכמות ולהתאים את עצמו לאמנות מודרנית:

  • חללים פתוחים לתערוכות אינטראקטיביות.
  • אפשרות להציג יצירות ענק בזכות הגובה והשטח.
  • שילוב של אמנות במרחב הפתוח, כולל פסלים ומיצבים בטרסות החיצוניות.

לסיכום – מבנה שהוא חוויה בפני עצמה

המבנה של מוזיאון ויטני לאמנות אמריקאית הוא הרבה יותר מבניין – הוא חלק בלתי נפרד מהחוויה האמנותית שהמוזיאון מציע.
כל פרט במבנה תוכנן כך שהמבקרים ירגישו שהם מטיילים בתוך יצירת אמנות מודרנית, עם נופים עוצרי נשימה של ניו יורק, חללים שמתאימים לאמנות עכשווית, וחיבור מושלם בין הפנים לחוץ.

כשאתם מבקרים במוזיאון ויטני, אל תשכחו לצאת לטרסות החיצוניות, לקחת רגע להסתכל על העיר שמסביב ולזכור – אמנות היא לא רק מה שתלוי על הקירות. לפעמים, היא מתחילה בנוף שמסביבכם.

Whitney Museum of American Art
מבנה המוזיאון הייחודי

חללי התצוגה של מוזיאון ויטני לאמנות אמריקאית – ומה אסור לפספס בביקור?

מוזיאון ויטני לאמנות אמריקאית (Whitney Museum of American Art) מציע למבקרים חוויה דינמית ומשתנה של אמנות מודרנית ועכשווית, עם תערוכות מתחלפות, אוספים קבועים ויצירות פורצות דרך שמספרות את סיפורה של החברה האמריקאית.

הייחודיות של המוזיאון היא בחללי התצוגה הגמישים, שמאפשרים להציג תערוכות מגוונות – ממיצבים ענקיים ועד ציורים אינטימיים – תוך חיבור לנוף העירוני שמסביב.

בואו נצלול אל חללי התצוגה המרכזיים של המוזיאון ונגלה אילו תערוכות ויצירות אסור לכם לפספס בביקור.

חללי התצוגה המרכזיים במוזיאון ויטני

המוזיאון מתפרס על פני שמונה קומות, כאשר חמש מתוכן מוקדשות לגלריות התצוגה. הנה סקירה של הקומות המרכזיות והחללים החשובים במוזיאון:

  1. קומת הכניסה (קומה 1) – לובי וחלל תצוגה זמנית

הביקור במוזיאון מתחיל כבר בלובי המרשים שבקומת הכניסה.

כאן תמצאו חלל תצוגה זמני שבו מוצגות לעיתים תערוכות אינטראקטיביות או מיצגים מיוחדים שמתחלפים באופן קבוע.

מה מעניין בקומה הזו?

הכניסה חופשית לחלל התצוגה שבקומת הקרקע, כך שגם מי שלא קנה כרטיס יכול ליהנות מחלק מהאמנות.

במקום תמצאו גם בית קפה וחנות מזכרות מעוצבת עם פריטים ייחודיים.

  1. הקומה השלישית– תערוכות ניסיוניות ואינטראקטיביות

בקומה הזו תמצאו תערוכות מיוחדות ואינטראקטיביות שמזמינות את המבקרים להשתתף בחוויית האמנות.

הגלריות כאן גמישות ומשתנות בהתאם לתערוכה המוצגת.

מה אסור לפספס?

תערוכות שבהן המבקרים הופכים לחלק מהמיצג – כמו מראות, מסכים וטכנולוגיות חדשות שמשולבות ביצירה.

  1. הקומות הרביעית והחמישית – האוסף הקבוע של המוזיאון

הקומות האלה מוקדשות לאוסף הקבוע של מוזיאון ויטני, שמציג אמנות אמריקאית מהמאה ה-20 ועד היום.

כאן תוכלו למצוא את היצירות האיקוניות ביותר של אמנים אמריקאים, שמספרות את הסיפור של אמריקה המודרנית – על כל היופי, הכאב והמאבקים החברתיים.

מה אסור לפספס?

נוף לילה (Nighthawks) של אדוארד הופר – אחד הציורים המפורסמים ביותר במוזיאון.

דיוקנאות של אנדי וורהול – כולל הדיוקן המפורסם של מרלין מונרו.

עבודות של ג'קסון פולוק – מחלוצי האמנות המופשטת.

יצירות של ג'ורג'יה או'קיף – כולל ציורי הפרחים והנופים המפורסמים שלה.

  1. הקומה השביעית (קומת הטרסה) – תערוכות חוצות ונופים מדהימים

הקומה השביעית היא אחת הקומות המיוחדות ביותר במוזיאון.

כאן תמצאו תערוכות חוצות, עם מיצבים גדולים ופסלים שמוצבים על הטרסות הפתוחות של המוזיאון.

מה מיוחד בקומה הזו?

נופים פנורמיים של נהר ההדסון וקו הרקיע של מנהטן.

פסלים ומיצבים אינטראקטיביים שהמבקרים יכולים להסתובב ביניהם.

טיפ: הקומה הזו היא גם מקום מושלם לצילום תמונות – הנוף מרהיב, במיוחד בשקיעה.

  1. הקומה השמינית (הקומה העליונה) – תערוכות מתחלפות

בקומה העליונה תמצאו תערוכות מתחלפות של אמנים עכשוויים.

המוזיאון מתמקד באמנים אמריקאים חדשים ומציע פלטפורמה ליצירות חדשניות, שמשלבות לעיתים קרובות נושאים כמו זכויות אדם, פוליטיקה, פמיניזם וזהות מינית.

מה אסור לפספס?

תערוכת הביאנלה של ויטני – אחת התערוכות החשובות בעולם האמנות העכשווית, שמוצגת אחת לשנתיים ומציגה את הכיוונים החדשים ביותר באמנות האמריקאית.

 היצירות המובילות במוזיאון ויטני לאמנות אמריקאית

שם היצירה 

תיאור היצירה

היכן ממוקמת במוזיאון

Nighthawks –  

אדוארד הופר

היצירה המפורסמת ביותר של הופר מציגה דיינר ניו יורקי בשעת לילה מאוחרת ומשדרת תחושת ניכור ובדידות עירונית.

קומה 5 – האוסף הקבוע

Marilyn Diptych – 

אנדי וורהול

פורטרט איקוני של מרילין מונרו בשילוב טכניקת הדפסת משי, המהווה ביקורת על תרבות הפופ האמריקאית.

קומה 5 – האוסף הקבוע

Autumn Rhythm – ג'קסון פולוק

אחד מציורי הפעולה המופשטים הידועים ביותר של פולוק, המדגים את טכניקת הטפטוף הייחודית שלו.

קומה 4 – האוסף הקבוע

The Flower Abstraction – 

ג'ורג'יה או'קיף

ציור פרחים גדול ועוצמתי, המשלב רכות ונשיות יחד עם עוצמה צבעונית.

קומה 4 – האוסף הקבוע

Black and White Abstraction – 

ג'וזף סטלה

יצירה מופשטת שמשלבת אלמנטים גיאומטריים בצבעים חזקים, המושפעים מאדריכלות תעשייתית.

קומה 3 – תערוכות מתחלפות

Falling Woman – ג'ורג' סגל

פסל שמציג דמות נשית נופלת, סמל להרס ולפגיעות אנושית.

קומה 3 – תערוכות מתחלפות

Migration Series – ג'ייקוב לורנס

סדרה של 60 ציורים שמתארת את הגירתם של אפרו-אמריקאים מהדרום לצפון ארצות הברית בשנות ה-30.

קומה 4 – האוסף הקבוע

American Gothic – גרנט ווד

גרסה מודרנית לציור המפורסם של American Gothic, אך עם טוויסט שנוגע בשאלות של זהות אמריקאית.

קומה 5 – האוסף הקבוע

Woman and Bicycle – וילם דה קונינג

ציור אבסטרקטי דינמי שמתאר דמות נשית בתנועה, עם השפעות מהאמנות האירופית והאמריקאית.

קומה 4 – האוסף הקבוע

Room No. VI – לואיס בורז'ואה

מיצב חדר פסיכולוגי שמעורר תחושות של בידוד ופחד.

קומה 3 – תערוכות מתחלפות

מידע חשוב

מיקום המוזיאון ודרכי הגעה

📍 כתובת:

99 Gansevoort Street, New York, NY 10014

המוזיאון ממוקם ברובע Meatpacking District, בסמוך לנהר ההדסון ולפארק High Line.

איך מגיעים?

רכבת תחתית (Subway):

קווים A, C, E לתחנת 14th Street / 8th Avenue (כ-10 דקות הליכה).

קווים 1, 2, 3 לתחנת 14th Street (כ-15 דקות הליכה).

אוטובוסים: קווי האוטובוס M11, M12 ו-M14 עוצרים בסמוך למוזיאון.

הגעה רגלית: ניתן להגיע למוזיאון גם דרך ה-High Line, מסלול הליכה פופולרי שמוביל ישירות למתחם המוזיאון.

שעות פעילות

מוזיאון ויטני פתוח למבקרים לאורך כל ימות השבוע, עם שעות פעילות משתנות.

שני, רביעי, חמישי, שבת ראשון: 10:30 עד 18:00

שישי: 10:30 עד 22:00

שלישי: סגור

סוגי כרטיסים ומחירים

המוזיאון מציע מספר סוגי כרטיסים בהתאם לגיל ולמעמד המבקר:

סוג כרטיס מחיר

מבוגרים (18+) 30 דולר

גמלאים (65+) 18 דולר

סטודנטים 18 דולר

ילדים (מתחת לגיל 18) חינם

סוגי כרטיסים נוספים:

כרטיס כניסה רגיל – מאפשר כניסה לכל הגלריות והתערוכות.

כרטיס לסיורים מודרכים – כולל הדרכה מקצועית על ידי מדריכי המוזיאון.

כרטיס כניסה משולב עם  סיור ב-High Line – מתאים למי שמעוניין לשלב את הביקור במוזיאון עם טיול בפארק העילי.

כרטיס כניסה לאחר שעות הפעילות הסטנדרטיות של המוזיאון

מומלץ לרכוש כרטיסים מראש כדי להבטיח כניסה וכן כדי לא להמתין בתורי הכניסה הארוכים של המוזיאון הפופולארי

ניתן לרכוש כרטיסים במקום, אך שימו לב שבסופי שבוע ובעונות תיירותיות ייתכן תור ארוך מאוד.

טיפים לתכנון הביקור

הזמינו כרטיסים מראש: רכישת כרטיסים מראש תחסוך לכם זמן ותבטיח כניסה במועד שנוח לכם.

בחרו את הזמן הנכון לביקור: הביקור בשעות הבוקר המוקדמות או אחר הצהריים המאוחרות מומלץ כדי להימנע מעומסים.

קחו בחשבון את מזג האוויר: המוזיאון כולל טרסות חיצוניות פתוחות, ולכן מומלץ להיערך מבחינת לבוש. 

הקדישו לפחות שעתיים לביקור: כדי לחוות את המוזיאון בצורה מיטבית, מומלץ להקדיש לפחות שעתיים לסיור בין הגלריות והטרסות.

אל תשכחו לבקר בטרסות החיצוניות: הטרסות מציעות נוף עוצר נשימה של מנהטן ונהר ההדסון, והן מהוות חלק בלתי נפרד מחוויית הביקור במוזיאון.

שירותים נוספים במוזיאון

בית קפה ומסעדה: המוזיאון מציע בית קפה בקומת הכניסה עם תפריט עשיר של מאכלים מקומיים וקינוחים.

חנות מזכרות: החנות במוזיאון מציעה ספרים, מזכרות, פוסטרים ויצירות אמנות ייחודיות.

מה לשלב עם הביקור במוזיאון?

אם אתם כבר באזור, הנה כמה אטרקציות נוספות שנמצאות במרחק הליכה מהמוזיאון:

ה-High Line –  פארק גבוה עם מסלול הליכה שמציע נופים מרהיבים של העיר.

Chelsea Market – שוק אוכל טרנדי ומלא במסעדות ודוכנים.

Hudson River Park – פארק ירוק לאורך נהר ההדסון, מושלם לטיול רגלי.

Powered by GetYourGuide

לסיכום, מוזיאון ויטני לאמנות אמריקאית הוא לא סתם עוד מוזיאון עם קירות לבנים וציורים עתיקים של אנשים בחליפות מימי הביניים. כאן מדובר במוזיאון חי ונושם, שמזמין אתכם לצלול לתוך הלב של התרבות האמריקאית – עם יצירות שמספרות על חלומות, מאבקים, פוליטיקה, וגם קצת פופקורן של אנדי וורהול.

אבל היי, זה לא הכל!
מעבר לאמנות הפורצת גבולות, אתם מקבלים גם טרסות עם נוף עוצר נשימה על נהר ההדסון ומנהטן, מסעדה שיקית שבה תוכלו לנשנש בין ציור לפסל, ואפילו חנות מזכרות שבה תוכלו לרכוש פוסטר של מרלין מונרו ולהרגיש קצת הוליווד בניו יורק.

אז אם חשבתם שביקור במוזיאון זה "כבד" ו"רציני" – חשבו שוב!
במוזיאון ויטני הכל קורה בצורה קלילה, חווייתית, ואפילו עם משב רוח ניו-יורקי בטרסה הפתוחה. ואם במקרה תמצאו את עצמכם עומדים מול ציור ותוהים "מה האמן ניסה להגיד כאן?" – פשוט תעשו כמו כל ניו יורקר ותנענעו את הראש בהבנה עמוקה. אף אחד לא חייב לדעת שאתם חושבים על הפיצה שתאכלו אחרי הביקור.

אז מתי אתם מגיעים לוויטני?
זכרו – לאמנות אין גבולות, והאמת? גם הנוף של מנהטן נראה הכי טוב מהטרסות של ויטני.

אהבת? אפשר לשתף!

Facebook
WhatsApp
Email
לחזור למשהו ספציפי?
Powered by GetYourGuide
error: Content is protected !!

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו

דילוג לתוכן