דילוג לתוכן

הרחובות הנסתרים הכי יפים במנהטן

הרחובות הנסתרים הכי יפים במנהטן

Herald Square

עזרה עם תכנון החופשה בניו יורק?

הרחובות הנסתרים הכי יפים במנהטן

הפנינים הסודיות שאתם פשוט חייבים להכיר

ביקרתם בניו יורק וחשבתם שראיתם כבר הכול? פסעתם בשדרה החמישית, התרשמתם מהטיימס סקוור, טיילתם בסנטרל פארק – אבל העיר הזאת, כמו קסם שלא נגמר, שומרת לעצמה סודות קטנים שרוב האנשים לעולם לא יגלו.

מאחורי הרעש, הקצב המסחרר וההמונים שזזים כמו גלים בין גורדי השחקים – מסתתרים רחובות שלוקחים אתכם לעולם אחר. פינות ירוקות שקטות, בתים בני מאות שנים, חצרות נסתרות, מדרכות אבן, עצים שמטפסים על חזיתות הבניינים, ודלתות סודיות שדרכן נכנסים אל לב-ליבה של מנהטן האמיתית.

אלה המקומות שלא תמצאו באף מדריך רגיל. רחובות שגורמים לך לעצור, להאט, להביט סביב – ולפעמים גם לעצום עיניים ולשאול את עצמך: האם אני באמת בניו יורק?

זו הזמנה להכיר את הצד הנסתר של העיר שלא ישנה לעולם – דרך הרחובות היפים והנסתרים ביותר שלה. כאלה שהלב מתרחב כשמגלים אותם, ושמרגע שהכרת אותם – כבר אי אפשר לדמיין את ניו יורק בלעדיהם.

רחוב ג'יין (Jane Street) – גריניץ' וילג'

ברגע שתפנו מרחוב שמיני מערב (West 8th Street) או מהשדרה השמינית לעבר רחוב ג'יין, משהו יקרה – הרעש יתפוגג, האור יהפוך רך יותר, והלב יתחיל לפעום לאט יותר.
רחוב ג'יין הוא תזכורת לעבר הרומנטי, כמעט אגדי, של מנהטן.
הבתים נמוכים, בעלי חזיתות חומות וחלונות מסותתים. עצים וותיקים מצלים את המדרכה, ובאביב פורחים כאן פרחים שמכניסים צבעים של ציור שמן לתוך הרחוב.

למרות שזהו רחוב קצר יחסית, הוא מלא באופי. כל בית שונה מקודמו, כאילו נבנה על ידי אמן אחר. יש בו תחושת אינטימיות שלא תמצאו כמעט בשום מקום אחר במנהטן – כאילו הרחוב שייך רק למי שמכיר אותו.

בסופו של הרחוב תמצאו את מלון ג'יין ההיסטורי (The Jane Hotel), ששימש במקור כבניין מגורים לצוותי אוניות (כולל ניצולי הטיטאניק!). המבנה הארכיטקטוני הזה, יחד עם השקט שבסמטה הקטנה הזו, נותנים תחושת מסע בזמן.

הטיפ הסודי

תגיעו לכאן לפנות ערב, כשאור השמש נשבר בין הבתים. התיישבו על אחד הספסלים, או פשוט עמדו רגע בצד והביטו – תראו זוגות צעירים מטיילים, כלבים שמובילים את בעליהם, ואנשים שגרים כאן כבר עשרות שנים ויודעים איזה אוצר יש להם מתחת לאף.
וזה בדיוק העניין: ג'יין סטריט הוא לא רחוב שמתגאה בעצמו – הוא רחוב שמחכה שתגלו אותו.

הרחובות הנסתרים של מנהטן
מלון ג'יין ההיסטורי בקצה הרחוב

רחוב צ'ארלס (Charles Street) – גריניץ' וילג'

אם רחוב ג’יין הוא פואמה שקטה, רחוב צ’ארלס הוא סיפור אהבה מתמשך.
מתחיל מזרחה מהשדרה השביעית ומתפתל עד נהר ההדסון, רחוב צ’ארלס הוא אחד הרחובות הרומנטיים ביותר בניו יורק – כזה שמרגיש כאילו נשלף מתוך סרט תקופתי.

המדרכות כאן מרוצפות באבן, הבתים בסגנון בראון-סטון (Brownstone) מעוטרים בפרטים קטנים, ובכניסות הבתים תמצאו גרמי מדרגות עתיקים ופתחים מעוגלים.
ברבים מהבתים יש אדניות פרחים מטופחות, ודלתות עץ כבדות בצבעי ירוק, אדום או כחול כהה – כאילו כל דלת היא ציור קטן שמחכה שתצלם אותו.

רחוב צ’ארלס מוקף עצים שצומחים מעל הבתים ויוצרים תחושה של מנהרה ירוקה – במיוחד באביב ובקיץ. בסתיו, העלים הצהובים-כתומים יוצרים שטיח טבעי שנראה כאילו נכתב לו תסריט מראש.

הטיפ הסודי

הפינה של רחוב צ'ארלס עם השדרה השביעית היא אחת הפינות הכי פוטוגניות במנהטן. יש כאן מבנה משולש עם חזית מעוגלת, לבנים חשופות וחלונות קשתיים – זהו אחד המבנים המצולמים ביותר בווסט וילג', ועדיין כמעט תמיד תמצאו את עצמכם לבד שם.

הכי כדאי להגיע לקראת השקיעה – כשהשמש נוגעת בקצה הבניינים ומאירה את הרחוב באור חם שמרגיש כמעט אירופי.

רחוב גרוב (Grove Street) – ווסט וילג'

אם תבקשו ממקומיים בווסט וילג' שיראו לכם את הרחוב הכי יפה בשכונה – יש סיכוי גבוה מאוד שהם ילחשו: "גרוב סטריט". זה רחוב קצר, אבל כל כך מלא באופי, היסטוריה ואווירה, שהוא פשוט בלתי נשכח.

הקסם של גרוב סטריט טמון בשימור יוצא דופן של הארכיטקטורה ההיסטורית. הבתים, חלקם בני למעלה ממאה וחמישים שנה, עשויים אבן חומה, עם חלונות מעוטרים, תריסים מקוריים ודלתות עץ מלאות אופי.
ברחוב שוררת תחושת אינטימיות – כזו שנובעת מהשקט, מהמרחק הקטן בין המדרכות, ומהעובדה שהרחוב עצמו מתעקם קלות, כאילו מזמין אותך להמשיך לגלות מה יש מעבר לפינה.

הטיפ הסודי: Grove Court

באמצע הרחוב, מוסתרת מאחורי שער שחור, מסתתרת פנינה נדירה: Grove Court – שורת בתים קטנה וציורית שמוקפת חומה וירק, ונראית כמו קטע מצולם מסרט תקופתי בריטי. הכניסה אמנם פרטית, אבל השער פתוח לעיתים, ואם תגיעו בשקט, תוכלו להציץ פנימה ולהתרשם – וזה שווה כל רגע.

המקום הזה מרגיש כמו סוד ששמרו עליו דורות של ניו-יורקרים – ולכן חשוב לגשת אליו בכבוד ובשקט. אין כאן מסעדות, אין חנויות, אין רעש. רק אווירה טהורה של ניו יורק שכמעט נעלמה.

בונוס קטן

חובבי סדרות יזהו את הפינה הסמוכה לרחוב Bedford – זו הזווית המדויקת ממנה צולם הבניין החיצוני של הדירה של מוניקה ורייצ'ל מ"חברים" (Friends).
אבל האמת? גרוב סטריט יפה כל כך בפני עצמו, שלא תצטרכו שום רפרנס טלוויזיוני כדי להתאהב בו.

רחוב 69 מערב (West 69th Street) – האפר וסט סייד

הרחוב הזה הוא פנינה שמעטים מכירים באמת. הוא ממוקם בין השדרה המרכזית (Columbus Avenue) לשדרת אמסטרדם (Amsterdam Avenue), אבל כשנכנסים אליו – מרגישים כאילו עזבתם את מנהטן ונכנסתם לשכונת מגורים בשכונה ציורית בבוסטון או אפילו בלונדון.

בצד המערבי של הרחוב נמצאים בתים טוריים מקסימים, חלקם בגווני אדמה, חלקם בצהוב עתיק או לבן-קרם. מדרגות אבן מובילות לדלתות מעוטרות, ובחזיתות הבניינים יש פרטים ארכיטקטוניים מהמאה ה-19 שלא רואים היום כמעט בשום מקום בעיר.
רבים מהבתים נבנו בתקופה שבין 1880 ל-1910, ובשנים האחרונות תושבים השקיעו בשימור מוקפד ששמר על אופיים המקורי.

אבל מה שהופך את רחוב 69 מערב לכל כך מיוחד הוא לא רק המראה – אלא האווירה.
זהו רחוב שבו שקט אמיתי. לא "שקט בשביל מנהטן", אלא שקט ממש. שומעים כאן את הציפורים.
רואים כאן ילדים משחקים בלי פחד, אנשים קוראים ספר על המדרגות, ואפילו תיירים – כשהם כבר מגיעים – הולכים בו לאט יותר, מתוך כבוד.

הטיפ הסודי

הזמן הכי טוב להגיע לכאן הוא ביום ראשון בבוקר. רחוב כמעט ריק, האור רך, בתי הקפה שקטים עדיין, והתחושה היא של סוף שבוע בעיר אירופאית. אם אתם אוהבים לצלם – זה הרגע לשלוף מצלמה. אם אתם פשוט רוצים לחוות רגע של שלווה בתוך הכרך – זה המקום.

ואם תמשיכו עד הקצה המערבי של הרחוב, תמצאו את עצמכם כמה צעדים בלבד מהסנטרל פארק – נקודת פתיחה נהדרת לטיול רגוע בשבילים הפחות מוכרים של הפארק.

Powered by GetYourGuide

🏡 Washington Mews – גריניץ' וילג'

אי אפשר באמת להבין את העומק של מנהטן בלי להיכנס ל־Washington Mews. ברגע שחוצים את שער הברזל הקטן שבין השדרה החמישית לרחוב יוניברסיטי פלייס, משהו קורה: העיר מתחלפת.
הרעש נעלם. האנשים מואטים. והלב נפתח.

הרחוב הקצר והמרוצף באבנים קטנות היה במקור שורת אורוות פרטיות לבתים האחוזתיים שעמדו על רחוב וושינגטון סקוור . עם השנים, האורוות הפכו לבתי מגורים קטנים, מלאי קסם, שנראים היום כמו קוטג'ים צבעוניים שהועתקו מכפר צרפתי או עיירה באיטליה.

כיום הרחוב בבעלות אוניברסיטת NYU, והוא משמש כאזור מגורים ומשרדים פרטי – אבל רוב הזמן השערים פתוחים, והציבור יכול להיכנס ולשוטט לאורכו.
ההליכה כאן היא כמו טיול בתוך גלויה: בתים נמוכים עם גגות רעפים, דלתות צבעוניות, ספסלים קטנים, עציצים מטופחים, וגדרות עץ לבנות. הכל שקט, נקי, אינטימי – במרחק צעדים ספורים בלבד מהכאוס של השדרה החמישית.

הטיפ הסודי

תגיעו לכאן מוקדם בבוקר או לקראת שקיעה. יש סיכוי טוב שתמצאו את עצמכם כמעט לבד, והאור שיחדור בין הבתים יהפוך את הרחוב כולו למקום מהאגדות.
צלמים אוהבים מאוד את המקום הזה, במיוחד בזוויות שכוללות את שער הברזל ברקע והמרצפות הא-סימטריות של הרחוב.

ומשהו קטן למתבוננים: חפשו את לוחיות המתכת על הבתים – חלקם עדיין נושאים את שמות האורוות המקוריות, תזכורת לחיים אחרים שעברו כאן, הרבה לפני ש-ניו יורק הפכה למה שהיא היום.

 

🧱 Pomander Walk – האפר ווסט סייד

ליד פינת רחוב 95 מערב ושדרת ווסט אנד, מסתתר לו Pomander Walk – שם שכמעט איש לא מכיר, גם לא רבים מהמקומיים. אבל מאחורי גדר ברזל פשוטה, מחכה לכם קומפלקס מגורים קסום שנראה כאילו נשלף הישר מתוך עיירה אנגלית של תחילת המאה ה-20.

מדובר בסמטה צרה בין רחוב 94 ל-95, מערבית ל-Broadway, שמכילה שורת קוטג'ים אנגליים קטנים בצבעים חמימים, עם גגות רעפים, מרפסות עץ, דלתות צבעוניות, וגינות זעירות מטופחות.
השביל המרכזי שמחבר את הבתים מרוצף בלבנים אדומות, ולאורך הקומפלקס כולו שוררת אווירה של פסטורליה מפתיעה – אי קטן של שקט ושלווה באמצע המולת העיר.

מה שהופך את המקום לכה ייחודי הוא היותו פרטי ומגודר – ולכן אין אפשרות להיכנס פנימה בלי אישור מדיירים. עם זאת, ניתן להציץ פנימה דרך שער הברזל שברחוב 95 – במיוחד אם תגיעו בשעות היום, כשהאור הטבעי מאיר את הפנים.

הרחוב נקרא על שם מחזה אנגלי בשם Pomander Walk שנכתב בתחילת המאה ה-20, והוא שימש השראה ישירה לעיצוב המקום.
למרות שהוא נבנה כפתרון דיור זמני בזול – עם השנים הפך לאחד האזורים הכי יקרים ונדירים בשכונה, עם רשימות המתנה ארוכות במיוחד למי שרוצה להתגורר שם.

הטיפ הסודי

אם אתם מטיילים בסביבה, שווה לשלב את המקום הזה יחד עם ביקור בסנטרל פארק הסמוך או בהצגה במרכז לינקולן – זו קפיצה קטנה בין שני עולמות שונים לגמרי.

🌳 Sylvan Terrace – וושינגטון הייטס

דמיינו לעצמכם סמטה קטנטנה, שקטה, מרוצפת אבן, עם בתים מעץ בצבעי חרדל וחום כהה, תריסים סימטריים, מדרגות עץ קטנות וספסל בכניסה. עכשיו דמיינו את זה לא בכפר נידח בניו אינגלנד – אלא במרחק הליכה מתחנת סאבוויי במנהטן.
זה בדיוק מה שמחכה לכם ברחוב Sylvan Terrace.

הרחוב הזעיר הזה נמצא בלב שכונת וושינגטון הייטס, ממש לצד אחד המבנים ההיסטוריים המיוחדים בעיר: אחוזת מוריס-ג'ומל (Morris-Jumel Mansion) – הבית העתיק ביותר במנהטן, שבו ביקר אפילו ג'ורג' וושינגטון בזמן מלחמת העצמאות.

Sylvan Terrace נבנה בשנות ה־1880 כמעונות לעובדי האחוזה. כל ששת עשר הבתים ברחוב שמרו על החזיתות המקוריות שלהן, מה שהופך את הרחוב לאחת הדוגמאות האחרונות בניו יורק לבנייה מעץ מהמאה ה־19.

זו לא תחושת מסע בזמן – זו ממש קפיצה אחורה של יותר ממאה שנה, וכל זה בלי לעזוב את העיר.

הטיפ הסודי

הרחוב אמנם קצרצר, אבל כל פרט בו מדהים – ואפשר בקלות לפספס אותו אם לא יודעים שהוא שם. כדי למצוא אותו, כוונו את עצמכם ל־162nd Street בין St. Nicholas Avenue לשדרת Edgecombe. פתאום תראו שורת מדרגות אבן שמובילה לסמטה הנסתרת – ושם יתגלה הקסם.

מומלץ במיוחד להגיע ביום מעונן קל או בשעות ערביים – התאורה הרכה מחמיאה מאוד לצבעי העץ ולפרטים הקטנים של הבתים. המקום פוטוגני להפליא, אבל הרבה יותר מזה – הוא שקט אמיתי, והתחושה בו עוטפת ונוגעת.

ואם אתם כבר כאן – כדאי להיכנס לביקור באחוזת מוריס-ג'ומל הצמודה, וללמוד עוד על ההיסטוריה המרתקת של האזור והקשרים שלו למהפכה האמריקאית ולתרבות האפרו-אמריקאית של המאה ה-20.

🌆 Gay Street – גריניץ' וילג'

רחוב גיי הוא מסוג המקומות שבכלל לא מתנהגים כמו "רחוב" – יותר כמו קטע מתוך אגדה אורבנית קטנה, שהתעקשה להישאר לא מתויגת.
הרחוב הזה כל כך קצר שאפשר לעבור אותו ב-30 שניות, אבל כל מטר בו מרגיש כמו פריים קולנועי מדויק.

הוא מתחיל בפינה הצפונית של רחוב כריסטופר (Christopher Street) ומסתיים ב־Waverly Place – אבל לא בקו ישר.
מה שהופך אותו לכל כך יוצא דופן זו הצורה המעוקלת שלו – רחוב צר, מתפתל, מוקף בבתים בגבהים שונים, ובנוי בזווית משונה לגמרי שאינה תואמת את רשת הרחובות של מנהטן.
זה יוצר תחושה כמעט אירופאית – כאילו נכנסתם לסמטה בפריז או בפירנצה – ולא לרחוב בלב גריניץ' וילג'.

הבתים כאן היסטוריים, חלקם בני 150 שנה ויותר, וכל אחד מהם שונה מהאחר. יש בניינים עם גגות משופעים, חלונות מעוגלים, גרמי מדרגות מברזל, מרפסות מעוטרות – והכול עטוף בשקט מהפנט, שלא אופייני בכלל לאזור.

מקור השם

למרות השם, הרחוב לא נקרא על שם הקהילה הגאה – השם "Gay" הוא ככל הנראה שם משפחה מתקופה מוקדמת של בעלי הקרקע.
אבל עם השנים, ובזכות הקרבה ההיסטורית לרחוב כריסטופר ולאבן הספינה של מאבק ה-LGBTQ+, הרחוב זכה למשמעות נוספת ונוכחות תרבותית חזקה.

הטיפ הסודי

אם תתמקמו בנקודה המדויקת ליד בית מספר 12, תוכלו לתפוס את כל הפיתול של הרחוב בפרספקטיבה דרמטית

 

🧡 Jones Street – גריניץ' וילג'

יש רחובות שנראים פשוט יפים. ויש כאלה שמרגישים כמו זיכרון, גם אם זו הפעם הראשונה שאתם פוסעים בהם. Jones Street שייך לסוג השני.
הוא ממוקם ממש בין רחוב Bleecker ל־West 4th Street, בלב גריניץ' וילג', אבל שונה כמעט לגמרי מהרחובות שסביבו.

זהו רחוב צר, רגוע, כמעט לא מורגש – ומעטים עוצרים ושמים לב אליו. אולי דווקא בגלל זה הוא כל כך מרגש.
שורת בניינים נמוכים משני הצדדים, חזיתות לבנים בגוונים חמים, מדרכות צרות ועצים שמתחילים לפרוח באביב. הכל כאן איטי, רך, ונעים – במרחק שניות מהשדרה השישית הסואנת.

אבל לג'ונס סטריט יש גם היסטוריה תרבותית משמעותית: כאן, ממש על המדרכה שבחזית הבניינים, צולמה עטיפת האלבום האגדי של בוב דילן – The Freewheelin’ Bob Dylan משנת 1963.
בתמונה רואים את דילן ושותפתו דאז סוזי רוטולו צועדים יחד, מחובקים, באותו רחוב עצמו. זו אחת התמונות האייקוניות ביותר בתולדות המוזיקה האמריקאית – והיא ממש כאן.

הטיפ הסודי

אם אתם אוהבים לצלם, נסו לשחזר את זווית התמונה ההיסטורית – אבל תוסיפו לה טוויסט משלכם. הכי טוב להגיע בשעות הבוקר, כשהצללים עוד רכים והאור מתפזר יפה על קירות הלבנים.
גם אם אתם לא חובבי מוזיקה – זה רחוב שמשרה תחושת נוסטלגיה נקייה. כל צעד בו מרגיש אישי.

ולמי שמחפש רגע של שקט, זה מקום מושלם להתיישב רגע על ספסל קטן, לשתות קפה מהקפה השכונתי הקרוב, ולתת לעיר לחלוף ברקע.

🪟 Stuyvesant Street – איסט וילג'

ברחוב הזה ניו יורק שברה את הכללים של עצמה – ולפעמים כל מה שצריך זה קו אלכסוני אחד בשביל להרגיש שעברת למימד אחר.
Stuyvesant Street הוא אחד הרחובות היחידים במנהטן שלא בנוי לפי הרשת הגאומטרית המפורסמת של העיר. בעוד שכל העיר מסודרת כמו לוח משבצות ישר – הרחוב הזה עושה מה שבא לו.

הוא קצר מאוד, רק שני בלוקים – אבל הוא חותך באלכסון בין רחוב 9 מזרח לרחוב 10, ומרגיש כמו שביל סודי בין שכבות של היסטוריה.
ובזמן שאתה הולך בו, אתה פתאום מבין: ככה הרגישה ניו יורק לפני שהייתה ניו יורק.

המבנים פה מגוונים: ישנים, נמוכים, לא אחידים – חלקם עשויים אבן, חלקם לבנים, חלקם עם גרמי מדרגות חיצוניים, אבל התחושה הכללית היא של אותנטיות גולמית, בלי פילטרים.
בלב הרחוב נמצא St. Mark's Church in-the-Bowery – כנסייה מהמאה ה-17, שנראית כמו נקודת ציון מתוך ספר היסטוריה אמריקאי. לידה, מתחת לעצי דולב ענקיים, יש ספסלים מוצלים, פינות ישיבה, ופינות גרפיטי שמתחלפות כל הזמן.

הטיפ הסודי

חפשו את בית האבן מספר 44, המכונה Hamilton Fish House – זהו אחד הבתים הוותיקים ביותר בכל מנהטן, והוא שריד ישיר ממשפחת סטויבסנט, מראשוני המתיישבים ההולנדיים. הבית נבנה בסוף המאה ה-18, ונשמר להפליא.
הרחוב כולו נראה נהדר באביב – כשאור אחר הצהריים נשפך על חזיתות האבן, והאלכסון של הרחוב מייצר זוויות תאורה ייחודיות שאין באף רחוב אחר בעיר.

🎨 Freeman Alley – האיסט וילג' / לואר איסט סייד

זה לא בדיוק רחוב – זה מעבר צר, סמטה, קיר על קיר של אמנות גרפיטי, שמרגיש כאילו הוא מנותק מכל העולם סביבו.
Freeman Alley הוא רחוב ללא מוצא, שמסתתר מאחורי רחוב Rivington שבאזור הלואר איסט סייד. נכנסים אליו דרך שער פשוט למראה, ולפתע הכל משתנה: קירות הבניינים מתכסים בצבע, בטקסטורות, במילים ובדימויים – מהפנטים, מוזרים, מצחיקים, פרובוקטיביים.

פה תראו אמנות רחוב בשיאה: מדבקות, טפטים, גרפיטי, שבלונות, קולאז'ים, ואפילו פסלים קטנים שמודבקים על הקירות. כל סנטימטר כאן הוא ביטוי אישי – ולפעמים שיתופי פעולה של אמנים מהעולם כולו.
הסמטה עצמה לא רחבה יותר ממכונית, מה שהופך את התחושה בה לאינטימית, מחבקת, ועוטפת בצבע.

אווירה

זו לא רק אמנות – זו תחושת מחתרת חוקית. באמצע אחד האזורים הכי מתפתחים, מלאי מסעדות ובוטיקים יוקרתיים – מסתתר מקום שבו הרחוב מדבר, בועט, זז ומשתנה כל הזמן.

הטיפ הסודי

תגיעו בלילה. כן – בלילה. האורות מהבתים הסמוכים, יחד עם האפלוליות של הסמטה, נותנים לכל יצירה חיים משלה. אם תביאו מצלמה טובה או טלפון עם מצב לילה – תצאו מכאן עם תמונות מדהימות.
אגב, אם אתם רעבים – הסמטה נגמרת במסעדת Freemans, אחת המסעדות היותר סודיות וכיפיות בלואר איסט סייד, שמסתתרת ממש בקצה.

 

אז נכון, ניו יורק היא עיר של גורדי שחקים, טיימס סקוור והמולה בלתי פוסקת – אבל אם תלכו לאיבוד קצת (בכוונה כמובן), תגלו שהיא גם מלאה ברחובות קטנים, מסתוריים ויפים כל כך, שאפילו הגוגל מאפס מרגיש שם קצת נבוך.
אלה לא רק רחובות – אלה סיפורים מצוירים בלבנים, בפיתולים מוזרים ובגרפיטי עקשן שלא מוכן להיעלם.

אז בפעם הבאה שמישהו יגיד לכם ש"ראיתי את כל ניו יורק", תצחקו בעדינות, תוציאו את הרשימה הזאת מהכיס – ותגידו: "חכה, עוד לא ראית כלום." 😎

אהבת? אפשר לשתף!

Facebook
WhatsApp
Email
לחזור למשהו ספציפי?
Powered by GetYourGuide
error: Content is protected !!

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו