דילוג לתוכן

בובה בורקה (Buba Bureka) – הבורקס הכי מומלץ בניו יורק

בובה בורקה (Buba Bureka) – הבורקס הכי מומלץ בניו יורק

Buba Bureka

עזרה עם תכנון החופשה בניו יורק?

בובה בורקה (Buba Bureka) – הבורקס הכי מומלץ בניו יורק

מתחשק לכם להרגיש טעמים של בית בלב ניו יורק? הגעתם למקום הנכון. בובה בורקה (Buba Bureka), פינת חמד חדשה בלב גריניץ' וילג', מביאה את הבורקס הישראלי לקדמת הבמה – עם בצק פריך זהוב, מילויים נימוחים, טחינה בצד, והרבה הרבה אהבה.

זה לא עוד דוכן שמנסה "לחקות" את הטעמים של פעם – זה המקום שבו כל ביס מרגיש כמו קפיצה קטנה לשוק הכרמל או לדוכן הבורקס השכונתי מהילדות, רק בגרסה מעודכנת, מדויקת, ונפלאה לא פחות.

בין קפה של בוקר לסיבוב בשכונה, בין סיור במוזיאונים ליום חורפי שדורש משהו חם ומשביע – בובה בורקה הוא המקום לעצור בו, לדפוק כמה ביסים, ולהרגיש הכי בבית בעולם – גם כשאתם הכי רחוקים מהבית.

מה זה המקום הזה?

בובה בורקה (Buba Bureka) היא מאפייה קטנה ומעוצבת , שמתמחה בדבר אחד בלבד – בורקס. אבל לא סתם בורקס. כאן מדובר במאפים בעבודת יד, שנאפים יום-יום במקום, בשיטות מסורתיות עם חומרים טריים ואיכותיים בלבד. אין כאן תפריט אינסופי, אלא בחירה מדויקת של ארבעה סוגים עיקריים של בורקסים – כל אחד מהם מתכון מוקפד שנולד מתוך מחשבה, ניסיון והשראה מהרחוב הישראלי.

הקונספט פשוט אך מבריק: לקחת את המאפה הכי אהוב בישראל ולהגיש אותו בניו יורק – בצורה הכי אותנטית שיש, אך עם טוויסט עכשווי כמו שניו יורק אוהבת. כל בורקס מגיע ארוז בקופסה ייעודית, עם רסק עגבניות , טחינה, חמוצים וביצה רכה בצד – בדיוק כמו שמקבלים בדוכן בורקס טוב בארץ, רק בגרסה ניו-יורקית מוקפדת ואיכותית.

המקום עצמו קטן, בסגנון "טייק אוויי" (Takeaway), עם כמה מקומות ישיבה בודדים, מה שיוצר אווירה אינטימית וקלילה. אבל מה שהופך את בובה בורקה למוסד של ממש הוא השילוב בין דיוק קולינרי, נוסטלגיה ישראלית ואסתטיקה מודרנית – חוויית אוכל שמרגישה גם ביתית וגם חדשנית.

Powered by GetYourGuide

מאחורי בובה בורקה (Buba Bureka) עומד השף בן סימן-טוב (Ben Siman-Tov), המוכר גם בכינויו "BenGingi" ברשתות החברתיות. בן, בן 32, החל את דרכו הקולינרית בישראל, שם התאהב במאפה הבורקס המסורתי. לאחר שעבר לניו יורק, הבחין בחוסר ייצוג הולם למאפה האהוב והחליט להביא את הטעמים מהבית ללב העיר הגדולה.

במטרה ליצור חוויה אותנטית ומיוחדת, בן שיתף פעולה עם גדי פלג (Gadi Peleg) מ-Breads Bakery ופריץ אולשנסקי (Fritz Oleshansky). יחד, הם פתחו את בובה בורקה ב-193 רחוב בליקר (Bleecker Street) בגריניץ' וילג', מתוך חזון להציע בורקסים בעבודת יד עם טוויסט מודרני.

המקום זכה לתשומת לב רבה עוד לפני פתיחתו, בעיקר בזכות הנוכחות המרשימה של בן ברשתות החברתיות והמיתוג המדויק של המסעדה. הלוגו האדום הבולט והקופסאות הייחודיות בהן מוגשים הבורקסים, המזכירות קופסאות פיצה, תרמו לעניין הרב סביב המקום.

בן וצוותו השקיעו מחשבה רבה ביצירת תפריט מצומצם אך איכותי, המציע ארבעה סוגי בורקסים בלבד, כל אחד עם מילוי ייחודי ותוספות מסורתיות כמו עגבניות מרוסקות, טחינה וביצה רכה. הגישה הממוקדת הזו מאפשרת ללקוחות לטעום את כל המנות ולהעריך את האיכות והטעמים המיוחדים של כל בורקס.

בן סימן-טוב מביא לבובה בורקה לא רק את כישוריו הקולינריים, אלא גם את אהבתו למאפה הבורקס ואת הרצון לשתף את התרבות והטעמים הישראליים עם תושבי ניו יורק. המסעדה משקפת את החזון שלו ליצור מקום שבו אנשים יכולים ליהנות ממאפה איכותי, טרי ומלא בטעמים, המשלב בין מסורת לחדשנות.

התפריט והמחירים

אז מה באמת אוכלים בבובה בורקה (Buba Bureka)?
כמו כל דבר במקום הזה – גם התפריט מצומצם, מדויק, ומבוסס על איכות חסרת פשרות. לא מדובר כאן בדוכן עם עשרות שילובים מבלבלים, אלא בארבעה סוגים בלבד של בורקס – שכל אחד מהם הוא כוכב בפני עצמו. כל בורקס מוגש חם-חם, בליווי ביצה רכה, טחינה, סחוג, עגבניות מרוסקות וחמוצים ביתיים, בדיוק כמו בארץ – רק בגרסה ניו-יורקית מוקפדת יותר.

אלה ארבעת סוגי הבורקס שתמצאו במקום:

  • בורקס גבינה – שילוב הרמוני של גאודה, ריקוטה ופטה שמרגיש כמו חיבוק פריך של גבינות.

  • בורקס תפוחי אדמה – גרסה בועטת לקלאסיקה, עם בצל מקורמל ותיבול בסגנון “Everything Bagel” שמוסיף קראנצ’ ועומק.

  • בורקס תרד וארטישוק – טוויסט מפתיע למילוי התרד המסורתי, בהשראת מטבל תרד-ארטישוק אמריקאי.

  • בורקס תירס – תירס טרי, חמאה ומלח ים – מתוק, מלוח ומרענן בו זמנית.

מחיר לכל בורקס: 16 דולר.

ומי שרוצה עוד משהו בצד – יש:

  • ירקות פריכים עם טחינה – 6 דולר

  • צלחת זיתים – 3 דולר

וכמובן, אי אפשר בלי קפה:

  • קפה הפוך– 3.5 דולר

  • אייס קפה – 4.5 דולר

  • מיץ תפוזים, פאנטה, מים רגילים או מוגזים – 3–4 דולר

התפריט המצומצם והחכם הזה מאפשר ללקוחות לטעום באמת את הליבה של המקום – לא מאה אפשרויות, אלא ארבע מנות שמבוצעות בשלמות. כל ביס מלא באופי, בזיכרון ובדיוק קולינרי שקשה למצוא היום, גם בעיר כמו ניו יורק.

ומה התגובות של אלו שכבר ביקרו שם?

אי אפשר לדבר על בובה בורקה (Buba Bureka) בלי להזכיר את ההתרגשות שמעורר המקום בקרב ישראלים שגרים או מבקרים בניו יורק. מי שגדל על בורקס בשוק או אצל אמא בבית, מרגיש כאן מיד את החיבור – לבצק, לריח, לאווירה.

התגובות לא איחרו לבוא – גם ברשתות החברתיות וגם בשיחות רחוב בין ישראלים בעיר:

🗨 "נשבע שאני מריח את רחוב קינג ג'ורג' בתוך מנהטן", כתב גולש ישראלי בטוויטר.
🗨 "לא אכלתי בורקס כזה מאז שעברתי לארה״ב לפני עשר שנים. חזרתי פעמיים באותו שבוע", שיתף אורן מברוקלין באינסטגרם.
🗨 "בורקס התירס נשמע לי מוזר – עד שטעמתי. עכשיו אני מכור. זה כמו פלאפל של תירס בתוך בצק מושלם", כתבה דנה, תיירת מישראל, בפייסבוק.
🗨 "אם הייתי יכול להזמין את זה לישראל – הייתי עושה את זה. כל ביס מרגיש כמו נשיקה מבן יהודה", כתב רועי, ישראלי לשעבר שמתגורר בניו ג'רזי.

מעבר לביקורות ברשתות, גם בתוך החנות אפשר לשמוע עברית מתגלגלת בכל פינה – ישראלים שממליצים אחד לשני, משווים למקומות בארץ, ומודים למוכר על רגע של געגוע קולינרי שמתממש מול העיניים.

ובסוף – כשמישהו יוצא עם חיוך, קופסת קרטון אדומה ביד וביצה רכה – אתה מבין שזו לא סתם ארוחה. זו חוויה של בית.

איך מגיעים? מתי פתוח?

אז איפה כל הקסם הזה קורה? בובה בורקה (Buba Bureka) ממוקמת באחד הרחובות האהובים ביותר במנהטן – 193 רחוב בליקר (Bleecker Street), בלב שכונת גריניץ' וילג' הידועה באופייה היצירתי, האותנטי והאינטימי. זהו אזור שוקק חיים עם בתי קפה, חנויות בוטיק וגלריות – והתוספת של הבורקס הישראלי רק הופכת אותו לאטרקטיבי עוד יותר.

איך מגיעים? זה קל ופשוט:

🚇 ברכבת התחתית
אפשר לקחת את קווי B או D ולרדת בתחנת West 4th Street – Washington Square. משם זה הליכה קצרה של כ-7 דקות ברחובות הקסומים של הווילג'.
אפשרות נוספת: קווי C או E לתחנת Spring Street, ואז הליכה של כ-10 דקות על השדרה השישית עד לרחוב בליקר.

🚌 באוטובוס
קווים כמו M5, M6 או M7 עוצרים במרחק קצר מרחוב בליקר, ומשם הליכה קצרה אל היעד.

🚶‍♂️ ברגל
אם אתם כבר מטיילים באיזור, זו תחנה מושלמת לעצור בה באמצע סיור, שיטוט או בוקר קפה ניו-יורקי.

📅 שעות פעילות:
המקום פתוח רק מיום רביעי עד יום ראשון, בין השעות 08:00–12:30, או עד שנגמר המלאי – מה שקורה די מהר, במיוחד בסופי שבוע. לכן ההמלצה הכי חמה – תגיעו מוקדם!

השילוב בין מיקום מרכזי, אווירה ניו-יורקית משובחת וטעמים שמרגישים כמו בארץ – הופכים את בובה בורקה לא רק ליעד קולינרי, אלא לחלק מחוויית הטיול בניו יורק.

עם מה לשלב את הארוחה ? כל האטרקציות והאתרים בסביבה

אחרי שאכלתם בורקס חם ופריך, שתיתם קפה טוב והלב התמלא בטעם של בית – זה בדיוק הזמן להמשיך את היום באחד האזורים הכי מיוחדים של מנהטן. בובה בורקה ממוקמת בלב גריניץ' וילג', אזור שמושלם לשיטוט רגלי, תרבותי וקליל. הנה כמה מקומות מוכרים בסביבה שאפשר לשלב איתם את הביקור:

🌳 פארק וושינגטון סקוור (Washington Square Park)
כמה דקות הליכה מהמקום, תמצאו את אחד הפארקים האהובים בעיר – עם שער הניצחון האייקוני, נגני רחוב, שחקני שחמט והמון אווירה. זה המקום להתיישב על ספסל, לפתוח את הקופסה האדומה של בובה בורקה אם התאפקתם, וליהנות מהעיר כמו מקומי.

🎭 התיאטרון הציבורי של ניו יורק- The Public Theater
מוסד ניו-יורקי ותיק שמארח הצגות מקוריות, הופעות חיות ואירועי תרבות ברמה גבוהה. כי הכי כיף לשלב בורקס ותרבות באותו יום לא?.

📚 חנות הספרים Three Lives & Company
אם אתם חובבי ספרים – זו אחת החנויות הכי קסומות בעיר. אינטימית, אצילית ועם המלצות מצוינות – מקום שנותן השראה ומזכיר את ניו יורק הישנה והטובה.

🛍 שופינג ברחוב בליקר (Bleecker Street)
רחוב בליקר מלא בחנויות בוטיק, בגדים, עיצוב ואקססוריז. אחרי הבורקס – שיטוט קטן בין חלונות ראווה יכול להיות בדיוק מה שצריך לפני הקפה של אחר הצהריים.

🎶 מועדוני ג'אז ובלוז
במרחק הליכה קצר תמצאו מוסדות מיתולוגיים כמו Blue Note או Village Vanguard – אם אתם נשארים בערב, זו דרך נהדרת לסגור את היום עם מוזיקה חיה משובחת.

השכונה מסביב לבובה בורקה מלאה ברוח, סטייל ואופי – מה שהופך את המקום להרבה יותר מעוד עצירת אוכל. זו נקודת התחלה לבוקר, צהריים או ערב שהוא כולו ניו יורק במיטבה.

אז מה למדנו היום? שאם חשבתם שבורקס זה רק משהו שקונים בפינת רחוב עם שוקו בשקית – תחשבו שוב. בובה בורקה היא ההוכחה החיה (והחמה!) שאפשר לקחת מאפה פשוט, לשים עליו טאץ' של ניו יורק, קופסה מעוצבת, טחינה בצד – ופתאום זה נהיה הדבר הכי מדובר בעיר.

בין אם אתם תיירים רעבים, ישראלים מתגעגעים או פשוט ניו-יורקרים עם חוש טעם בריא – בובה בורקה היא המקום שבו הבצק פוגש את הרגש. ואם עוד לא הייתם שם – תכינו את עצמכם לרגע שבו תתחרטו שלא לקחתם שניים.

אז יאללה, למה אתם מחכים? קחו את עצמכם ברצינות, את הבורקס פחות – וצאו לטרוף את העיר… שכבת בצק אחר שכבת בצק.

Powered by GetYourGuide

אהבת? אפשר לשתף!

Facebook
WhatsApp
Email
לחזור למשהו ספציפי?
Powered by GetYourGuide
error: Content is protected !!

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו