דילוג לתוכן

Taboonia- מסעדה ישראלית- דרוזית בניו יורק

Taboonia- מסעדה ישראלית- דרוזית בניו יורק

Taboonia- מסעדה ישראלית- דרוזית בניו יורק

עזרה עם תכנון החופשה בניו יורק?

Taboonia- מסעדה ישראלית- דרוזית בניו יורק

במרחק כמה צעדים מהמולת הרחובות של מנהטן, בין גורדי השחקים וההמולה האורבנית של ניו יורק, מסתתרת פנינה קולינרית יוצאת דופן – טאבוניה (Taboonia). זהו מקום שלא רק מגיש אוכל, אלא מגיש סיפור. סיפור על שורשים דרוזיים מהרי הכרמל, על חיבור מרגש בין תרבויות, על מסע אישי של ריפוי דרך המטבח, ועל ההחלטה האמיצה להביא לב העיר הגדולה את הטעמים, הריחות והמסורת של כפר קטן בצפון ישראל.

טאבוניה היא הרבה מעבר לעוד מסעדה צמחונית. היא ביטוי חי למפגש נדיר בין מסורת לחדשנות, בין פשטות למורכבות, בין כאב אישי לתקווה קהילתית. כל ביקור בה הוא לא רק חוויה קולינרית – אלא גם מפגש אנושי שמותיר חותם.

אז בואו נצלול פנימה, אל תוך הצלחת, אל מאחורי הקלעים של הסיפור האנושי, ואל תוך מקום שהוא בו זמנית גם מסעדה וגם מכתב אהבה למורשת, לריפוי ולחיים.

טאבונייה- תעודת זהות

שם המקום: טאבוניה (Taboonia)
כתובת: 832 6th Ave, New York, NY 10001.
מיקום: בלב מנהטן, סמוך לכיכר הרלד (Herald Square) ולתחנת הרכבת פן (Penn Station) – מיקום מרכזי ונוח במיוחד, מרחק הליכה מאזורי שופינג, תיאטראות ואתרי תיירות מרכזיים.

שעות פתיחה:

  • שני עד שישי: 09:00–22:00

  • שבת וראשון: 10:00–22:00

ז'אנר קולינרי:
מטבח דרוזי-ישראלי צמחוני עם נגיעות מודרניות, משלב בין מאכלי רחוב למסורת דרוזית עתיקה, באווירה חמה, נגישה ואותנטית.

טווח מחירים:

ידידותי – מרבית המנות בטווח של $5–$15, מה שהופך את המקום לאטרקטיבי במיוחד למי שמחפש חוויה אותנטית במחיר נוח.

מה לא לפספס:

  • מנקיש זעתר – על פיתה חמה מהטאבון עם שמן זית וסומאק

  • בורקס במילוי גבינה וצנוברים – פריך מבפנים, נימוח מבפנים

  • פיתה מתוקה עם חלווה וטחינה גולמית – קינוח ממכר שאין שני לו

  • תה דרוזי מסורתי – מתובל, ריחני ומרגיע

למי המקום מתאים:
לטבעונים, לצמחונים, לשומרי כשרות, לאוהבי אוכל מזרח תיכוני, לחובבי קולינריה שמחפשים חוויות ייחודיות, ולכל מי שרוצה להכיר תרבות דרך הצלחת.

גישה ונגישות:
מתאים לישיבה במקום או לקחת בטייק אוויי. ניתן גם להזמין משלוח דרך האתר הרשמי של המסעדה. המקום עצמו קטן אך מעוצב בפשטות חמימה, עם דגש על שירות אישי ואווירה משפחתית.

שירותים נוספים:

  • הזמנות מראש אונליין

  • שירות משלוחים מהיר באזור מנהטן

  • אפשרות לאירועים קטנים באווירה אינטימית

התחלה מושלמת לחובבי טעמים אותנטיים, טאבוניה היא מקום שאסור לפספס – גם אם באתם רק ל"משהו קטן על הדרך", תמצאו את עצמכם חוזרים שוב ושוב.

Powered by GetYourGuide

כמה מילים על המקום הזה

טאבוניה (Taboonia) היא מסעדה קטנה אך בעלת לב גדול, הממוקמת באחת הנקודות המרכזיות של ניו יורק, ומציעה חוויית אוכל שהיא הרבה מעבר לארוחה – מדובר במקום שנולד מתוך סיפור חיים אישי, ומשלב בין המטבח הדרוזי המסורתי לבין ניחוחות של ישראל, עקרונות של בריאות, ואווירה של בית רחוק מהבית.

זהו דוכן אוכל חמים וצנוע, שבו הבצק נפתח במקום, הפיתות יוצאות מהטאבון ריחניות וזהובות, והמנות מוגשות מתוך אהבה אמיתית לתרבות שמאחוריהן. המקום מבוסס על קונספט פשוט אך גאוני: תפריט צמחוני בלבד, עם מנות בהשראת המטבח הדרוזי והישראלי – כאלו שנולדו במטבחים של סבתות, אבל קיבלו פרשנות עכשווית, צבעונית ונגישה.

טאבוניה אינה מסעדת יוקרה עם שירות פורמלי – אלא מקום שמרגיש כמו ביקור אצל שכן טוב מהכפר. אין תפריט מתנשא, אין שמות מסובכים – רק אוכל טוב, טרי, ישר מהטאבון, במחירים סבירים ובגישה של "כולם מוזמנים". המקום פונה לכולם – תיירים, מקומיים, צעירים, משפחות, שומרי כשרות, טבעונים וצמחונים – ומצליח ליצור סביבו קהילה של סועדים חוזרים, לא רק בזכות האוכל, אלא גם בזכות הסיפור שמאחוריו והתחושה האנושית כל כך שמקבלים מיד כשנכנסים בדלת.

המטבח פתוח לעיני כולם – אפשר לראות את המנות נוצרות מולך, את הבצק נמתח בידיים, את עשבי התיבול הקצוצים טרי, ואת חיוך הצוות שמגיש מתוך תחושת שליחות אמיתית. האוכל הוא פשוט, אבל מלא נשמה – וכשמשלבים את זה עם מוזיקה מזרח תיכונית ברקע וניחוח של טחינה, סומאק ולבנה באוויר, מבינים שהטאבוניה היא לא רק מקום לאכול בו – היא מקום להרגיש בו.

Powered by GetYourGuide

הסיפור המרגש והכואב שמאחורי הטאבונייה

מאחורי הטאבוניה (Taboonia) עומד סיפור שהוא הרבה מעבר לעסק קולינרי – זהו סיפור אישי עוצמתי, כזה שמוכיח עד כמה האוכל יכול להיות לא רק מקור להזנה, אלא גם אמצעי לריפוי, גשר בין עולמות, ומעגל של חיבור אנושי.

ראיף ראשד, יליד הכפר עוספיה שבהרי הכרמל בישראל, עזב את הארץ לפני למעלה מעשור והשתקע בניו יורק. במשך שנים עסק בהפקות מוזיקה, יזמות, ותמיד נשא עמו בליבו את הניחוחות והטעמים של המטבח הדרוזי בו גדל – אוכל שמבושל על פתיליה, נאפה בטאבון, ועובר מדור לדור דרך הסבתות, האימהות והאחיות.

הכול השתנה ב־7 באוקטובר 2023. כשהיה אחד ממשתתפי מסיבת הנובה , נקלע ראשד לזירת האירועים הקטלניים של מתקפת הטרור של חמאס. הוא שרד את היום הנורא הזה – אך לא יצא ממנו כפי שנכנס. האירוע טלטל אותו, שבר אותו נפשית, וגם עורר בו תהליך עמוק של חשבון נפש – מה באמת חשוב? מה הוא רוצה לעשות עם חייו? ואיך ממשיכים אחרי חוויה כזו?

התשובה באה מהכיוון הכי לא צפוי – מהמטבח.

חודשים ספורים לאחר האירוע, טס ראיף לניו יורק כשהוא נושא עמו שליחות חדשה. הוא החליט להקים מקום שישלב את אהבתו לאוכל ואת הרצון להביא משהו מהשורשים שלו ללב העיר בה הוא גר. מקום שישמש לא רק עסק, אלא שלב משמעותי בתהליך ההחלמה האישי שלו. כך נולדה טאבוניה – שילוב של המילה "טאבון" (תנור האבן המסורתי שמלווה את המטבח הדרוזי) עם נימה חמה של חמימות ביתית.

הוא התחיל בקטן – עם תפריט פשוט, מקום אינטימי, וחלום גדול: להכניס את התרבות הדרוזית והישראלית לתוך השיח הקולינרי של ניו יורק, לא דרך סיסמאות, אלא דרך אוכל – טרי, נגיש, מחבק, כזה שגורם לאנשים לעצור לרגע ולהרגיש בבית, גם אם הם עוברי אורח ברחוב השישי.

אך טאבוניה היא גם אמירה – של שלום, של סובלנות, של בניית גשרים בין תרבויות. ראיף, דרוזי, שמחזיק את הזהות הישראלית שלו בגאווה, הקפיד להפוך את המקום לצמחוני ומחבק כדי שיהיה נגיש לכולם – דתיים, חילונים, יהודים, נוצרים ומוסלמים. מבחינתו, זו לא רק מסעדה – זה מקום שמקבל את כולם, בלי מחיצות, דרך הלחם, הזעתר, הטחינה, והחיבוק החם שמקבלים עם כל מנה.

הסיפור של טאבוניה הוא עדות לאומץ, להתחדשות מתוך משבר, ולאמונה עמוקה בכוח של תרבות ואוכל לרפא. כשאתם מבקרים שם, אתם לא רק טועמים מהמטבח הדרוזי – אתם נוגעים בסיפור אנושי נדיר, שנאפה באהבה ונמס בפה.

צפו עכשיו בסיפור שמאחורי המסעדה הזו

תפריט המסעדה

תפריט צמחוני-ישראלי-דרוזי שנבנה באהבה ומוקפד עד הפרטים הקטנים. המנות פשוטות, לא מתחכמות, אבל כל אחת מהן מספרת סיפור – של בית, של שורשים, של מסורת שעוברת מדור לדור. מה שמייחד את התפריט הוא לא רק הטעמים, אלא השילוב בין חומרי גלם איכותיים, טריות יוצאת דופן, והקפדה על כל מרכיב – וכל זה במחירים מפתיעים בנגישותם, במיוחד ביחס לניו יורק.

מאפים מהטאבון – חמים ישר מהלב

פיתות דרוזיות מסורתיות, שנאפות במקום על טאבון לוהט, מהוות את הבסיס לרוב המנות. אפשר להזמין אותן עם מגוון תוספות:

  • מנקיש זעתר (Za’atar Flatbread) – פשוט, מושלם, קלאסי. זעתר טרי עם שמן זית על פיתה חמה.

  • מנקיש גבינה – עם גבינת פטה צמחונית, נמסה לתוך הפיתה.

  • בורקס במילוי גבינה / תרד / תפוח אדמה – פריך מבחוץ, רך מבפנים, מוגש עם טחינה ביתית.

הפיתות של הטאבוניה 

פיתות משודרגות, כל אחת היא ביס שמספר סיפור:

  • פיתה עם לבנה, זעתר, ירקות כבושים, שמן זית וצנוברים

  • פיתה עם חומוס

כל פיתה כאן מוגשת חמה וטרייה.

סלטים ונשנושים

הצד הרענן של טאבוניה:

  • סלט ישראלי קצוץ עם שמן זית ולימון

  • טחינה ביתית עם פיתה חמה לצלילה

  • לבנה סמיכה עם שמן זית וזעתר

  • חמוצים ביתיים – מלפפונים, גזרים וירקות כבושים

קינוחים – מתוק בסוף, תמיד

הפיתות של טאבוניה לא משמשות רק למאפים מלוחים – הן גם הבסיס לקינוחים מפתיעים:

  • פיתה עם טחינה גולמית, חלווה ודבש – שילוב מושלם של מתוק ומריר

  • פיתה עם נוטלה, חלווה וקוקוס קלוי – חטא מתוק עם ניחוח מזרח תיכוני

  • פיתה קינמון וסוכר חום עם אגוזים – מחמם לב בחורף, מושלם ליד קפה

משקאות

כדי להשלים את החוויה, יש גם מבחר משקאות חמים וקרים:

  • תה דרוזי מסורתי – עם הל, קינמון וג'ינג'ר

  • קפה שחור דרוזי עם הל – ניחוח עמוק ועוצמתי

  • לימונענע קלאסי – מרענן במיוחד

  • מבחר משקאות קלים – כולל מים מינרליים, סודה, קולה ועוד

מחירים

התפריט נבנה כך שכל אחד יכול להרשות לעצמו להתפנק. רוב המנות נעות בטווח של $5–$20, מה שהופך את טאבוניה לאחד המקומות המשתלמים ביותר במנהטן, במיוחד כשמדובר באוכל כשר, איכותי וצמחוני.

אין הרבה מקומות בניו יורק שמגישים אוכל שמרגיש כל כך אישי, כל כך מחובר למקום ולזהות. בטאבוניה, כל מנה – ממנקיש פשוט ועד קינוח פיתה מתוקה – מביאה איתה סיפור, תחושה, וזיכרון. התפריט משתנה לעיתים ומתחדש בהתאם לעונות ולחוויה שהבעלים רוצה לחלוק – מה שמבטיח שתמיד יהיה טעם חדש לגלות, ושווה לעקוב אחרי ההפתעות שמופיעות בלוח המנות היומי.

מנהמחיר
מנקיש זעתר$10.00
בורקס במילוי גבינה$12.00
פיתה עם לבנה, זעתר וירקות כבושים$18.00
פיתה חומוס עם טאבולה, פטה ורוטב מושלם18.00$
פיתה מתוקה עם טחינה, חלווה ודבש$15
תה דרוזי מסורתי$5.00
לימונדת נענע טרייה$5.00

 

מיקום ודרכי הגעה

טאבוניה (Taboonia) שוכנת בלב הפועם של מנהטן – כתובת מדויקת: 832 6th Ave, New York, NY 10001, עם כניסה נוחה מפינת רחוב 29 מערב (W 29th St). מדובר באזור מרכזי מאוד, מרחק קצר מכיכר הרלד (Herald Square), תחנת הרכבת פן (Penn Station), ואזורי הקניות והבילוי של מידטאון. בזכות המיקום האסטרטגי, ניתן לשלב ביקור במסעדה כחלק מיום שופינג, סיור מודרך או אפילו עצירה מהירה בדרך להצגה בברודוויי.

איך מגיעים?

🚇 ברכבת תחתית (Subway):

  • קווים B, D, F, M, N, Q, R, W – ירידה בתחנת 34th Street – Herald Square, ומשם הליכה קצרה דרומה בשדרה השישית.

  • קווים 1, 2, 3, A, C, E – ירידה בתחנת 34th Street – Penn Station, ומשם הליכה מזרחה לרחוב 29 מערב ואז דרומה.

🚌 באוטובוס עירוני:

  • קווי אוטובוס מרכזיים כמו M5, M7, M20 עוצרים ממש בסמוך לשדרה השישית ורחוב 29 מערב.

🚗 ברכב פרטי:

  • קיימים מספר חניונים בתשלום באזור, אך כמו תמיד במנהטן – עדיף להסתמך על תחבורה ציבורית. התנועה והחניה עלולות להיות אתגר, במיוחד בשעות השיא.

המיקום של טאבוניה אינו מקרי – ראיף ראשד, הבעלים, בחר בלב ניו יורק כדי להגיע לכל אדם, מכל קהילה, דת או תרבות. וכשהמקום עצמו כל כך נגיש – אין תירוצים. זה המקום לעצור בו בין הסידורים או להפוך אותו ליעד בפני עצמו. בין אם אתם מטיילים בעיר או תושבים מקומיים – להגיע לטאבוניה זה פשוט, נוח, ובעיקר – שווה.

מהישראלים – באהבה: המלצות אותנטיות על טאבוניה

עם מה לשלב את הביקור בטאבוניה?

אחד היתרונות הגדולים של טאבוניה (Taboonia) הוא המיקום האסטרטגי שלה – בלב מנהטן, סמוך לאטרקציות המפורסמות ביותר בעיר. אם כבר הגעתם לאזור כדי ליהנות מארוחה אותנטית ומרגשת, למה לא להפוך את זה לחוויה שלמה? הנה כמה רעיונות מצוינים לשילובים לפני או אחרי הביקור במסעדה:


🎭 הצגה בברודוויי או סיור תיאטרלי
טאבוניה נמצאת במרחק הליכה קצרה מאזור תיאטראות ברודוויי. אפשר לעצור לארוחת ערב קלילה לפני ההצגה או לתפוס ביס מתוק אחרי מופע. ואם אתם חובבי תרבות, שקלו לשלב גם סיור מודרך בעברית בעקבות תיאטרון ניו יורקי – חוויה מומלצת לזוגות ולקבוצות!

🛍️ שופינג באזור כיכר הרלד (Herald Square)
רק שתי דקות הליכה ממסעדת טאבוניה תמצאו את מרכזי הקניות של מידטאון – כולל חנות הדגל של Macy's, אחת מחנויות הכלבו הגדולות בעולם. אז אם חשקה נפשכם בפיתה חמה אחרי מסע שופינג מעייף – אתם יודעים איפה לעצור.

🚉 תחנת פן (Penn Station) ומתחם Moynihan Hall
מתכננים יום טיול מחוץ לעיר או חזרתם מטיול יום מההמפטונס? המסעדה נמצאת ממש ליד תחנת הרכבת המרכזית של מנהטן. זה מקום מושלם לקפוץ אליו לפני שעולים על הרכבת או כשחוזרים רעבים.

סיכום: הרבה מעבר לאוכל – חוויה שזוכרים

טאבוניה (Taboonia) היא לא רק מסעדה – היא סיפור, היא מפגש, והיא רגע של נשימה אחרת בתוך ההמולה של ניו יורק. מקום קטן שמחזיק בתוכו לב גדול, טעמים עזים, זיכרונות של ילדות דרוזית בגליל, וחזון אמיץ של חיבור דרך האוכל. כל ביקור בטאבוניה הוא לא רק הזמנה לטעום, אלא גם הזדמנות להרגיש – להרגיש בית בלב המטרופולין הכי סואן בעולם, להרגיש קהילה, להרגיש תקווה.

בין אם אתם מטיילים שמחפשים את הפינה המקומית האותנטית, חובבי קולינריה שמחפשים משהו אחר, או פשוט ישראלים בניו יורק שמתגעגעים לטעמים של פעם – טאבוניה היא המקום להגיע אליו, לחזור אליו, ולהמליץ עליו. כי יש מקומות שלא שוכחים – לא בגלל הפיתה, לא בגלל התה, אלא בגלל התחושה שכל זה נעשה באהבה.

וזה, בסופו של דבר, מה שגורם לכולם לרצות לחזור.

Powered by GetYourGuide

אהבת? אפשר לשתף!

Facebook
WhatsApp
Email
לחזור למשהו ספציפי?
Powered by GetYourGuide
error: Content is protected !!

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו