דילוג לתוכן

המוזיאון ובית הקפה הסקנדינבי בניו יורק- Scandinavia House

המוזיאון ובית הקפה הסקנדינבי בניו יורק- Scandinavia House

המוזיאון הסקנדינבי

עזרה עם תכנון החופשה בניו יורק?

המוזיאון ובית הקפה הסקנדינבי בניו יורק- Scandinavia House

רוב האנשים מגיעים לניו יורק בשביל השופינג, השואו או אפילו לקרוא קצת שייקספיר בפארק. אבל מה אם נגיד לכם שיש פינה בעיר שבה אפשר לשכוח לרגע מהצפצופים של המוניות הצהובות, להיכנס לתוך בועה נורדית קרירה, ולגלות מה קורה כשעיצוב דני, צילום איסלנדי ומרק סלמון נורבגי נפגשים באותו חלל?

ברוכים הבאים ל-Scandinavia House – המקום היחיד במנהטן שבו תוכלו לפגוש ויקינגים בעבודות קרמיקה, לראות סרט שבדי על אהבה עצובה באורות ניאון, ואז לשבת לקפה עם מנות בשמות שאי אפשר לבטא.
זה לא מוזיאון, זה לא גלריה, זה לא בית קפה. זה עולם אחר.
אז תשאירו את המעיל פתוח (כי בפנים תמיד נעים), ותנו לנו לקחת אתכם לטיול קסום בין חמש מדינות קרות שהצליחו לחמם לנו את הלב – מבלי לעזוב את מרכז ניו יורק.

אז מה זה בעצם המקום הזה?

מדובר במרכז התרבות הסקנדינבי הרשמי של ניו יורק – וגם היחיד מסוגו בארצות הברית. המקום נוסד על ידי הקרן הסקנדינבית-אמריקאית (The American-Scandinavian Foundation) בשנת 2000, במטרה לקדם את התרבות, האמנות, העיצוב והקולינריה של חמש מדינות סקנדינביה: שבדיה, דנמרק, נורווגיה, פינלנד ואיסלנד.

אבל אל תצפו לבניין מעוטר בדגלים – Scandinavia House ממוקם בבניין מודרני, אלגנטי ומואר בשדרת פארק (Park Avenue) בלב מנהטן, ומעוצב כולו ברוח נורדית: קווים נקיים, עץ טבעי, הרבה זכוכית והרבה שקט.
זהו לא רק מוזיאון – אלא מרחב חי ונושם של תרבות: תערוכות אמנות מתחלפות, הקרנות קולנוע איכותי, סדנאות לילדים, מופעים ואפילו ספרייה שבה אפשר לשקוע בספר שוודי מתורגם ולשכוח מהעולם.

Scandinavia House הוא המקום שבו ניו יורק פוגשת את סטוקהולם, הלסינקי ואוסלו – רק בלי לטוס עשר שעות ובלי להתמודד עם חורף של מינוס 20 מעלות. נשמע טוב נכון?

Powered by GetYourGuide

הסיפור של המוזיאון – איך מרכז סקנדינבי נולד דווקא בלב ניו יורק

תארו לעצמכם את הסצנה הבאה: תחילת המאה ה-20, ניו יורק גדלה אט אט, האורות נדלקים, הג'אז מתחיל להתנגן – וקבוצת מהגרים סקנדינבים, עם שמות שדורשים הרבה ניקוד מוזר, מחליטה שהיא רוצה לשמור על התרבות שלה גם באמריקה. לא פשוט, כן? במיוחד כשמסביב יש פיתויים כמו פיצה בשתיים בלילה ודונאט בכל פינה.

בשנת 1911, נוסדה הקרן הסקנדינבית-אמריקאית (The American-Scandinavian Foundation) – יוזמה של איש עסקים ואצולה נורבגי בשם נילס פולסון (Niels Poulson), שהיה נחוש לשמר את הזהות התרבותית של יוצאי סקנדינביה, אבל גם להציג אותה לקהל הרחב. לא רק מתוך נוסטלגיה – אלא גם מתוך גאווה: שפה, עיצוב, ספרות, קולנוע, פילוסופיה, אוכל… כל מה שיכול לגרום לאמריקאים להניח לרגע את הבורגר ולהתעניין בהרינג כבוש.

הרעיון קרם עור וגפילטע פיש (או בעצם לופסקה): הקרן צמחה, התחילה להעניק מלגות, לארגן אירועים, לבנות גשרים תרבותיים בין מדינות סקנדינביה לארה"ב. אבל היה חסר משהו – מקום פיזי. בית.
אז לקח רק כמעט מאה שנה – אבל בשנת 2000, סוף סוף נפתח Scandinavia House הרשמי, בבניין מודרני בן 6 קומות בלב שדרת פארק במנהטן. החלל עוצב על ידי האדריכל הסקנדינבי הידוע ג'יימס סטיוארט פולשֶׁק (James Stewart Polshek), שדאג שהכל יהיה מדויק, מינימליסטי ונעים לעין – במילים אחרות, הכי לא אמריקאי שיש.

מאז, המקום הפך למוקד עלייה לרגל לחובבי תרבות, אדריכלות, עיצוב נורדי ובעיקר שקט – כן, גם במנהטן יש מקומות כאלה.

מה שמדהים הוא שהמקום הזה מצליח להרגיש כמו מפגש של סאונה פינית עם גלריה דנית: יש בו חום אנושי, אבל גם הרבה מאוד אוויר לנשימה. הוא מצליח לשלב מסורת וחדשנות, אמנות גבוהה לצד סנדוויץ' עם סלמון, ושיחה על קולנוע איסלנדי שנאמרת בלחש – כי ככה מדברים שם.

 

אז מה מחכה לכם כאן?

אז אחרי שנכנסתם דרך הדלתות השקופות, לחצתם על כפתור המעלית עם הכי מעט רעש בעיר, והרגשתם לרגע כאילו נחתתם באוסלו – הגיע הזמן לצלול פנימה.
Scandinavia House הוא לא מקום שרואים בריצה. זה מקום של האטה. של להקשיב, להתבונן, ואולי – רק אולי – להבין למה אנשים באיסלנד כל כך אוהבים ספרים, ולמה הסלון הדני תמיד נראה כאילו יצא ממגזין.

במקום הזה אין מסלול אחיד. כל ביקור נראה אחרת – בזכות התערוכות המתחלפות, ההקרנות המיוחדות, האירועים התרבותיים והפינות השקטות שמזמינות פשוט להיות.
אבל כדי שלא תפספסו את הפנינים, בואו ניכנס יחד לכל אחת מהחוויות שמחכות לכם שם.

1. תערוכות אמנות מתחלפות – סקנדינביה, אבל ב-HD

הגלריה הראשית של המוזיאון ממוקמת בקומה השנייה, ובכל פעם שתיכנסו אליה – תחכה לכם שם תערוכה חדשה לגמרי. זה יכול להיות צילום נורדי עכשווי, אמנות מודרנית מאיסלנד, עיצוב פנים דני, או אפילו תערוכות נושא כמו “החיים בחוג הארקטי” או “העיר השקטה: קופנהגן דרך עיני אמנים”.

התערוכות נבחרות בקפידה על ידי אוצרים שמבינים גם תרבות וגם טעם טוב, והן מצליחות להציג לא רק אסתטיקה – אלא גם סיפורים: של מקום, של אקלים, של אנשים.
לפעמים תמצאו שם מיצבים שמחייבים לעצור ולחשוב, לפעמים תגלו עבודות יד מסורתיות עם טוויסט עכשווי – ולפעמים פשוט תעמדו מול ציור, ותשאלו את עצמכם איך הצבעים הקרים האלה גורמים לכם להרגיש כל כך חם.

הכניסה לתערוכות בדרך כלל בתשלום סמלי או חינם בימים מסוימים – ויש גם סיורים מודרכים מדי פעם, בלי רעש, בלי גימיקים. רק אתם, המדריך, והאסתטיקה הנורדית שמדברת בעד עצמה.

2. קולנוע סקנדינבי

במרתף של המוזיאון מסתתר אחד האולמות הכי מפתיעים בעיר: Victor Borge Hall – אולם אינטימי, אקוסטי ומעוצב להפליא, עם מושבים נוחים (בלי להתפשר על הסקנדינביות) ומערכת סאונד ששומעים בה גם נשימה דרמטית מהמסך.

כאן לא תראו את הסרט הבא של מארוול. במקום זה, תמצאו קולנוע סקנדינבי במיטבו – כזה שלא עושה חשבון לז'אנרים, לקצב או לסוף טוב. הסרטים שמוקרנים כאן מגיעים משבדיה, נורווגיה, דנמרק, פינלנד ואיסלנד, ולעיתים גם ממדינות נוספות שיש להן חיבור תרבותי או אומנותי לסקנדינביה.

ההקרנות הן לרוב בשפת המקור עם תרגום לאנגלית, והתכנים נעים בין דרמות מרגשות לקומדיות אבסורדיות, דוקו מעורר מחשבה ועד סרטים קצרים מסקרנים.
והקטע הכי טוב? הרבה פעמים תוכלו לתפוס שם סרט שטרם הוקרן בשום מקום אחר בארה"ב – חלק מהסרטים מגיעים היישר מפסטיבלים באירופה, חלקם בהקרנות בכורה מיוחדות.

ואם זה לא מספיק, מדי פעם מתקיימים גם מפגשים עם יוצרים, פאנלים מרתקים או הקרנות בסדרה נושאית – למשל "נשים בקולנוע הפיני" או "קולנוע סקנדינבי קווירי".
זוהי חוויה מושלמת לערב אינטימי, למי שמחפש לצאת מהשגרה התרבותית של העיר מבלי להתרחק ממנה.

והכי חשוב – הכרטיסים זולים משמעותית מהקולנועים המסחריים, והאווירה? כאילו אתם באוסלו, רק בלי מעיל.

3. הספרייה הסקנדינבית – המקום שבו הזמן לוקח הפסקת קפה

יש בניו יורק הרבה ספריות. יש אפילו כמה שמזכירות ארמונות. אבל יש רק אחת שמרגישה כאילו מישהו לקח פינה רגועה מקופנהגן, עטף אותה בעץ בהיר וניחוחות נייר ישן, והניח אותה בשקט בתוך מנהטן.

הספרייה הסקנדינבית ממוקמת בקומה שקטה ונעימה במבנה הזה, והיא מהווה שילוב בין אוצר בלום לאוהבי ספרות – ובין מקום מפלט למי שמחפש לברוח קצת מהרעש של העיר, מבלי לצאת ממנה.
הספרייה כוללת אלפי כותרים בסקנדינבית (למי שיודע) אבל גם מגוון רחב של תרגומים לאנגלית – ספרות יפה, שירה, ספרי ילדים, היסטוריה, עיצוב, קולנוע ועוד. מכאן אפשר לגלות סופרים סקנדינביים פחות מוכרים (או כאלה שכבר הפכו לאגדות, כמו הנינג מנקל, טובה ינסון או פר דרגנס).

יש גם פינה לילדים, עם ספרים צבעוניים ואיורים מינימליסטיים – והפינה הזו לא נועדה רק להורים מתוחכמים מברוקלין. היא באמת מקסימה.
מדי פעם נערכים כאן מפגשי קריאה, הרצאות, או סדנאות כתיבה – בחינם או בתשלום סמלי.

אבל האמת? גם אם לא תקראו מילה – פשוט לשבת שם, עם כוס קפה מהקומה התחתונה וספר פתוח (גם אם רק בשביל התמונה) – זו חוויה שקשה להסביר במילים. זו ניו יורק במהדורה שקטה.
ואם ממש תתאהבו – אפשר גם לעשות מנוי, לשאול ספרים, ולהרגיש לרגע שאתם חלק ממועדון סודי של חובבי צפון אירופה.

Powered by GetYourGuide

4. פעילויות לילדים 

אם חשבתם שסקנדינביה האוס (Scandinavia House) הוא מקום למבוגרים בלבד – כדאי שתחשבו שוב.
אחת המחלקות הכי מקסימות במקום היא זו שמוקדשת לילדים, והיא מוכיחה שאפשר להציע חוויה איכותית לילדים בלי יותר מדי רעש, בלי פלסטיק מהבהב ובלי מסכים מרצדים. כן, זה אפשרי – וזה גם עובד.

החלל המרכזי לפעילויות משפחתיות נקרא Heimbold Family Children’s Learning Center, וזה אחד המקומות היחידים בניו יורק שבהם ילדים יכולים לשחק, ללמוד וליצור – תוך כדי היכרות טבעית וקלילה עם תרבות סקנדינבית.
יש כאן ספרי ילדים מאוירים מהמדינות הנורדיות (חלקם מתורגמים, חלקם לא – אבל הילדים יסתדרו גם עם איורים צבעוניים), פינות יצירה עם חומרים טבעיים, צעצועים מעץ בעבודת יד, ואפילו פעילויות שמבוססות על סיפורים מסורתיים מהאגדות של פינלנד או נורווגיה.

במהלך השנה מתקיימות סדנאות מיוחדות לילדים – יצירה עם אמנים, שעות סיפור עם שחקנים מקומיים, בניית בובות, הכנת מסכות סקנדינביות מסורתיות, ואפילו אפייה של עוגיות קינמון בסגנון שבדי (כן, אפשר לטעום).

בימי שבת מתקיים לעיתים קרובות אירוע משפחתי שכולל סיפור, פעילות והפתעה – והכל באווירה רגועה, נעימה ומכבדת. פה לא צועקים על הילדים לרוץ לפינה אחרת – כאן נותנים להם מרחב להיות סקרנים, שקטים, או פשוט להתמסר לעולם קסום שכולו צפון אירופה בגובה עיניים.

ואל דאגה – ההורים יכולים לשבת בצד, לנוח (ממש לנוח!), וליהנות מהעובדה שיש מקום בעיר הזו שגורם לילדים להוריד ווליום – ולחייך גם ללא מסכים.

5. בית הקפה Björk Cafe & Bistro – כשסקנדינביה נוחתת בצלחת שלכם

בוא נדבר תכל'ס: אי אפשר לטייל במקום תרבותי בלי לעצור לקפה, ולפחות קינוח אחד שיגרום לך לשאול את עצמך אם אפשר לעבור לגור בשבדיה.

למזלך, לא צריך לנסוע רחוק. בקומת הקרקע של Scandinavia House מסתתר Björk Cafe & Bistro – בית קפה-ביסטרו נורדי שכמו נלקח היישר משוק אוכל באוסלו או מבית של איזה סבתא בפינלנד, רק עם פחות שלג.

השם Björk (העץ, לא הזמרת) מרמז בדיוק על מה שתקבלו כאן: טבע, פשטות, שורשים. תפריט שמבוסס על חומרי גלם איכותיים, מנות מסורתיות עם טוויסט מודרני, והרבה תשומת לב לפרטים הקטנים – מההגשה ועד לאווירה.

מה בתפריט?

  • Smørrebrød – אותם סנדוויצ’ים שמרשימים גם את מי שבדרך כלל לא מתרגש מלחם שיפון.

  • Gravlax – סלמון כבוש כמו שצריך, עם שמנת חמוצה, שמיר ולחם פריך בצד.

  • Köttbullar – כדורי בשר שבדיים כמו באיקאה, רק עם יותר נשמה ובלי לעמוד בתור.

  • עוגות קינמון חמימות, סקונס עם ריבה סקנדינבית, ועוגת שקדים שלעולם לא תגיע ליושרה במקרר.

ומה עם קפה? רק אספרסו זה לא מספיק. כאן תמצאו גם קפה פילטר נורדי, תה עם לינגונברי (פטל-אוכמנייה סקנדינבית), ואפילו משקאות אלכוהוליים – כולל אקווה-ויט (Aquavit) שמיועד למי שלא מפחד מהכפור.

מה שיפה ב-Björk זה שהוא מצליח להיות גם ביתי וגם מתוחכם. אתה יכול להגיע לשם רק לקפה של בוקר, או לשבת לארוחת צהריים ארוכה שמרגישה כמו טיול קולינרי בין פיורדים.

והטיפ הסודי?
בימי ראשון לפעמים מגישים בראנץ’ נורדי – לא משהו שמפורסם בכל מקום, אבל שווה לעקוב באתר שלהם או פשוט לשאול כשאתם שם. זה כולל לחמים טריים, גבינות מקומיות, סלט תפוחי אדמה חמוץ-מתוק, ותחושת אושר שקצת קשה להסביר במילים.

למה המוזיאון הזה שונה מכל אחד אחר בעיר?

בניו יורק, קשה לבלוט. במיוחד כשאתה לא עושה רעש. אבל זה בדיוק מה שהופך את Scandinavia House לכל כך ייחודי – הוא לא צועק, הוא לוחש.
אין בו תורים מתפתלים, אין בו חנויות מזכרות נוצצות או לוחות מידע דיגיטליים שמסתובבים סביב עצמם. במקום זה יש שקט. כבוד. אסתטיקה. וחוויה שמרגישה אישית – כאילו עיצבו אותה במיוחד בשבילך.

אז מה כל כך שונה בו?

🔹 שקט נורדי בתוך מנהטן מהירה
ברוב המוזיאונים בעיר, תמצא את עצמך רץ מתמונה לתמונה, מנסה להספיק הכל, אולי מציץ בשעון כדי לא לפספס את ההקרנה הבאה. כאן – אתה לא רוצה למהר. המקום הזה מעודד בדיוק את ההפך: להתבונן, לשהות, לשים לב לפרטים. זו ניו יורק במהדורת זן סקנדינבית.

🔹 תרבות חיה, לא ארכיון
זה לא מקום שמציג אוסף חפצים מתקופת הוויקינגים (למרות שזה היה יכול להיות נחמד). כאן מדובר במרכז שחי את ההווה – עם תערוכות עכשוויות, קולנוע מודרני, עיצוב נורדי עדכני, וסצנה תרבותית שלא קופאת במקום.
זאת לא נוסטלגיה – זו יצירה מתמשכת.

🔹 קהילה, לא רק קהל
התחושה במקום היא לא של "אתם תיירים, ואנחנו מציגים". להיפך. המבקרים כאן – גם המקומיים וגם התיירים – מרגישים חלק ממשהו אינטימי. יש פה לא רק מה לראות, אלא גם עם מי לדבר. הרצאות, מפגשים, הקרנות עם דיון – Scandinavia House הוא מקום שמזמין אותך להשתתף, לא רק לצפות.

🔹 העיצוב עושה עבודה שקטה
רוב האנשים לא מדברים על עיצוב אדריכלי כשמדובר במוזיאון. פה? אי אפשר לא לשים לב. האור, העץ, השקט, הרהיטים – הכל מדויק, מזוקק, ועדיין חמים. המקום עצמו הוא תערוכה.
זה חלל שמכבד את מה שהוא מציג – ואת מי שמגיע.

🔹 אין אגו – יש נשמה
המוזיאון הזה לא מנסה להרשים בכוח. הוא לא מתהדר בגודלו או באוספיו. הוא פשוט עושה את מה שהוא עושה – ברגישות, בטעם טוב, ובצניעות. ובניו יורק? זו כמעט תופעה על-טבעית.

 

מיקום ודרכי הגעה – איך מגיעים לפינה הנורדית של מנהטן

Scandinavia House ממוקם בלב מנהטן, ממש איפה שהעיר הכי רועשת עושה כבוד לתרבות הכי שקטה.

הכתובת המדויקת:
58 Park Avenue, New York, NY 10016
בין רחוב 37 לרחוב 38 – רק כמה דקות הליכה מהגרנד סנטרל (Grand Central Terminal), כך שאם הגעתם ברכבת, אתם ממש קרובים.

🔹 הגעה ברכבת תחתית (סאבוויי):
התחנה הקרובה ביותר היא Grand Central – 42nd Street, שמחוברת לקווי 4, 5, 6, 7 ו-S.
משם – 7 דקות הליכה רגועה במורד שדרת פארק ואתם שם.
אם אתם מגיעים מקו B או D – אפשר לרדת ב-Bryant Park ולהוסיף עוד כמה צעדים.

🔹 הגעה באוטובוס:
קווים M1, M2 ו-M3 נוסעים לאורך שדרת מדיסון או פארק ויורדים ממש קרוב.
גם קווי הצפון-דרום של מזרח העיר (M101, M102) יעילים למדי.

🔹 ברגל:
אם אתם כבר באזור מידטאון – קל מאוד לשלב את Scandinavia House בטיול רגלי. הוא נמצא בטווח הליכה קצר מהספרייה הציבורית של ניו יורק, בריאנט פארק, הגרנד סנטרל ואפילו מהמוזיאון של מורגן (The Morgan Library & Museum). כלומר – גם התרבות שמסביב ברמה גבוהה.

🔹 ברכב פרטי/מונית:
אפשרות קיימת, אבל פחות מומלצת – קשה למצוא חנייה באזור, וחניונים בסביבה עלולים להיות יקרים. 

למי מתאים הביקור במקום הזה? רמז: לא רק למי שאוהב סלמון מעושן

נכון, מוזיאון סקנדינביה נשמע במבט ראשון כמו משהו שמיועד בעיקר למהגרים נורבגים עם אהבה לאיקאה. אבל האמת? זה אחד המקומות הכי מפתיעים בעיר – בדיוק בגלל שהוא מדבר בשפה שונה לגמרי מכל מה שאנחנו רגילים לראות בניו יורק.

אז למי זה כן מתאים? כמעט לכולם. הנה הפירוט:

🔹 חובבי תרבות ואמנות
אם אתם אוהבים עיצוב נקי, תערוכות שמזיזות את הלב או הראש, וקולנוע שלא תמיד הולך לפי חוקי הוליווד – תמצאו כאן בית. זה המקום לגלות יוצרים חדשים, גישות אחרות, וסיפורים שלא תשמעו באף מקום אחר בעיר.

🔹 משפחות עם ילדים
המרכז ידידותי במיוחד למשפחות – עם קומת ילדים מלאה בפעילויות שקטות ומעוררות השראה, סדנאות יצירה, שעות סיפור ופינות משחק שמכבדות את הילד ולא מתפשרות על איכות.
הורים – אתם תודו לעצמכם שהבאתם אותם לשם.

🔹 זוגות שרוצים לברוח מהרעש
אם אתם מחפשים בילוי זוגי שהוא לא עוד מסעדה רועשת או מופע בברודווי, זה המקום המושלם. תערוכה שקטה, סרט סקנדינבי, קפה נורדי וקצת שקט ביחד – לא צריך יותר מזה כדי להרגיש שנסעתם לחו"ל לשעה וחצי.

🔹 תיירים סקרנים
מי שמחפש לגלות את ניו יורק מעבר למסלולים הרגילים – Scandinavia House הוא תחנה מושלמת. זהו מוזיאון קטן, נגיש, קליל (אבל לא שטחי), ומושלם לביקור של שעה–שעתיים בין אטרקציות גדולות אחרות.
ואם אתם חובבי “פינות נסתרות” – זה בדיוק המקום בשבילכם.

🔹 סטודנטים, חוקרי תרבות ומעצבים
הספרייה, ההרצאות, ההזדמנות להיחשף לתרבות עיצובית שמובילה את העולם – הופכים את המקום הזה ליעד חובה לכל מי שמתעניין באדריכלות, אומנות, חינוך, חברה ואסתטיקה נורדית.

🔹 חובבי קולינריה 
לא, זה לא עוד קפה. מי שמעריך אוכל פשוט, טעים, עשוי באהבה, ומגיע עם סיפור – ייהנה מכל ביס. זה לא אוכל של "להעלות לסטורי" – זה אוכל של להיזכר בו גם כעבור שבוע.

בקיצור, אם אתם טיפוסים של עומק, רוגע, גילוי ויופי – זה המקום בשבילכם. ואם אתם לא בטוחים? תנו לו צ'אנס. הוא כבר יכבוש אתכם בעדינות.

Powered by GetYourGuide

מידע שימושי למבקרים – כל מה שצריך לדעת לפני שמגיעים

📍 כתובת:

Scandinavia House – The Nordic Center in America
58 Park Avenue (בין רחוב 37 ל-38), ניו יורק, NY 10016

🕒 שעות פתיחה:

  • הגלריה לאמנות:

מומלץ להתעדכן בשעות הפתיחה באתר האינטרנט של המוזיאון טרם הביקור- שכן הן משתנות כל הזמן!

  • בית הקפה Björk Cafe & Bistro:

  • פתוח מדי יום 
    מומלץ לבדוק באתר הרשמי לפני ההגעה, כי השעות משתנות

🎟️ עלות כניסה:

  • הכניסה למרכז התרבות ולספרייה – חינם.

  • תערוכות אמנות: לעיתים בתשלום סמלי (לרוב 5–10 דולר), לעיתים חינם.
    יש ימים ושעות עם כניסה חופשית – מתעדכנים באתר הרשמי.

  • הקרנות קולנוע ואירועים מיוחדים: מחיר משתנה לפי האירוע.
    סרטים לרוב עולים כ-12–15 דולר, עם הנחה לסטודנטים ומבוגרים מעל גיל 65.

📚 הספרייה:
פתוחה לציבור (חינם)

🛍️ חנות קטנה ומעוצבת במקום:
כוללת פריטים בעבודת יד, ספרים, עיצוב נורדי ומתנות קטנות שאי אפשר למצוא בחנויות רגילות.

📅 אירועים מיוחדים:
כדאי לבדוק באתר הרשמי או ברשימות תפוצה – יש הקרנות בכורה, פסטיבלים של אוכל, מופעים חיים והרצאות מעניינות לאורך השנה.

🔗 אתר רשמי:
scandinaviahouse.org – שם תוכלו להתעדכן בלו”ז האירועים, להזמין כרטיסים או לבדוק את תפריט הקפה.

אז למה שלא תתנו לסקנדינבים לגנוב לכם את הלב ?– בעדינות, כמובן

בניו יורק, עיר של גורדי שחקים, מופעי ברודוויי וטוסט אבוקדו ב־18 דולר, יש מקום אחד שלא מתאמץ להרשים – ובדיוק בגלל זה הוא עושה את זה כל כך טוב.
Scandinavia House הוא כמו אותו חבר שקט במסיבה שלא מדבר הרבה, אבל כשהוא פותח את הפה – כולם מקשיבים.
הוא לא מנקר עיניים, לא מרעיש, ולא מנסה למכור לכם שום דבר בצעקות. רק מציע – בעיצוב מדויק, בתרבות עמוקה, ובקינמון חמים – לעצור לרגע, לנשום, ולזכור שתרבות יכולה להיות גם רכה, עדינה, ומלאת עומק.

אז בפעם הבאה שתמצאו את עצמכם במידטאון עם שעתיים פנויות ותשוקה פתאומית לאסתטיקה נורדית או לסלמון כבוש – תדעו לאן ללכת.
כי לפעמים, דווקא בלב ההמולה, מגלים את הפינה הכי שלווה בעיר. והיא מדברת שבדית שוטפת.

אהבת? אפשר לשתף!

Facebook
WhatsApp
Email
לחזור למשהו ספציפי?
Powered by GetYourGuide
error: Content is protected !!

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו