בניו יורק לא חסרות מסעדות שיגרמו לך להגיד "וואו" – אבל רק מעטות מצליחות גם לרגש, גם לרגש וגם לגרום לך לרצות להזמין שולחן לעוד שבוע באותו רגע שסיימת את הקינוח. סלסטין (Celestine), מסעדה ים תיכונית בברוקלין, היא בדיוק אחת כזו.
דמיינו שולחן על שפת נהר האיסט ריבר, גשר מנהטן ברקע, רוח נעימה של ערב קיצי, וכוס יין לבן ביד – כשמולכם נוחתת צלחת יפהפייה של חציל קלוי עם טחינה שחורה ולימון כבוש. זה לא חלום, זו ארוחת ערב בסלסטין.
אבל סלסטין היא לא עוד מסעדה עם נוף יפה – מדובר בחוויה קולינרית של ממש, עם מטבח ים תיכוני שמקבל קריצה מהמטבח האסייתי, עיצוב שמרגיש כמו חיבוק, ושירות מהסוג שמדבר איתך בגובה העיניים וגורם לך להרגיש בבית (רק בלי לשטוף כלים אחר כך).
אם אתם מחפשים מקום רומנטי, אינטימי, אבל גם עם טוויסט מפתיע – כזה שמביא את תל אביב, איסטנבול וביירות לבראנץ' משותף בברוקלין – אתם במקום הנכון. כדאי שתשמרו מקום ביומן.
סלסטין (Celestine): תעודת זהות
📍 מיקום:
1 John Street, Brooklyn, NY – בלב שכונת דאמבו (DUMBO), אחת מהשכונות היפות והמרשימות של ברוקלין. המסעדה ממוקמת ממש על גדת הנהר, צמוד לפארק ברוקלין ברידג' (Brooklyn Bridge Park) ובמרחק הליכה קצר מתחנת הרכבת High Street – Brooklyn Bridge.
🍽️ ז'אנר קולינרי:
מטבח ים תיכוני מודרני, עם השפעות מהמטבחים הלבנוני, הטורקי, הישראלי והאיטלקי – בשילוב אלמנטים אסייתיים עדינים כמו שומשום שחור, יוזו, ג'ינג'ר וקיקומן. לא פיוז'ן מוגזם – אלא מינונים מדויקים שמייצרים תוצאה מרתקת ומאוזנת.
💲 טווח מחירים:
ראשונות: 14–24 דולר
עיקריות: 26–45 דולר
קוקטיילים: 16–18 דולר
קינוחים: סביב 12 דולר
מתאים לארוחה רומנטית, דייט מושקע, ערב חגיגי או סתם פינוק טעים אחרי יום טיול בעיר.
👥 למי זה מתאים במיוחד?
זוגות שמחפשים מקום אינטימי עם אווירה ייחודית
חובבי קולינריה שמחפשים טעמים לא שגרתיים במנות קלאסיות
צמחונים וטבעונים – יש מנות מצוינות ומגוונות שמתאימות גם להם
משפחות עם ילדים גדולים – בעיקר לתפריט הבראנץ'
תיירים שמחפשים חוויה אותנטית מחוץ למסלול השחוק של מנהטן
⏰ שעות פעילות:
כל ימות השבוע: 17:00–22:00
שבת–ראשון: 11:00–15:00 (בראנץ') | 17:00–22:00
בנוסף לארוחת הערב ישנו תפריט בראנץ' בימים שבת וראשון בשעות : 11:00–15:00
🧒 ידידותי לילדים?
כן, אך בעיקר בשעות היום. בערב האווירה מעט יותר אינטימית ומתאימה לבוגרים יותר. אין תפריט ילדים קלאסי, אבל הצוות ישמח להתאים מנות במידת הצורך.
🧾 האם צריך להזמין מקום מראש?
מומלץ בחום! סלסטין היא אחת מהמסעדות הפופולריות ביותר באזור דאמבו – במיוחד בסופי שבוע, שקיעות ואירועים מיוחדים. ניתן להזמין דרך אתר המסעדה או אפליקציות כמו Resy ו-OpenTable.
🎉 אירועים פרטיים:
המסעדה מארחת אירועים קטנים – מחתונות אינטימיות ועד ימי הולדת ובראנצ'ים משפחתיים. אפשר להזמין את כל החלל או אזור מסוים עם נוף לנהר.
📸 אינסטגרמיות? מאוד.
עם הצלחות היפות, התאורה הטבעית, והשקיעות על רקע גשר מנהטן – כל תמונה יוצאת כמו מתוך מגזין.
הסיפור של סלסטין (Celestine) – שורשים ים תיכוניים בלב ברוקלין
מאחורי סלסטין עומדת תשוקה אמיתית לאירוח, קהילתיות וחיבור בין תרבויות דרך אוכל. המסעדה נפתחה בשנת 2017 על ידי קבוצת מסעדנים מקומיים – בראשם יזם הקולינריה ג'ו קמפנייל (Joe Campanale), שהאמין ביצירת חלל שיוכל להיות בו-זמנית שכונתי ואירופאי באופיו, אינטימי אך פתוח לקהל רחב, נינוח אך עם רף גסטרונומי גבוה.
השף המקורי של המסעדה, גבריאל סטנדר (Gabriel Stulman), יצר את הקונספט הראשוני שהתבסס על טעמים מהמטבח הלבנוני, הטורקי והיווני, עם גישה קלילה ונגישה. מאוחר יותר, עבר המקום לידיים של השפית ז'וליה סאלווין (Juliana Latif Salwin) – שהעמיקה את הנגיעות האסייתיות בתפריט ויצרה את הסגנון הייחודי שמאפיין את סלסטין כיום: ים תיכון עם קריצה מפתיעה למזרח הרחוק.
השם "Celestine" מגיע מהשפה הלטינית – "שמיימית", או "שייכת לשמיים" – והוא מתאר לא רק את האוכל, אלא גם את המיקום עוצר הנשימה של המסעדה, על קו המים של ברוקלין, מול נוף שמרגיש באמת כמעט מהשמיים.
החזון של סלסטין תמיד היה לא רק להיות מסעדה, אלא מרחב מפגש – מקום שבו אפשר לחגוג, להתאהב, להירגע, ולטעום מטבחים של אומות שונות שמתמזגות לצלחת אחת. לא במקרה, המסעדה שמה דגש גם על תרבות מקומית – עם שיתופי פעולה עם אמנים, ייננים ומוזיקאים מהאזור.
עם השנים סלסטין הפכה לפנינה נסתרת אך מוערכת מאוד בקרב המקומיים, לא רק בזכות האוכל אלא גם בזכות השירות החם, הרוח החברתית והנוף שאי אפשר לשכוח.
אווירה ועיצוב
כבר מהצעד הראשון לתוך סלסטין, ברור שזה לא עוד מקום בברוקלין. התחושה היא של חלל שנבנה כדי לנשום בו – והכוונה לא רק לאור והמרחב, אלא גם לשקט הפנימי שהוא משרה.
העיצוב בסלסטין הוא תוצר של שילוב מבריק בין מינימליזם מודרני לאלמנטים ים תיכוניים חמימים. קווים נקיים, חומרי גלם טבעיים כמו עץ אלון, בטון חשוף וטקסטיל בהיר – הכל בסטייל מדויק שלא מרגיש מתאמץ. החלונות הענקיים פונים היישר לנהר האיסט ריבר ולגשר מנהטן, ונותנים תחושת פתיחות ואוויר, במיוחד בשעות אחר הצהריים והשקיעה.
בשעות היום, האור הטבעי שוטף את המסעדה ויוצר תחושת קלילות רגועה. בערב, התאורה העדינה – בעיקר מנרות ופנסים חמים – הופכת את החלל לאינטימי ורומנטי. יש משהו בשקט של המים שמולך, בשילוב עם המוזיקה הרכה שמתנגנת ברקע, שגורם להוריד הילוך ולהיות נוכח ברגע.
האזור החיצוני – במיוחד בחודשים החמים – הוא גולת הכותרת האמיתית. שולחנות על מרפסת עץ ממש מעל הנהר, עם רוחות נעימות, אווירה של חו"ל, והתחושה שאתה יושב בין ברצלונה לאיסטנבול, רק שזה קורה ממש כאן – בברוקלין.
סלסטין מושכת קהל מגוון: זוגות בדייט ראשון, סועדים קבועים מהשכונה, חובבי קולינריה מכל העיר, וגם תיירים שמחפשים חוויה מקומית ואלגנטית. למרות הרמה הגבוהה – האווירה נטולת יומרה לחלוטין. זה מקום שמקבל אותך כמו שאתה, בין אם באת בחולצה מכופתרת או עם תיק גב מהשוק.
לסיכום? זו מסעדה שמוכיחה שעיצוב ואווירה לא נועדו להרשים – אלא להרגיע. כזו שאתה רוצה להישאר בה עוד קצת אחרי שהקינוח נגמר, פשוט כי נעים לך.
תפריט הערב של סלסטין – כשהים התיכון וברוקלין נפגשים על הצלחת
סלסטין לא מנסה להרשים בגימיקים – אלא באיזון. התפריט שלה מדויק, עונתי, מוקפד להפליא, ומציע מנעד מפתיע של מנות שמתכתבות עם מסורת קולינרית ים תיכונית, אך מדברות בשפה עכשווית וניו יורקית לגמרי.
החל ממנות פתיחה קטנות בסגנון Mezze, דרך ראשונות ירוקות ונועזות ועד עיקריות שמשלבות בין תבשילים מזרחיים לצלחות אירופאיות קלאסיות – כל מנה כאן בנויה בשכבות של טעם, צבע ומרקם.
המרכיבים טריים ועונתיים, המנות צבעוניות ויפהפיות, והאווירה סביבן מזמינה חלוקה – סלסטין היא מקום שמזמין לטעום, לשתף, ולדבר על האוכל תוך כדי שאתה אוכל אותו.
⭐️ MEZZE – פתיחה קטנה עם הרבה נשמה
Mezze (10 דולר) – ירקות טריים מהעונה, חתוכים בעדינות ומוגשים כמו שהם, טריים, פריכים ומוכנים לטבילה.
Mezze Platter (32 דולר, טבעוני) – צלחת חלומית שמכילה חומוס קטיפתי, באבא גנוש מעושן, מחמרה חריפה-מתוקה, זיתים שטעמם עמוק ופיתה שטוחה חמה ורכה. מושלם לחלוקה לשניים או שלושה.
🍃 STARTERS – הראשונות שמבהירות: זה לא הולך להיות ערב רגיל
Spring Salad (22 דולר) – סלט אביבי קליל עם קרוטוני בריוש, רוטב Green Goddess ורכיבים ירוקים פריכים מהשוק.
Little Gem (24 דולר) – חסות מתפצחות, עגבניות קונפי, ארטישוק ופלפלים מוחמצים – הכל ברוטב ויניגרט עשבים מרענן.
Roasted Beets (21 דולר, טבעוני) – סלקים צלויים לצד טחינה, הדרים, זעתר וויניגרט רימונים – שילוב שהוא גם מתוק, גם חריף וגם אדמתי.
Burrata (22 דולר) – גבינה איטלקית רכה עם ריבת רוברב ותותים טריים – חיבור בין חמיצות, מתיקות וקרמיות.
Spring Pea Arancini (22 דולר) – כדורי ריזוטו פריכים עם אפונת גינה ורוטב ליים איילי – ביסים קטנים של אושר.
Hamachi Crudo (24 דולר) – פרוסות דקיקות של דג חמיצות עדינה של פירות הדר, זיתים ירוקים ונגיעה ים תיכונית יפנית.
Spanish Octopus (24 דולר) – תמנון ספרדי צרוב, חציל קלוי, חומוס מתובל – מנת דגל למי שאוהב טעמים עמוקים.
🍽️ MAINS – עיקריות עם נוכחות, צבע וסיפור
Pistachio Pesto (32 דולר) – בוקטיני ברוטב פסטו פיסטוק קטיפתי עם פטריות מורל, אפונה ירוקה וגבינת גראנה פדאנו.
Cassarecce Puttanesca (32 דולר) – פסטה קלאסית עם עגבניות, זיתים, אנשובי ושרימפס – חריפה, עוקצנית, מושלמת.
Roasted Celery Root (27 דולר, טבעוני) – שורש סלרי אפוי לצד פטריות יער ורוטב כמהין – מנה מרגשת במיוחד לצמחונים.
Steelhead Trout (34 דולר) – פורל צלוי עם רייטה, קוסקוס, פול ירוק ובצל חרוך – תבשיל מרוקאי עם טוויסט פרסי.
La Belle Chicken Breast (38 דולר) – חזה עוף עסיסי לצד דלעת אפויה, פטריות מייטקה וצ'ימיצ'ורי – מנה מוקפדת ולא שגרתית.
Pork Porterhouse (40 דולר) – סטייק חזיר גדול ברוטב צ'ילי קלבריאני עם שעועית ושוריזו – למי שאוהב בשר עם אופי.
Niman Ranch Ribeye 14oz (65 דולר) – נתח ריביי מרשים עם חמאת "ראמפ", תפוחי אדמה צעירים ורוטב שמיר.
Whole Branzino (65 דולר) – דג שלם אפוי, מוגש עם שומר טרי, פומלה ונענע חריפה – מנה חגיגית עם ניחוחות יווניים.
🍠 SIDES – תוספות שמרגישות כמו מנות בפני עצמן
Roasted Carrots (14 דולר) – גזר צלוי עם לאבנה מוקצפת ודבש שרוף – מתקתק, קרמי ומנחם.
Charred Green Beans (14 דולר) – שעועית ירוקה חרוכה עם רוטב רומנסקו וטחינה שום – ביס עם קראנץ'.
Marinated Asparagus (14 דולר) – אספרגוס במרינדת לימון, נענע ואפונת שלג – קייצי ומרענן.
French Fries (12 דולר) – צ'יפס פריך מושלם עם איולי חריף – לא לילדים בלבד
בראנץ' בסלסטין – בוקר ים תיכוני עם סטייל ברוקלינאי
אם יש זמן שבו סלסטין באמת זורחת, זהו הבראנץ' שלה. בשבתות וראשונים, כשהעיר נרגעת מהשבוע שחלף והשמש יוצאת לטיול על נהר האיסט ריבר, המסעדה מתמלאת בסועדים שמבינים עניין – כאלה שלא מסתפקים בטוסט אבוקדו ומחפשים בוקר עם טעמים, נשמה, וזווית צילום מושלמת לגשר מנהטן.
תפריט הבראנץ' של סלסטין לא עושה קיצורי דרך: הוא מתכתב עם תפריט הערב אך מרענן, צבעוני וקליל יותר, עם נגיעות ים תיכוניות, אמריקאיות ואירופאיות במינונים מדויקים. ממנות קלאסיות כמו שקשוקה ופנקייקס, ועד מנות מפתיעות כמו סלטים עונתיים, קרודו דגים, ובראנץ' בול מהצומח – הכל מוגש בסטייל נקי אך נדיב, שמתאים גם לארוחה זוגית וגם למפגש חברים מתחת לשמש האביבית של ברוקלין.
⭐️ MEZZE – פתיחה קלה ומדויקת
Crudités (10 דולר, טבעוני) – ירקות טריים שנקטפו באותו בוקר, מוגשים כחטיף פתיחה קראנצ'י עם טוויסט בריא.
Mezze Platter (32 דולר, טבעוני) – כמו בתפריט הערב, גם כאן מדובר בצלחת חגיגית של חומוס, באבא גנוש, מחמרה, זיתים ופיתה ביתית – מושלם לפתיחה ולחלוקה.
🌿 STARTERS – מנות שמזמינות לשבת לאט
Spring Salad (22 דולר) – אותו סלט אביבי רענן עם רוטב Green Goddess, קרוטוני בריוש, צנוניות, אפונת סוכר ותרמילי שעועית.
בתוספת חזה עוף (12 דולר) או פורל צלוי (14 דולר).
Roasted Beets (21 דולר, טבעוני) – אותה מנה אהובה מהערב, רק עם אווירה של בוקר: סלק צלוי עם טחינה, הדרים, רימונים וזעתר.
Burrata (22 דולר) – שילוב מתוק-קרמי של גבינת בוראטה, קומפוט תות-רוברב, תותים טריים ובזיליקום.
Hamachi Crudo (24 דולר) – פרוסות דקות של דג טרי עם פירות הדר וסלט קטן של זיתים ירוקים – מנה קלילה ומעודנת לפתיחת בוקר עשיר.
🍳 MAINS – מנות עיקריות עם טוויסט של אמצע הדרך
Buttermilk Pancakes (18 דולר) – פנקייקים תפוחים ועסיסיים עם חמאה מקומית, סירופ מייפל ופירות יער טריים. קלאסיקה עם ביצוע מדויק.
Shakshuka (19 דולר) – רוטב עגבניות חרפרף, ביצים עין ופיתה ביתית – טייק עשיר על המנה הישראלית המפורסמת.
Spanish Frittata (21 דולר) – פריטטה עם צ'וריסו, פלפלים, בצל ורוטב איולי שום – כמו טורטייה ספרדית עם נגיעת חריפות.
Eggs Norwegian (23 דולר) – סלמון מעושן בסגנון פסטרמה, רוטב הולנדייז ובצל ירוק – גירסה ייחודית לבנדיקט שמרגישה כמו נגיעה נורדית ים תיכונית.
Crispy Artichoke Sandwich (20 דולר) – סנדוויץ' ארטישוק פריך עם סטרצ'טלה, פלפלים מוחמצים, איולי ירוק וצ'יפס בצד – מנה מפתיעה וממכרת.
Breakfast Bowl (23 דולר) – קערת דגנים חמה עם קינואה, פארו, שעועית רומנו, בצל ירוק, רומנסקו וביצה עלומה – אופציה נהדרת לצמחונים ולמחפשי בוקר מזין.
Grass Fed Burger (25 דולר) – המבורגר בקר עסיסי עם גבינה אמריקאית, פלפלים מוחמצים, איולי חריסה וצ'יפס.
אפשרות לתוספת ביצת עין (4 דולר) או בייקון (4 דולר).
Steak Platter (34 דולר) – שיפודי ריביי עם מחית חצילים, לאבנה שום וסלט עגבניות ומלפפונים – בראנץ' לבעלי תיאבון בריא.
La Belle Chicken Breast (38 דולר) – חזה עוף על מצע דלעת מייפל ופטריות יער – כמו בתפריט הערב, רק עם אווירה של בוקר נינוח.
Branzino (34 דולר) – דג ים אפוי בשלמותו עם שומר, פומלה ונענע – קליל, רענן ויוקרתי.
🍽 SIDES
Applewood Smoked Bacon (8 דולר) – בייקון מעושן בעדינות עם עומק טעם מפתיע.
Breakfast Sausage (8 דולר) – נקניקיית בוקר עסיסית, מושלמת לצד כל ביצה.
French Fries (12 דולר) – צ'יפס בעבודת יד עם איולי חריסה.
Roasted Asparagus (14 דולר) – אספרגוס, אפונת שלג, נענע וויניגרט לימון – תוספת מושלמת לקיץ ניו יורקי.
מתוקים בסלסטין – פינאלה מושלם עם ניחוחות ים תיכוניים וקריצה אירופאית
אם הצלחתם להתאפק עד הקינוח, אתם עומדים לקבל תגמול מתוק במיוחד. הקינוחים של סלסטין ממשיכים את הקו של כל שאר התפריט – עונתיים, אלגנטיים, לא כבדים מדי, ומוגשים עם המון סטייל. כל מנה היא שילוב מוקפד של מרקמים וטעמים, עם אהבה לפרטים הקטנים.
מתוק פה לא אומר כבד. הקינוחים מדויקים, מאוזנים, ומספקים את הרגע הזה של ״עוד ביס קטן ואז נלך״ – עד שנשאר רק פירור אחרון על הצלחת.
🍮 קינוחים עונתיים ויצירתיים
Blueberry Panna Cotta (13 דולר)
פנה קוטה במרקם חלק וקרמי, עם אוכמניות טריות מעל – קלילה, פרשית ומושלמת לסיום קיץ או אביב.Chocolate Tart (14 דולר)
טארט שוקולד עשיר, עם קרמל מלוח וקצפת תפוז עדינה – שילוב מדויק של מריר, מתוק ומרענן.Lemon Cake (14 דולר)
עוגת לימון אוורירית עם קרם פסיפלורה ומסקרפונה מוקצפת – קינוח שמרגיש כמו חופשה על חוף ביוון.Basque Cheesecake (17 דולר)
הגרסה הבאסקית לקלאסיקה – טוויסט מעושן-מתוק של עוגת גבינה עם טוויל דבש וגלידת קרם מתוק – לאוהבי גבינה אמיתיים.
🍨 גלידות וסורבטים
Sweet Cream Ice Cream (9 דולר)
גלידה עשירה בטעם שמנת עם קומפוט אוכמניות – שילוב קלאסי אבל לא בנאלי.Cookies & Cream Ice Cream (9 דולר)
גרסה ביתית ומפנקת לקינוח הילדות הקלאסי – חזק על הצד הקרמי.Salted Caramel Ice Cream (9 דולר)
גלידת קרמל עם מליחות עדינה – מתאימה למי שרוצה קינוח מתוחכם אבל נגיש.Seasonal Sorbets (10 דולר)
מבחר סורבטים מתחלפים לפי עונה – שווה לשאול את הצוות מה מוצע באותו יום. רענן, קליל וטבעוני.
☕ קפה ותה – כי קינוח טוב תמיד צריך ליווי
Affogato (9 דולר)
שילוב איטלקי קלאסי של אספרסו חם שנשפך על גלידת שמנת – ביס חמים-קר ומושלם אחרי ארוחה מלאה.Espresso / Americano / Macchiato / Cortado / Cappuccino (5–6 דולר)
קפה באיכות גבוהה – פרופיל קלייה מדויק וחליטה ברמה של בית קפה ייעודי.In Pursuit of Tea (5 דולר)
מבחר תה איכותי שמתעדכן לפי עונה – כדאי להתייעץ עם המלצר או המלצרית מה מתבשל היום.
טיפ פנימי: אם אתם חוגגים אירוע מיוחד, שווה לבקש מהמלצר לציין את זה – לפעמים יש קינוח קטן או הפתעה מתוקה לסיום (תלוי בצוות, אבל קורה לא מעט).
תפריט קוקטיילים
Honey Bee (19 דולר)
ג'ין, דבש, אבקת פרחים, לימון מייר וליקר עשבים Faccia Brutto – קוקטייל אביבי ופרחוני עם ניחוח טבעי ועדין.Moonlight (19 דולר)
מזקאל, אמרו תפוז דם, קוראסאו יוזו, ליים, צ'ילי ומלח תפוז דם – מעושן, חמוץ וחריף בדיוק במידה. כזה שלא שוכחים.Cactus Paloma (19 דולר)
טקילה כסופה, פרי קקטוס, ליים וסודה אשכוליות – ורוד-בהיר, קריר, מתוק-חמצמץ, עם טאץ' מקסיקני שנראה נהדר בכוס.Aphrodite (19 דולר)
וודקה, אפרול, פסיפלורה, לימון ויין מבעבע – קוקטייל רומנטי עם נגיעת חמיצות וטוויסט של בועה. מושלם לדייט על שפת הנהר.Athens Martini (20 דולר)
השוס של התפריט: מרטיני עם וודקה, ג'ין, מלפפון, עגבנייה, זית ממולא גבינת פטה – גרסה יוונית, מלוחה ומרעננת לקלאסיקה אמריקאית.Venus (19 דולר)
בורבון, קמפארי, אמרו תות Matchbook, ורמוט יבש – שילוב בין מריר, מתוק ופירותי, שמוגש בכוס נמוכה עם קרח גדול.Midnight Manhattan (19 דולר)
וויסקי שיפון ובורבון, אגוז מלך, ורמוט ואוורנה – וריאציה עמוקה ומעושנת לקוקטייל האייקוני. הכי ניו יורק, הכי לילה.
איך מגיעים לסלסטין? – מיקום מדויק ודרכי הגעה נוחות
📍 הכתובת:
1 John Street, Brooklyn, NY 11201
בשכונת דאמבו (DUMBO) – אחד האזורים הכי יפים, מצולמים ומטופחים בברוקלין, ממש על קו המים של נהר האיסט ריבר.
🚶♂️ איך מגיעים ברגל?
אם אתם כבר נמצאים בברוקלין, הליכה דרך פארק ברוקלין ברידג' (Brooklyn Bridge Park) היא חוויה בפני עצמה – שבילי עץ, נוף לעיר, ירוק בעיניים ותחושת חופש.
למי שמגיע ממנהטן – הליכה רגלית על גשר ברוקלין תוביל אתכם ישירות לשכונת דאמבו, ובמרחק הליכה קצר מהקצה של הגשר תמצאו את המסעדה.
🚇 הגעה בתחבורה ציבורית:
קו כחול A/C: לרדת בתחנת High Street – Brooklyn Bridge. משם 7–10 דקות הליכה דרך Washington Street.
קו F: לרדת בתחנת York Street, כ-8 דקות הליכה קלות.
מעבורת NYC Ferry: קו East River עוצר במזח DUMBO/Fulton Ferry Landing, במרחק 3 דקות הליכה מהמסעדה – דרך מושלמת להגיע כשמזג האוויר נעים.
🚖 מונית או Uber:
אם אתם מגיעים ברכב – מומלץ להזין את הכתובת המדויקת באפליקציה. בימי סוף השבוע ובשקיעות המקום מבוקש, אז שווה לצאת כמה דקות מוקדם יותר.
🚗 חניה:
יש חניונים בתשלום ברחובות הסמוכים – במיוחד ב־Pearl Street ו־Water Street.
במידה ואתם מגיעים בשעות שקטות יותר (בוקר באמצע השבוע), לעיתים אפשר למצוא חניה ברחוב – אבל אל תבנו על זה בערבים או סופי שבוע.
📌 טיפ מיוחד:
כדאי להגיע קצת לפני שעת ההזמנה – יש כמה נקודות תצפית מרהיבות דקות ספורות מהמסעדה, כמו Jane’s Carousel או שדרת Old Pier 1. מושלם לתמונה לפני או אחרי הארוחה.
עם מה לשלב את הביקור בסלסטין? – רעיונות מושלמים לבוקר, ערב או יום שלם
הקסם של סלסטין הוא לא רק באוכל, אלא גם במיקום שלה – בלב אחת מהשכונות הכי ציוריות ומיוחדות בניו יורק. דאמבו (DUMBO) היא שכונה שמושכת אליה אמנות, טבע, אדריכלות היסטורית ונוף אורבני עוצר נשימה. הנה כמה רעיונות מעולים לשלב עם ביקור במסעדה – בין אם הגעתם לבראנץ' של שבת או לארוחת ערב רומנטית:
🌉 לפני או אחרי: גשר ברוקלין – Brooklyn Bridge
אין ביקור בברוקלין שלם בלי הליכה על אחד הסמלים הגדולים של העיר. אם באתם מהצד של מנהטן – תתחילו את היום בהליכה רגלית על הגשר (30–40 דקות עם עצירות לצילום). ואם אתם כבר בברוקלין – עלו עליו בערב, אחרי הארוחה, כשהעיר נדלקת באורות. חוויה בלתי נשכחת.
🎠 גן העדן המשפחתי: קרוסלת ג'יין – Jane's Carousel
קרוסלה וינטג׳ משוחזרת בתוך מבנה זכוכית שקוף, ממש על קו הנהר – אטרקציה מקסימה לילדים וגם למבוגרים שאוהבים נוסטלגיה ועיצוב.
🌿 טיול רגלי בפארק ברוקלין ברידג' – Brooklyn Bridge Park
פארק אורבני שמשתרע לאורך הנהר – עם שבילי הליכה, פינות ישיבה, דשאים פתוחים ותחושת רוגע בלתי מוסברת בלב העיר. אם באתם בשבת בצהריים – הביאו שמיכה, מצאו פינה מוצלת, ופשוט תישארו עוד קצת.
🛍️ לשופינג בסטייל: שוקי מעצבים וחנויות בוטיק
דאמבו ידועה בזכות שווקים זמניים בסופי שבוע כמו Brooklyn Flea (בקיץ), וגם בזכות חנויות בוטיק מעוצבות – בגדים, תכשיטים, מוצרי עיצוב לבית וספרים.
📸 לתמונות חובה: רחוב וושינגטון פינת ווטר (Washington & Water)
כנראה הנקודה הכי מצולמת בברוקלין – מבט ישר על גשר מנהטן כשבניין האמפייר סטייט מבצבץ מתחת לקשת המרכזית. אל תשכחו לעבור שם – גם אם זה אומר לעמוד בתור לסלפי.
🍦 לקינוח אחרי קינוח: גלידה במורד הרחוב
אם נשאר לכם מקום אחרי הקינוח בסלסטין, עברו ב־OddFellows Ice Cream Co. או ב־Brooklyn Ice Cream Factory – שתיהן מציעות טעמים מקוריים ומרעננים במיוחד.
🚴 למיטיבי לכת: טיול אופניים לאורך הנהר
אפשר לשכור אופניים (או קורקינט) ולנסוע לאורכו של האיסט ריבר – דרך פארקים, דקים ותצפיות שלא רואים בדרך כלל.
בשקט, באלגנטיות, בלי רעש מיותר – סלסטין (Celestine) מצליחה לעשות משהו שמעט מסעדות בניו יורק יודעות לעשות: לארח באמת. עם מיקום עוצר נשימה על גדת הנהר, תפריט עונתי שמשלב ים תיכון עם פיוז'ן מדויק, שירות בגובה העיניים ועיצוב שפשוט עושה נעים בלב – זו לא רק מסעדה, זו חוויה שלמה.
בין אם אתם בבראנץ' שמשקיף על גשר מנהטן, בארוחת ערב רומנטית לאור נרות, או פשוט מחפשים מקום טוב לעצור בו רגע – סלסטין היא המקום להרגיש בו את ניו יורק אחרת. חמה, רגועה, ועם טעמים שנשארים בזיכרון הרבה אחרי הביס האחרון.