אליס איילנד (Ellis Island) בניו יורק

אליס איילנד (Ellis Island) בניו יורק

אליס איילנד (Ellis Island) בניו יורק

עזרה עם תכנון החופשה בניו יורק?

אליס איילנד (Ellis Island) בניו יורק

בין היסטוריה לבין פסל החירות

דמיינו את עצמכם על סיפון אונייה רעועה, מביטים קדימה לעבר אופק מלא תקווה. גלים של תקווה מתנפצים על קורות העץ כשלאט-לאט מתחילה להיחשף מולכם גבעה ירקרקה עם מבנים אדמדמים וצריח שעון מרשים. זוהי אליס איילנד (Ellis Island), השער לאמריקה של מיליוני מהגרים, המקום שבו חלומות נולדו – וחלקם גם נותרו מאחור.

אליס איילנד היא לא סתם אי קטן ליד ניו יורק, אלא חלק בלתי נפרד מהסיפור האמריקאי. במשך יותר מ-60 שנה, האי היה התחנה הראשונה של יותר מ-12 מיליון מהגרים שהגיעו מארצות רחוקות בחיפוש אחר חיים חדשים בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. כל פינה כאן לוחשת סיפורים מרגשים על אומץ, תקווה ואתגרים. זהו לא רק אתר היסטורי, אלא מסע בזמן שמחזיר אותנו אל ראשית המאה ה-20, אל ימי המזוודות העמוסות והלבבות הפועמים בהתרגשות. ומה הכי שווה? הנוף ה-מ-ש-ג-ע של פסל החירות מכאן.

כיום, אליס איילנד הוא הרבה יותר משריד היסטורי – הוא אטרקציה מרתקת לכל מי שרוצה לחקור את השורשים של ארצות הברית, להבין את המסע הבלתי יאומן של המהגרים ולגלות פרטים נסתרים על ההיסטוריה המשפחתית שלהם. האי מציע חוויות בלתי נשכחות, כמו סיורים במבנים המקוריים, תערוכות אינטראקטיביות וכמובן – התצפית המדהימה על קו הרקיע של ניו יורק ופסל החירות המיתולוגי.

אז איך מגיעים? מה אסור לפספס? ומהם הסודות שהמדריכים המקומיים לא תמיד מספרים? הצטרפו אלינו למסע אל לב הסיפור האמריקאי.

בשורה התחתונה- מהו אליס איילנד (Ellis Island) בניו יורק?

אליס איילנד הוא אי היסטורי השוכן במפרץ ניו יורק, כ-1.6 קילומטרים מחופי מנהטן וכ-400 מטרים מפסל החירות (Statue of Liberty). האי משתרע על שטח של כ-11.1, והוא מפורסם בשל היותו תחנת ההגירה הראשית של ארצות הברית בין השנים 1892 ל-1954. במהלך תקופה זו, עברו דרכו למעלה מ-12 מיליון מהגרים שהגיעו לארה"ב מכל רחבי העולם בתקווה לפתוח דף חדש.

כיום, האי מהווה אתר היסטורי לאומי ומרכז מבקרים פופולרי המנוהל על ידי שירות הפארקים הלאומיים של ארה"ב. המבקרים יכולים לסייר במוזיאון ההגירה של אליס איילנד, הכולל תערוכות מרתקות על תהליך הקליטה של המהגרים, סיפורים אישיים ותיעודים היסטוריים. בנוסף, ניתן לשלב ביקור בפסל החירות הסמוך כחלק מסיור הכולל שייט במעבורת ממנהטן או ניו ג'רזי. אליס איילנד הוא יעד חובה לכל מי שמעוניין לחקור את שורשי ההגירה של ארה"ב ולחוות את ההיסטוריה האמריקאית מקרוב.

האי אליס
האי אליס אל מול נופי מנהטן

סיפורו ההיסטורי של אליס איילנד – השער לחלום האמריקאי

לפני שנים רבות, כשעולם חדש נפרש בפני מיליוני אנשים באירופה, הם חלמו על מקום שבו יוכלו להתחיל מחדש. מקום שבו השמש תזרח על הזדמנויות חדשות, והכאב והעוני ישארו מאחור. המקום הזה היה אמריקה, ואליס איילנד היה השער דרכו חלומות אלו קיבלו צורה – או התפוגגו כלא היו.

אי קטן במפרץ ניו יורק, לא יותר מכתם ירוק מוקף במים אפורים, לא נראה כמו הרבה במבט ראשון. אבל כשהאוניות התקרבו אליו לאחר חציית האוקיינוס האטלנטי המפרך, ליבם של המהגרים החל לדפוק במהירות. בעיני רבים, רגע ההגעה לאי היה השיא של מסע חיים – הצצה ראשונה לפסל החירות (Statue of Liberty), שהבטיח חופש, תקווה והזדמנות.

שחר של תקופה חדשה (1892-1924)

הכול התחיל ב-1 בינואר 1892, כשאליס איילנד נפתח רשמית בתפקיד תחנת הקליטה למהגרים. אני מור (Annie Moore), נערה בת 17 מאירלנד, הייתה הראשונה שנרשמה בכניסה הרשמית לאי – כשפניה היו מלאות ציפייה ופחד, כמו המיליונים שיבואו אחריה. במשך שלושה עשורים האי היה העורק הראשי שדרכו הגיעו מיליוני אנשים מכל רחבי אירופה – איטלקים, אירים, יהודים מרחבי אירופה, גרמנים, פולנים ועוד.

הם הגיעו עם תקווה בעיניים, אך לא כולם עברו את הבדיקות הרפואיות והראיונות המפרכים. עבור חלקם, המסע הסתיים כאן, מול הדלתות הסגורות של אמריקה. ילדים עם חום, מבוגרים חלשים מדי או כאלו שלא הצליחו להוכיח שהם "כשירים לעבודה" נשלחו חזרה למדינותיהם, כשדמעותיהם מתערבבות במי האוקיינוס.

"אי הדמעות" (1924-1954)

בשנות ה-20 של המאה ה-20, חוקים נוקשים להגבלת ההגירה הביאו לסוף עידן הזהב של אליס איילנד. כמות המהגרים החלה לרדת באופן משמעותי, והאי הפך ממקום של תקווה למוקד של חשש ואכזבה. הוא שימש כמרכז כליאה למהגרים שלא עמדו בדרישות המחמירות של הממשלה האמריקאית, או לאלו שהיו חשודים בפעילות בלתי חוקית. המקום שכונה בעבר "אי התקווה" (Island of Hope) הפך ל"אי הדמעות" (Island of Tears) עבור רבים.

אולם גם בתקופה זו, האי לא איבד מחשיבותו. חיילים אמריקאים שעזבו להילחם במלחמת העולם השנייה נרשמו בו לפני יציאתם לקרב, ומאוחר יותר, מהגרים רבים נמלטו אליו מאירופה לאחר המלחמה בניסיון למצוא מקלט בארצות הברית.

השכחה והלידה מחדש (1954-היום)

בשנת 1954, אליס איילנד סגר את שעריו בפעם האחרונה – האי ננטש ונשכח במשך עשרות שנים. מבני הלבנים האדומות שהתמלאו בעבר בצחוק ובבכי נותרו שוממים וריקים, הצמחייה השתלטה על האי, וההיסטוריה שלו כמעט ונמחקה. אבל כמו כל אגדה טובה, אליס איילנד קם לתחייה מחדש בשנת 1990, כשהוא נפתח מחדש כמוזיאון ההגירה של ארצות הברית.

כיום, אליס איילנד הוא יותר מסתם אתר תיירות – זהו אתר זיכרון חי, המושך אליו מבקרים מכל העולם שרוצים ללמוד על סיפוריהם של אותם אנשים שחיפשו עתיד טוב יותר. המבקרים יכולים לשוטט בין המסדרונות בהם עמדו פעם המהגרים, להביט ברשימות ארוכות של שמותיהם, ולחפש את שורשיהם המשפחתיים במאגרי המידע של המקום.

אליס איילנד – היום

עם למעלה מ-3 מיליון מבקרים בשנה, אליס איילנד מציע חוויה מרגשת שמחברת בין העבר להווה. התערוכות האינטראקטיביות, המסמכים ההיסטוריים והתמונות הנדירות מספקים הצצה ייחודית לתקופה שבה העולם השתנה לנצח.

היום, האי ממשיך לספר את סיפורם של אלה שהעזו לחלום, של אלה שעמדו מול הפחד ושל אלה שבנו את אמריקה עם ידיהם ועקשנותם. זהו מקום שממחיש שאמריקה היא אומה של מהגרים, ושכל אדם שנכנס דרכו – הוסיף עוד נדבך לפסיפס המרתק של ההיסטוריה האמריקאית.

אז אם אתם מחפשים מסע בזמן, מלא ברגש והיסטוריה מרתקת – אליס איילנד הוא המקום שבו תרגישו את הדופק של האומה האמריקאית, ותצאו עם סיפורים שיישארו איתכם לעד.

מה עושים ורואים בביקור באליס איילנד (Ellis Island) בניו יורק

ביקור באליס איילנד הוא חוויה מרגשת, מלמדת ומלאת השראה, שמעניקה הצצה נדירה לאחד הפרקים החשובים ביותר בהיסטוריה של ההגירה לארצות הברית. האי הקטנטן מציע למבקרים חוויה ייחודית המשלבת תערוכות היסטוריות, סיפורים אישיים ותצפיות פנורמיות על קו הרקיע של ניו יורק. הנה מה שמחכה לכם בביקור:

ההגעה לאי – חוויית ההפלגה במעבורת

הביקור באליס איילנד מתחיל כבר עם העלייה למעבורת, שמציעה שיט מרהיב עם נופים עוצרי נשימה של פסל החירות (Statue of Liberty) מנהטן והגשרים האייקוניים. ניתן להגיע לכאן בסיורי שייט או במעבורות ולחקור את האי באופן עצמאי. המעבורות יוצאות מ-Battery Park במנהטן ו-Liberty State Park בניו ג'רזי, ומספקות חוויית שיט מהנה לצד מידע היסטורי מוקלט המלווה את ההפלגה.

מה מחכה לכם במהלך ההפלגה:

  • תצפיות נהדרות על קו הרקיע של ניו יורק.
  • אפשרות לצלם תמונות מושלמות של פסל החירות מנקודות מבט ייחודיות.
  • בסיורי שייט מודרכים- הדרכות המספרות את סיפורם של המהגרים שעברו באי.

טיפ:  מומלץ לתפוס מקום בקומה העליונה של המעבורת לנוף מושלם וצילום בלתי נשכח.

מוזיאון ההגירה של אליס איילנד  (Ellis Island Immigration Museum)

עם ההגעה לאי, הצעד הראשון שלכם יוביל אתכם אל מוזיאון ההגירה, הנמצא במבנה ההיסטורי ששימש בעבר כתחנת הקליטה למהגרים. המוזיאון מציע חוויה מרתקת עם תערוכות עשירות המספרות את סיפור ההגירה דרך עיניים אישיות.

מה מחכה לכם במוזיאון:

  1. אולם הרישום (Registry Room) 
    • אחד החללים הגדולים והמרשימים באי, שבו המתינו המהגרים לקבלת אישור כניסה לארה"ב.
    • החלל מצויד בתקרות גבוהות, חלונות ענק ומדרגות אבן שנשחקו על ידי מיליוני צעדים של תקווה.
  2. המעבר בין התחנות – מסלול המהגרים
    • תצוגה אינטראקטיבית המתארת את כל שלבי הקליטה – מבדיקות רפואיות ובחינות משפטיות ועד ההחלטה הסופית אם להיכנס או לחזור.
    • עמדות שמדמות את הבדיקות הרפואיות שעברו המהגרים, כולל בדיקות עיניים וסימנים למחלות מדבקות.
  3. סיפורי מהגרים אמיתיים
    • תערוכה מרגשת המוקדשת לסיפורים אישיים של מהגרים שהשאירו מאחור את חייהם הישנים והתחילו מחדש באמריקה.
    • מסמכים מקוריים, תמונות ומזכרות ששמרו המהגרים כחלק מהמסע שלהם.
  4. חדרי הכליאה וההסגר
    • סיור במסדרונות שבהם המתינו מהגרים שהיו זקוקים לבדיקה נוספת או לחששות רפואיים לפני כניסתם.
    • הצצה מצמררת לתנאים שבהם שהו אלפי מהגרים עד להכרעה בגורלם.

החצר והאזור החיצוני של אליס איילנד

לאחר הסיור בתוך המוזיאון, מומלץ לטייל בחצרות האי וליהנות מנופים עוצרי נשימה על קו הרקיע של ניו יורק. לאורך הדרך תוכלו למצוא:

  • קיר הכבוד של המהגרים (Immigrant Wall of Honor) 
    • קיר ענק שבו חרוטים שמותיהם של מאות אלפי מהגרים שעברו באליס איילנד.
    • מבקרים רבים מגיעים לכאן כדי למצוא את שמות קרובי משפחתם ולצלם מזכרת משפחתית מרגשת.
  • נקודת התצפית על פסל החירות
    • אחת התצפיות הטובות ביותר לפסל המפורסם, הכל על הרקע של מנהטן שנפרשת ברקע כמו גלויה.
    • מקום מצוין לקחת הפסקה וליהנות מהבריזה הקרירה והתמידית של הנמל.

חיפוש משפחתי בארכיון ההגירה

אחת החוויות הייחודיות שמציע אליס איילנד היא האפשרות לחפש קרובי משפחה בארכיון הדיגיטלי. מרכז המחקר הממוקם במוזיאון מציע גישה למאגרי מידע הכוללים שמות, תאריכי הגעה ואפילו רשימות נוסעים של ספינות שהגיעו לאי.

איך זה עובד?

  • נכנסים לעמדות המידע הדיגיטליות.
  • מחפשים לפי שם המשפחה ותאריך ההגעה המשוער.
  • מקבלים מידע היסטורי מרתק עם אפשרות להדפסת תעודות מקוריות.

טיפ: אם יש לכם מידע מוקדם על קרובי משפחה שהיגרו לארה"ב, הביאו אותו עמכם – זה יעזור לחיפוש מדויק יותר.

חנות המזכרות ובית הקפה של אליס איילנד

תוכלו לעצור בבית הקפה שבאי, להתרענן וליהנות מנוף מהמם. בחנות המזכרות תוכלו לרכוש מזכרות ייחודיות, ספרים על ההגירה לארה"ב, ומפות היסטוריות של האי.

מידע מעניין ופחות מוכר על האי הייחודי

החלק הנטוש של האי – בית החולים הישן למהגרים

רוב המבקרים אינם יודעים שחלק מהאי היה בעבר מתחם רפואי עצום ששימש לאשפוז מהגרים שסבלו ממחלות מדבקות. בית החולים, שהיה פעיל בין השנים 1902-1930, היה אחד המתקדמים ביותר בארה"ב בזמנו, עם למעלה מ-750 מיטות, חדרי בידוד ומתחם למניעת התפשטות מחלות.

כיום ניתן לבקר במקום בסיור הייחודי "Hard Hat Tour" שבו תיכנסו לחדרים הנטושים ותוכלו להתרשם מהמסדרונות הריקים והמתקלפים, בעוד מדריך מספר סיפורים מצמררים על המטופלים והטיפולים שנעשו כאן.

התינוק הראשון שנולד באליס איילנד

מעטים יודעים כי אליס איילנד היה לא רק שער כניסה אלא גם מקום שבו נוצרו חיים חדשים. בשנת 1907, נולדה באי התינוקת הראשונה – מרי ג'יימסון, בתם של מהגרים סקוטים, שבילו שבועות ארוכים במתקן עקב מחלות שהתגלו בבדיקות הרפואיות.

מה אפשר לראות?  במוזיאון האי יש תיעוד של סיפורה המרגש, לצד מסמכים מקוריים שמספרים את סיפור הלידה הנדירה באי.

עובדה מעניינת: על פי הסיפורים, נולדו על האי למעלה מ-300 תינוקות במהלך פעילותו כתחנת הגירה.

האי של ניו יורק או בכלל של ניו ג'רזי?

למרות הקרבה הרבה של אליס איילנד למנהטן, האי נמצא תחת תחום השיפוט של מדינת ניו ג'רזי, אך עד היום ישנה מחלוקת מתמשכת בין שתי המדינות לגבי הבעלות עליו. בשנת 1998, בית המשפט העליון של ארה"ב הכריע שהחלק המורחב של האי שייך לניו ג'רזי, בעוד השטח המקורי שלו, לפני ההרחבה המלאכותית, שייך לניו יורק.

מה מעניין כאן?

  • המבקרים יכולים לראות בבירור את הקו הדמיוני שמפריד בין השטח ה"ניו יורקי" לשטח ה"ניו ג'רזי".
  • פקידי ההגירה שהועסקו באי הגיעו משתי המדינות, ולעיתים קרובות נוצרו חיכוכים ביניהם.

הגרפיטי הסודי של המהגרים

בתקופות ההמתנה הארוכות לקבלת אישור כניסה לארה"ב, רבים מהמהגרים השאירו אחריהם עקבות בדמות כתובות וציורים חקוקים על קירות התחנה. ניתן למצוא ציורים וכתובות בשפות רבות, כולל עברית, רוסית, איטלקית ויידיש, שנכתבו בידי המהגרים שהמתינו לגורלם.

מה לראות?

  • בקירות המסדרונות שבבית ההגירה ניתן לראות חקיקות של שמות ומהמוטות כמו "תקווה" ו"עבודה חופשית".
  • חלק מהגרפיטי נשמר במסגרת תערוכות מיוחדות, ואפשר לצפות בהם בסיורים מיוחדים.

עובדה מעניינת:  כתובות של מהגרים יהודים כוללות לא פעם תפילות קצרות או בקשות לברכה בכניסה לעולם החדש.

האי המורחב והעובדה שהוא לא היה תמיד בגודלו הנוכחי

האי כיום גדול פי חמישה מגודלו המקורי. בשנות ה-1890, כשהחלו להשתמש בו כתחנת הגירה, הוא היה קטן בהרבה, אך עקב העומס הרב נבנו תוספות משמעותיות לשטחו באמצעות שפיכת מילוי של אדמה וחומרי בנייה, מה שהופך אותו לאי שברובו הוא מלאכותי. 

מה תוכלו לגלות?

  • במוזיאון ההגירה יש מפות היסטוריות שמראות את האי לפני ואחרי ההרחבה.
  • סיור רגלי מסביב לאי מאפשר זיהוי קו הגבול שבו עובר הגבול הישן של האי המקורי.

עובדה מעניינת: החומרים ששימשו להרחבת האי הגיעו מעבודות בנייה שנעשו ברחבי ניו יורק, כולל חפירות של מערכת הרכבת התחתית.

בית הקפה באליס איילנד – זיכרון לקולינריה של המהגרים

מסעדת בית הקפה הקטנה שבאליס איילנד מציעה תפריט בהשראת המאכלים של המהגרים שהגיעו לארה"ב. בתפריט תוכלו למצוא מאכלים שנאכלו על ידי מהגרים מאיטליה, גרמניה ואירלנד, כמו מרק גולאש הונגרי, כריכי קורנביף ואפילו עמבה במנות ספיישל מעת לעת.

מה מעניין כאן?

  • כל מנה בתפריט מלווה בסיפור על המהגר שהביא אותה לארה"ב.
  • ניתן לטעום אוכל שהיה חלק מחיי המהגרים שהגיעו דרך האי.

נקודת הצילום הסודית באי

למרבית המבקרים יש נטייה להתמקד בחלקים המרכזיים של האי, אך ישנה נקודת תצפית פחות מוכרת שנמצאת מאחורי המבנה המרכזי, ממנה ניתן לקבל זווית יוצאת דופן של פסל החירות וקו הרקיע של מנהטן ללא הפרעות של תיירים.

איך להגיע לשם?

  • פנו שמאלה מהכניסה הראשית של המוזיאון, לכיוון המעגן הישן, ותיהנו מנוף שקט ועוצר נשימה.
Powered by GetYourGuide

כיצד ניתן לבקר באליס איילנד?- כל הדרכים לחוויית ביקור מושלמת

ביקור באליס איילנד הוא חוויה מרתקת ומעשירה, וניתן לעשות זאת בכמה דרכים – באופן עצמאי או במסגרת סיור מודרך. לכל אפשרות יש יתרונות משלה, וחשוב לבחור את הדרך שמתאימה לכם ביותר, בהתאם לזמן, לתקציב ולרמת העניין שלכם במקום.

ביקור באליס איילנד באופן עצמאי

אם אתם מעדיפים חופש וגמישות, תוכלו לבקר באליס איילנד באופן עצמאי ולחקור את האתר בקצב שלכם.

איך זה עובד?

  • הביקור מתחיל במעבורת היוצאת מ-Battery Park  במנהטן או מ-Liberty State Park  בניו ג'רזי.
  • הכרטיס כולל גישה לתחנות אליס איילנד ולפסל החירות (Statue of Liberty) עם אפשרות לרדת בכל אחד מהאתרים ולחזור עם המעבורת בזמנכם החופשי. הכניסה לאי הינה חינמית.
  • עם ההגעה לאי, תוכלו לחקור את מוזיאון ההגירה, לטייל בשטח הפתוח וליהנות מהתצפיות המרהיבות על מנהטן.

יתרונות הביקור העצמאי:

  • חופש לנוע בקצב אישי ולבלות יותר זמן באזורים שמעניינים אתכם.
  • אפשרות לקחת הפסקות וליהנות מהנוף הרגוע של הנמל.
  • מתאים למטיילים שרוצים גמישות מלאה.

ביקור בסיור מודרך – חוויה מעמיקה ומרגשת

עבור מי שמחפש חוויה מעמיקה עם הסברים והדרכה מקצועית, סיור מודרך הוא הבחירה המושלמת. קיימות מספר אפשרויות לסיורים מודרכים, שיאפשרו לכם ללמוד על ההיסטוריה של האי בדרך מעוררת השראה.

אפשרויות הסיור:

  1. סיור מודרך רשמי עם מדריך מוסמך
    • סיור מודרך על ידי מדריך מוסמך מטעם שירות הפארקים הלאומיים של ארה"ב.
    • ההדרכה כוללת סקירה מקיפה על תהליך ההגירה, סיפוריהם של המהגרים, והצצה למקומות שהמבקרים העצמאיים פחות שמים לב אליהם.
    • הסיור נמשך כשעה עד שעה וחצי ומתאים במיוחד לחובבי היסטוריה.
  2. סיור מאחורי הקלעים (Hard Hat Tour) 
    • סיור ייחודי לחלקים הסגורים של האי, כולל ביקור בבנייני בית החולים הנטושים שהיו בעבר חלק ממערכת הבריאות למהגרים.
    • המשתתפים נכנסים למסדרונות שלא פתוחים לקהל הרחב, שם ניתן ללמוד על התנאים הרפואיים של המהגרים.
    • הסיור אורך כשעתיים והוא מומלץ לאנשים שמתעניינים בהיסטוריה הפחות ידועה של האי.
  3. סיור פרטי עם מדריך אישי
    • חברות תיירות פרטיות מציעות סיורים מותאמים אישית, שכוללים הסברים מעמיקים, סיור בצילום בנקודות הטובות ביותר, והדרכה פרטית בקצב שלכם.
    • מתאים למשפחות, קבוצות קטנות או מטיילים שרוצים חוויה אישית יותר.

יתרונות הסיור המודרך:

  • קבלת מידע עשיר ומרתק ישירות ממדריכים מומחים.
  • כניסה למקומות מיוחדים שלא נגישים בביקור עצמאי.
  • אפשרות לשאול שאלות וליהנות מאינטראקציה חיה עם מדריכים מקצועיים.

טיפ:  כדאי להזמין סיורים מודרכים מראש, במיוחד בעונות השיא, כדי להבטיח מקום.

ההמלצה שלנו –סיור שייט מודרך לפסל החירות ואליס איילנד

אם אתם רוצים להפיק את המיטב מהביקור שלכם באליס איילנד ובפסל החירות, ההמלצה שלנו היא ללא ספק לקחת סיור שייט מודרך. הסיור המשולב יעניק לכם חוויה מעמיקה ומלאת תוכן, ויספק מבט רחב על שני האתרים האייקוניים הללו, שהם חלק בלתי נפרד מההיסטוריה של ניו יורק וארצות הברית כולה.

למה לבחור בסיור שייט מודרך?

  • הדרכה מקצועית ומעמיקה – מדריכים מנוסים ילוו אתכם לכל אורך הדרך ויעניקו לכם מידע היסטורי עשיר על שני האתרים, כולל סיפורים מרתקים שלא תמצאו באודיו-גייד הסטנדרטי.
  • תכנון זמנים אופטימלי – הסיור מותאם כך שתוכלו ליהנות מהחוויה בלי לחץ, עם זמן מספק לסיורים פנימיים באי, ביקור במוזיאון ואפילו עצירה לצילום בנקודות המרכזיות.
  • גישה קלה ונוחה – הסיור מתחיל בדרך כלל ב-Battery Park, משם יוצאת המעבורת ישירות לשני האתרים. הכל מאורגן בצורה מסודרת, כך שלא תצטרכו לדאוג מהתברברות במעבורת.
  • סיפורים ייחודיים ואנקדוטות מרתקות – המדריכים יודעים לספק מידע מעבר לעובדות ההיסטוריות היבשות, כולל סיפורים מרגשים של מהגרים שהגיעו דרך אליס איילנד.
  • צילום ונקודות תצפית מושלמות – הסיור המודרך כולל עצירות בנקודות צילום מומלצות שמעניקות זוויות מדהימות על קו הרקיע של מנהטן ופסל החירות.

מה כולל סיור שייט מודרך?

  1. הפלגה מפנקת עם נופים מרהיבים – המעבורת עוצרת תחילה בפסל החירות, שם ניתן ליהנות מתצפית מדהימה ובחלק מהסיורים אף לעלות לבסיס הפסל ולבקר במוזיאון שלו. לאחר מכן ממשיכים לאליס איילנד לסיור מעמיק.
  2. סיור רגלי מודרך בפסל החירות – הזדמנות ללמוד על ההיסטוריה והמשמעות של הסמל המפורסם, כולל ביקור במוזיאון פסל החירות ולמידה על תהליך הבנייה של הפסל.
  3. סיור מעמיק במוזיאון ההגירה של אליס איילנד – סיור בקבוצות קטנות עם מדריך שייקח אתכם אל מסלול המהגרים ויספר על תהליך הקליטה המפרך שעברו.
  4. זמן חופשי לחקור עצמאית – בחלק מהסיורים תקבלו זמן לשוטט באופן עצמאי באי וליהנות מהשקט ומהנופים המדהימים שמציע. 

טיפים חשובים לביקור במסגרת סיור מודרך:

  • הזמינו מראש! סיורים מודרכים מתמלאים במהירות, במיוחד בחודשי הקיץ ובעונות החגים.
  • הגיעו מוקדם: כדי לתפוס מקומות טובים במעבורת ולהימנע מעיכובים.
  • הצטיידו בנעליים נוחות: תצטרכו ללכת לא מעט באיים, במיוחד אם תרצו לחקור כל פינה.
  • הביאו מצלמה טובה: כי התצפיות מהמעבורת ומהאיים הן מהיפות ביותר שתראו בניו יורק.
  • נצלו את שירותי ההדרכה

מידע פרקטי למבקר העצמאי

ביקור באליס איילנד דורש תכנון מוקדם כדי להפיק את המרב מהחוויה. להלן מידע עדכני ושימושי שיעזור לכם לתכנן את הביקור שלכם בצורה החכמה ביותר.

שעות פעילות

אליס איילנד פתוח למבקרים בכל ימות השבוע, למעט חג ההודיה (Thanksgiving) וחג המולד (25 בדצמבר).

שעות פתיחה:

פתיחת המעבורת הראשונה: 09:00 בבוקר (שעון מקומי).

המעבורת האחרונה לאי יוצאת ב-15:30, ומומלץ להגיע לפחות שעה לפני.

האי נסגר באופן רשמי ב-17:00, ולכן יש לתכנן את הביקור בהתאם.

זמן מומלץ לביקור: לפחות 3-4 שעות לאליס איילנד, במיוחד אם אתם רוצים לחקור לעומק את המוזיאון וליהנות מכל החוויות.

טיפ: הבוקר הוא הזמן הטוב ביותר לבקר, כאשר המקום עדיין לא עמוס. 

שימו לב כי שעות המעבורות עשויה להשתנות בין חודשי השנה, לכן מומלץ לבדוק מראש.

נקודות יציאה והגעה

המעבורות אל אליס איילנד יוצאות משני מיקומים מרכזיים:

Battery Park – מנהטן (ניו יורק)

מיקום מרכזי ונוח לכל מי ששוהה במנהטן.

נגיש באמצעות רכבות הסאבווי (קווים 1, 4, 5) ואוטובוסים עירוניים.

זמני הפלגה: כל חצי שעה בין 09:00-15:30.

מומלץ להגיע לפחות 30-45 דקות לפני ההפלגה לצורך בדיקות ביטחוניות.

Liberty State Park – ניו ג'רזי

מתאים למי ששוהה מחוץ למנהטן.

חניה בתשלום זמינה במקום למגיעים ברכב פרטי.

זמני הפלגה דומים לאלו היוצאות ממנהטן.

ישנם סיורי שייט ומעבורות שיוצאים מנקודות נוספות. 

סיכום – מסע מרגש אל הלב של ההיסטוריה האמריקאית

ביקור באליס איילנד הוא הרבה יותר מסיור באתר היסטורי – זהו מסע מרגש אל סיפוריהם של מיליוני אנשים שחיפשו התחלה חדשה ועתיד טוב יותר באמריקה. האי מציע למבקרים חוויה מעמיקה ומגוונת הכוללת סיורים במוזיאון ההגירה, תערוכות אינטראקטיביות, נופים עוצרי נשימה של קו הרקיע של מנהטן, ואפילו אפשרות לחקור את השורשים המשפחתיים האישיים.

מעבר לאתרים המרכזיים, האי טומן בחובו סיפורים מרתקים, פינות חבויות והיסטוריה שנשמרה בקירותיו, החל מגרפיטי של מהגרים שנחקקו לפני מאה שנים ועד למחלקות ההסגר הנטושות. לא משנה אם אתם חובבי היסטוריה, צלמים המחפשים זוויות ייחודיות או פשוט מטיילים שרוצים לחוות את העבר, אליס איילנד יעניק לכם חוויה שלא תשכחו.

ההמלצה שלנו היא לקחת את הזמן, לתכנן מראש, ולהתמסר לסיפור שמחכה להתגלות בכל פינה של האי. כי כשעומדים באולם הרישום המפורסם, נושמים עמוק ומדמיינים את אותם מהגרים מלאי תקווה, קשה שלא להרגיש חלק מההיסטוריה החיה של ארצות הברית.

Powered by GetYourGuide

אהבת? אפשר לשתף!

Facebook
WhatsApp
Email
לחזור למשהו ספציפי?
Powered by GetYourGuide
error: Content is protected !!

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו

דילוג לתוכן