בין אינספור מסעדות בניו יורק – עיר שמככבת בכל רשימת אוכל עולמית – מסתתרת לה פנינה קולינרית כשרה ששמה הולך ומתפשט מפה לאוזן בקרב חובבי בשר אמיתיים: צ'יף סמוקהאוס (Chief Smokehouse). לא מדובר בעוד מסעדת גריל, אלא במקדש של בשרים מעושנים בסגנון טקסס, שכל ביס בו הוא חוויה מעוררת תיאבון ורגש. זו מסעדה שמצליחה לשלב בין מסורת אמריקאית עמוקה לבין הקפדה על כשרות ברמה הגבוהה ביותר – וכל זה, עם סטייל ניו-יורקי בלתי מתפשר.
אם אתם אוהבים ברביקיו אמיתי, כזה שעובר עישון איטי לאורך שעות ונספג בטעמים עשירים – אבל גם חשוב לכם לשמור על כשרות מוקפדת, תתכוננו להתאהב. צ'יף סמוקהאוס מביאה את כל הקסם הזה אל קווינס, עם בשרים שמתפרקים על הלשון, אווירה משפחתית ומנות שפשוט אי אפשר להפסיק לחשוב עליהן גם הרבה אחרי שנגמר הצלחת.
ברוכים הבאים לאחד הסודות השמורים של סצנת האוכל הכשר בניו יורק. מקווים שאתם רעבים.
תעודת זהות
שם המסעדה: צ'יף סמוקהאוס (Chief Smokehouse)
כתובת: 180-10 Union Turnpike, פרש מידווז (Fresh Meadows), קווינס, ניו יורק
מיקום: בשכונת פרש מדואוס שבקווינס, אחת השכונות השקטות והנגישות בעיר, עם חנייה זמינה באיזור ונגישות נוחה לתחבורה ציבורית. אידאלי גם למי שמגיע ממנהטן או ברוקלין.
שעות פתיחה:
ראשון : 13:00-16:30, 18:00-23:30
שני עד חמישי: 13:00–16:30, 18:00–23:30
שבת: 19:30–23:30
שישי: סגור
ז'אנר קולינרי: ברביקיו מעושן, אוכל אמריקאי קלאסי – בשרים , המבורגרים, סנדוויצ'ים, מנות שף מקוריות.
כשרות: בהשגחת ועד הרבנים של קווינס (VHQ), כל הבשר עם השגחת בית יוסף.
טווח מחירים: בינוני–גבוה. שווה כל דולר – במיוחד עבור חובבי בשר שמעריכים איכות, דיוק וטעמים אותנטיים.
מה לא לפספס:
בריסקט מעושן 21 שעות – המנה האייקונית של המקום. נמס בפה.
ממתק בשר (Meat Candy) – בייקון בקר מזוגג, פפרוני בדבש ו"קצוות שרופים" מבריסקט. חגיגה בביס.
המבורגר סאות'ווסט – עם צלעות ברביקיו וטבעות בצל פריכות, מנה שחוצה גבולות של טעמים.
צלעות טלה מעושנות – תענוג בשרי נדיר בתפריט כשר.
שירותים נוספים:
הזמנה אונליין עם משלוחים עד מרחק של כ-5 מייל מהמסעדה
אופציה לאיסוף עצמי
תפריט אינטואיטיבי ונוח באתר
שירות מצוין עם יחס אישי – אפילו בשעות העומס
טיפ פנימי:
המסעדה אינה גדולה במיוחד – אם אתם מתכננים להגיע בערב או בסופי שבוע, כדאי להגיע מוקדם או לבדוק זמינות מראש. ואם אתם מתלבטים איזו מנה להזמין – צוות המקום ישמח להמליץ על שילוב טעמים שתפור בדיוק עליכם.
צ'יף סמוקהאוס לא מנסה להרשים בהגזמות – היא פשוט עושה אוכל טוב, מהלב, עם עשן, זמן והמון אהבה לבשר.
מסעדת הבשרים הכשרה של קווינס- נעים להכיר
צ'יף סמוקהאוס (Chief Smokehouse) היא הרבה יותר ממסעדה – זו חוויה שלמה שנבנתה סביב אהבה אמיתית לברביקיו. המקום שואב השראה מתרבות העישון הדרומית של ארצות הברית, בעיקר מטקסס, שם הבשר לא סתם נצלה אלא עובר תהליך של עישון איטי ומדויק שמוציא ממנו כל נים של טעם. כאן בניו יורק, בין גורדי השחקים והקצב העירוני המסחרר, צ'יף סמוקהאוס מצליחה להכניס ניחוחות של מדורת עץ אל תוך הלב של הקהל הכשר – בלי לוותר על שום פרט.
מדובר במסעדת בשרים כשרה לחלוטין, תחת פיקוח מחמיר של VHQ (ועד הרבנים של קווינס), המגישה תפריט מושקע עם דגש על איכות, טריות וטעמים נועזים. כל נתח עובר תהליך מוקפד: השריה, תיבול, עישון של שעות ארוכות בטמפרטורה נמוכה – בלי קיצורי דרך. כל פרט נבדק: סוג העץ שבו משתמשים לעישון (הם מעדיפים עץ היקורי, מייפל ואגוז), משך הזמן המדויק, והאיזון בין טעמים מתוקים, חריפים ומעושנים.
מה שהופך את המקום לכל כך ייחודי הוא השילוב בין המטבח האמריקאי הדרומי למסורת היהודית. כאן תמצאו את מה שבדרך כלל חסר במסעדות כשרות – בריסקט מושלם שנחתך כמעט בלי הצורך בסכין, צלעות עסיסיות עם קרמליזציה מדויקת, המבורגרים שהם מסע שלם במנה אחת, וכל זה מבלי להתפשר לרגע על עניין הכשרות.
אבל צ'יף סמוקהאוס היא לא רק עניין של אוכל – היא גם מקום של אנשים. הבעלים והצוות מגיעים עם תשוקה אמיתית לאירוח. הם מכירים את הלקוחות בשמם, מציעים טעימות כשקשה להחליט, ומשקיעים בכל מנה כאילו זו המנה הראשונה שיוצאת מהמטבח. גם מי שלא מגדיר את עצמו כחובב בשר מושבע – מוצא כאן פינה חמה בזכות האווירה, השירות, והרצון האותנטי של המקום לייצר חוויה שלמה, לא רק ארוחה.
זה לא מקום ש"עוברים לידו במקרה" – מי שמגיע לכאן עושה את זה כי שמע, קרא, או קיבל המלצה חמה ממישהו שמבין עניין. וזה בדיוק מה שהופך את צ'יף סמוקהאוס לאחת מהמסעדות הכשרות הכי מסקרנות, אותנטיות ומשביעות שיש בניו יורק היום.
מה עומד מאחורי המסעדה הזו?
מאחורי צ’יף סמוקהאוס (Chief Smokehouse) עומד סיפור של חלום, מסורת, והרבה עשן טוב – כזה שממלא את הלב לא פחות מהבטן. המסעדה הוקמה על ידי חובב בשר מושבע שגדל על מטבח דרומי, ספג בילדותו את ניחוחות הברביקיו הטקסני, ועם השנים החליט להביא את החוויה הזו אל הקהל הכשר – בלי פשרות, בלי קיצורי דרך, ובעיקר בלי לוותר על הנשמה שבבישול איטי.
הכול התחיל מניסיון ביתי – עישון בשרים במעשנה קטנה בחצר, התנסות עם סוגי עץ שונים, מרינדות וניסיונות של לילה שלם מול מד חום. מהר מאוד הגיעו המשפחה, החברים והשכנים, ואז חברים של חברים, שביקשו "רק עוד טעימה" – עד שהניצוץ הפך לאש של ממש. הרעיון היה ברור: לבנות מקום שיהיה כמו בית, אבל עם רמה מקצועית של עישון, שירות, ואירוח. מקום שיחזיר אנשים לילדותם או למסע בדרום ארצות הברית – גם אם הם נולדו בברוקלין או בירושלים.
השם “צ’יף” לא נבחר במקרה. הוא מסמל כבוד – למקצוע, ללקוחות, למסורת. ובמובן מסוים, גם למי שעומד בראש ומוביל את החוויה הקולינרית הזו. כי כאן, כל סיבוב של עשן, כל נתח בשר שמונח על האש, נעשה בידיים שיודעות מה הן עושות – מתוך אחריות עמוקה להיות ראויים לתואר.
מאחורי הקלעים פועלת קבוצה קטנה ומסורה של אנשי צוות – טבחים, מעשני בשר, מארחים, כולם חדורי מטרה: להגיש את האוכל הכי טוב שהם יכולים, בלי רעש מיותר, אבל עם הרבה אהבה. לא תמצאו כאן שפים מפורסמים עם סינרים ממותגים, אלא אנשי מקצוע שמבינים שברביקיו אמיתי צריך קודם כול סבלנות, התמדה, והרבה אהבה.
וככה, בקטן, בשקט – בלי יחצנות מוגזמת – צ’יף סמוקהאוס הפכה לשם שצובר מוניטין. מקום שמעריצים של ברביקיו טקסני מספרים עליו בלחישה, כאילו מדובר בסוד. מקום שמצליח לרגש – לא בגלל גימיקים, אלא בזכות מהות אמיתית של טעם, עשייה, וזהות.
תפריט המסעדה
התפריט של צ'יף סמוקהאוס (Chief Smokehouse) הוא חגיגה לחובבי בשר אמיתיים – כזה שלא באים אליו רק בשביל "משהו קטן ליד", אלא כדי לשקוע לתוך ארוחה שמרגישים אותה בלב. כל מנה נבנית בקפידה, עם טעמים מעושנים שמספרים סיפור, ועם תיבול מדויק שלא מכסה על הטעם – אלא מדגיש אותו. בין אם אתם באים לבד, בזוג או בקבוצה רעבה – יש כאן כל כך הרבה מה לבחור.
מנות עיקריות שלא כדאי לפספס:
בריסקט מעושן (Smoked Brisket)
מנת הדגל של המסעדה. נתח חזה בקר שעובר עישון של 21 שעות עד שהוא נמס בפה. מוגש לפי משקל עם לחם ותוספות.
מחיר: כ-22–28 דולר (תלוי במשקל)מנת "ממתק בשר" (Meat Candy)
מגש חלומי של בייקון בקר מזוגג במייפל, קצוות בריסקט קרמליים ופרוסות פפרוני עם דבש וחריף – מנה שמשלבת מתוק, חריף ומעושן במינון מדויק.
מחיר: כ-23 דולרהמבורגרים וסנדוויצ'ים
תפריט עשיר של המבורגרים מפנקים, כולל:המבורגר קלאסי (Classic Burger): קציצת בקר עסיסית בגריל, מוגשת בלחמנייה טרייה עם חסה, עגבנייה, בצל ורוטב הבית.
סנדוויץ' בריסקט (Brisket Sandwich): פרוסות בריסקט מעושן מוגשות בלחמנייה רכה עם כרוב כבוש ורוטב ברביקיו.
סנדוויץ' עוף מעושן (Smoked Chicken Sandwich): נתחי עוף מעושן עם חסה, עגבנייה ומיונז צ'יפוטלה, מוגשים בלחמנייה קלויה.
מנות מיוחדות
צלעות טלה מעושנות – מנה נדירה יחסית במטבח כשר, ונראית כאילו יצאה ממטבח שף בטקסס.
Smoked Rice Bowl – מחבת אורז, שעועית, חתיכות בריסקט ורוטב ג'ק דניאלס – שילוב מושלם של נוחות וטעם.
טווח מחירים: כ-18–26 דולר
תוספות ושדרוגים
תוספות כמו תירס קלוי, טבעות בצל, צ'יפס מתובל, שעועית מעושנת ועוד – כל אחת מהן יכולה להפוך למנה בפני עצמה.
מחירים: 5–8 דולרקינוחים (בהיצע משתנה)
כרגע ההיצע מתמקד בעיקר בבשרים, אבל מדי פעם מוגשים קינוחים עונתיים בהתאם למלאי ולהשגחה.
טווח מחירים כללי:
צ'יף סמוקהאוס ממוצבת ברמת מחירים בינונית–גבוהה – אבל התמורה מורגשת בכל ביס. זו לא מסעדת פאסט פוד, אלא מקום שמחייב תהליך – וזו בדיוק הסיבה שהמנות שוות כל שקל. תפריט לזוג יעלה לרוב בסביבות 60–90 דולר (בלי קינוחים ושתייה), ואפשר לצאת גם בארוחה קבוצתית נדיבה סביב 35–30 דולר לאדם.
טיפ למתכננים:
אם אתם מגיעים רעבים במיוחד, לכו על אחת ממנות החלוקה– כמו מגש בשרים זוגי או משולב – שתאפשר לכם לטעום יותר מטעם אחד. ואם זו הפעם הראשונה שלכם – תבקשו לטעום קצת מהבריסקט, זה ה-מקום להתחיל בו.
איפה נמצאת המסעדה ואיך מגיעים אליה?
אחד היתרונות הבולטים של צ’יף סמוקהאוס (Chief Smokehouse) – מלבד האוכל המשובח – הוא המיקום שלה. המסעדה שוכנת בשכונת פרש מידווס (Fresh Meadows) שבקווינס, ניו יורק, בכתובת 180-10 יוניון טרנפייק (Union Turnpike) – אזור נעים, שקט ונוח להגעה כמעט מכל מקום בעיר. לא מדובר בלוקיישן תיירותי סואן, אלא באחד הסודות השמורים של תושבי ניו יורק שמכירים איכות כשפוגשים אותה.
איך מגיעים?
🚇 תחבורה ציבורית
אם אתם מתניידים בתחבורה ציבורית, קל מאוד להגיע:
קו Q17 מחבר בין פלאשינג לג'מייקה, עובר ממש ליד המסעדה.
קו Q46 נוסע לאורך יוניון טרנפייק ומגיע עד ממש לפתח המקום.
רוצים להגיע ישירות ממנהטן? קחו את אחד מהאוטובוסים המהירים QM1, QM5 או QM7 – כולם מביאים אתכם מהעיר הגדולה היישר לפרש מדואוס בנוחות.
🚗 הגעה ברכב פרטי
מגיעים עם רכב? פשוט מאוד. צ'יף סמוקהאוס ממוקמת דקות ספורות מכבישים ראשיים:
Long Island Expressway (I-495) – צאו ביציאה ל-188th Street.
Grand Central Parkway – צאו לכיוון Union Turnpike וסעו מזרחה.
ברחובות הסמוכים תוכלו למצוא חנייה ברחוב, בדרך כלל ללא קושי – רק שימו לב לשילוט המקומי לגבי מגבלות וזמנים.
🚕 ומה עם Uber או Lyft?
פשוט חפשו Chief Smokehouse באפליקציה ותנו להם לעשות את העבודה.
הגישה הנוחה – בין אם אתם מקומיים ובין אם אתם תיירים – היא חלק מהקסם. קל להגיע, קל לאהוב, וקשה לעזוב.
שאלות ותשובות
בהחלט.
צ'יף סמוקהאוס פועלת תחת השגחה קפדנית של ועד הרבנים של קווינס (VHQ), וכל הבשרים מסוג בית יוסף. המסעדה סגורה בשבתות ובחגים, ושומרת על כשרות מלאה ללא יוצא מן הכלל.
לא חובה, אבל מומלץ.
המקום אינו גדול במיוחד, ובשעות הערב ובסופי שבוע עלול להיות עמוס. אם אתם מגיעים בקבוצה או מתכננים להגיע בשעות העומס – שווה לבדוק זמינות מראש או להגיע מוקדם.
כן!
האווירה במקום נעימה, השירות ידידותי גם לילדים, ויש מנות שמתאימות לכל גיל – כולל עוף מעושן, המבורגרים וצ'יפס בטטה שכל ילד אוהב.
בינוני עד גבוה, בהתאם לגודל המנה.
מנות עיקריות נעות סביב 20–35 דולר, סנדוויצ'ים והמבורגרים סביב 16–30 דולר, ותוספות בסביבות 5–9 דולר. שווה כל שקל – במיוחד עבור חובבי בשר.
כן.
ניתן להזמין ישירות מהאתר של המסעדה לאיסוף עצמי או משלוח עד מרחק של כ-5 מייל. השירות יעיל, והמארזים שומרים על טריות.
כמעט ואין.
זו מסעדת ברביקיו שמתמקדת בבשרים מעושנים – אך יש מספר תוספות כמו צ'יפס, סלט קולסלאו או שעועית ברביקיו שיכולות להתאים למי שמחפש מנה קלה, אך צמחונים לא ימצאו כאן מענה אמיתי.
כן.
המסעדה נמצאת באזור מגורים נוח יחסית, ויש חנייה ברחוב בקרבת מקום. לעיתים נדרשת קצת סבלנות בשעות העומס.
לגמרי.
למרות שמדובר במסעדת ברביקיו – המקום מעוצב בטוב טעם, עם תאורה חמה ואווירה ביתית ורגועה. בשר איכותי, בקבוק שתייה, וזמן זוגי שקט? בהחלט מתאים לרומנטיקה לא שגרתית.
צ’יף סמוקהאוס (Chief Smokehouse) היא לא עוד מסעדת בשרים – אלא יעד חובה לכל חובב אוכל כשר שמעריך איכות, אומנות עישון אמיתית, ושירות שמגיע מהלב. בלב קווינס, בין שכונות שקטות ואווירה מקומית, מסתתר מקום שיודע לקחת נתח בשר ולהפוך אותו לחוויה. עם תפריט עשיר, כשרות מוקפדת, אווירה חמימה ונגישות מרשימה – זו מסעדה שכובשת כל מי שנכנס בדלת, בין אם אתם תיירים, מקומיים או פשוט רעבים למשהו טוב באמת. מי שמגיע לכאן פעם אחת, בדרך כלל חוזר. לפעמים עם חברים. לפעמים גם עם משפחה. אבל תמיד – עם חיוך.