דילוג לתוכן

רשימת הרחובות בניו יורק ששווה להכיר

רשימת הרחובות בניו יורק ששווה להכיר

new york sunset

עזרה עם תכנון החופשה בניו יורק?

רשימת הרחובות בניו יורק ששווה להכיר

עושים סדר בבלאגן

יש משהו ברחובות של ניו יורק שלא קיים באף עיר אחרת בעולם. לא מדובר רק באספלט, מדרכות ומוניות צהובות – אלא בשילוב חד-פעמי של קצב, צבעים, היסטוריה, גיוון, רעש, שקט, טירוף, שלווה ואנרגיה שאי אפשר להסביר. כאן כל רחוב הוא סיפור. כל פינה – סצנה מסרט. כל חלון ראווה – שיר. וכל סמטה צדדית היא הזמנה להרפתקה לא צפויה.

רחוב בושכונת הווילג' יכול לגרום לך להרגיש שאתה בסרט צרפתי רומנטי, בזמן שרחוב בברוקלין יעיר את הצד ההיפסטרי שבך, ושדרה במידטאון תשכנע אותך שאתה בדרך לפגישה חשובה עם איזו הפקה של נטפליקס. לא משנה אם אתה חובב קפה עם קצף בצורת לב, חוקר של חנויות ספרים יד שנייה, או פשוט אחד שאוהב ללכת בלי לדעת לאן – ניו יורק נועדה בשבילך.

אבל בתוך המבוך האינסופי הזה של רחובות, סמטאות ושדרות, יש כאלה ששווה להכיר במיוחד. כאלה ששומרים על סודות, כאלה שמקשטים את העיר ביופי בלתי צפוי, וכאלה שפשוט עושים טוב בלב.
ולמה להסתפק רק בטיימס סקוור, אם אפשר לגלות את הרחוב שבו מציירים על הדלתות בלילות, את הפינה שבה מוכרים בייגל שכונתי עם גבינה ב-2 דולר, או את הרחוב שבו הזמן עוצר מלכת– ממש בלב העיר הכי מהירה בעולם?

הגיע הזמן להכיר מקרוב את הרחובות של ניו יורק ששווה להכיר – באמת להכיר. לא רק כי הם יפים או מפורסמים, אלא כי הם מספרים את הסיפור האמיתי של העיר. זה שלא כתוב בשלטים.

אז תנעלו נעליים נוחות, תפתחו את הלב ואת העיניים – ויאללה, יוצאים לטיול הכי מסעיר שתעשו בעיר הזו.

לפני שצוללים אל הרחובות הכי שווים בעיר, בואו נעשה רגע זום אאוט.

הידעתם? בניו יורק יש יותר מ־120,000 רחובות, סמטאות ושדרות רשומות. כן, קראתם נכון – מאה ועשרים אלף!
במנהטן לבדה יש יותר מ־10,000 רחובות, על פני שטח שאורכו רק 21 קילומטרים ורוחבו פחות משניים. זה נשמע כמעט בלתי אפשרי, אבל זו בדיוק הסיבה שכל פינה בעיר הזו מרגישה כמו עולם בפני עצמו.

רבים לא יודעים שהעיר מתוכננת ברובה לפי שיטת רשת (grid), במיוחד בצפון רחוב יוסטון (Houston Street) במנהטן – שם הרחובות המספריים (כמו 14, 42, 72 וכו') נחתכים בשדרות (כמו ברודוויי, השדרה החמישית, השדרה השביעית) בזוויות ישרות כמעט מושלמות.
אבל אז, בדיוק כשאתה חושב שהכול מסודר ונוח – אתה נכנס לווסט וילג', ומגלה שכאן הרחובות עושים מה שבא להם. פניות חדות, רחובות שמתחברים לעצמם, ואפילו כאלה שנפגשים בשמות הפוכים. תנסו למצוא איפה רחוב ווסט 4 פוגש את רחוב ווסט 10 – כן, זה קורה!

רק לשם השוואה: אם תל אביב מרגישה לכם עמוסה – יש בה בערך 1,500 רחובות. בניו יורק? כל שכונה מרגישה כמו עיר בפני עצמה.

ויש גם שמות. הרבה שמות. חלקם אייקוניים ומוכרים בכל העולם – כמו ברודוויי (Broadway), וול סטריט (Wall Street) או השדרה החמישית (Fifth Avenue). אחרים נשמעים כאילו נשלפו מספר קומיקס – כמו סניקי הולו רואד (Sneaky Hollow Road) או קאץ’ סקרול פלייס (Catch Scroll Place).
אבל האמיתיים ביותר הם הרחובות שמעטים שומעים עליהם – אלה שקוראים להם בשמות של אנשים, של מקומות רחוקים, של חלומות.

אז איך בוחרים איפה לטייל? פשוט: הולכים בעקבות הלב, ובעקבות ההמלצות הסודיות שמחכות ממש כאן בהמשך.

Powered by GetYourGuide

הרחובות שאתם חייבים להכיר בעיר

עם כל כך הרבה רחובות, סמטאות ושדרות – איך בכלל מתחילים לבחור? הרי כל פינה בניו יורק יכולה להפוך לתמונה באינסטגרם, לסיפור מעולה או לזיכרון של פעם בחיים.

כדי לעשות קצת סדר בתוך הכאוס היפה הזה, חילקנו את הרחובות ששווה להכיר לפי נושאים – כי מה שמעניין חובב אמנות רחוב, לאו דווקא יסקרן חובבת שופינג, ומה שמרגש חובב היסטוריה, אולי יפספס לגמרי את מי שמחפש את הקפה הכי טוב בשכונה.

יש כאן רחובות אייקוניים שחובה לעבור בהם לפחות פעם אחת, רחובות עם נשמה תרבותית ואמנותית, כאלה שמספרים את ההיסטוריה היהודית של העיר, וגם רחובות קטנים וסודיים שצריך להכיר כדי להרגיש לרגע כמו מקומיים אמיתיים.

כל רחוב ברשימה הזאת נבחר בקפידה – לא לפי מה שאומרים באתרי תיירות, אלא לפי מה שהעיר באמת מרגישה כשצועדים בה ברגל, מרימים מבט לחלונות, מקשיבים לצלילים, מריחים את המאפים של הבוקר או את הגשם על המדרכות בלילה.

אז כל מה שנשאר זה לבחור נושא שמסקרן אתכם – או פשוט לעבור על כולם – ולצאת למסע הכי שווה שתעשו בעיר הזו.

1. הרחובות האייקוניים – אלה שכל מבקר חייב להכיר:

השדרה החמישית (Fifth Avenue) – קו התפר בין יוקרה לאובססיית שופינג

אי אפשר לדבר על ניו יורק בלי להזכיר את השדרה החמישית. אם היא הייתה אדם – היא כנראה הייתה שיקית, עם תיק של פראדה ביד אחת ובייגל ביד השנייה, ותמיד בדרכה לפגישה חשובה.
השדרה החמישית נחשבת ל"שדרה של השדרות" – היא מחלקת את מנהטן למזרח ולמערב, והיא גם סוג של מדד לעושר, סטייל ו…מספר כרטיס האשראי שלך.

אבל אל תתבלבלו – זה לא רק קניות. נכון, היא מציגה בגאווה את חלונות הראווה של מותגי היוקרה הגדולים בעולם – משאנל ועד טיפאני'ס – אבל תמצאו כאן גם את הספרייה הציבורית של ניו יורק (New York Public Library), את מוזיאון המטרופוליטן (Metropolitan Museum of Art), את סנטרל פארק (Central Park) שנושק לה כמו זוג על ספסל, ואת השדרה עצמה – שהיא אחת היפות והמכובדות בעולם.

טיפ סודי: לכו ברגל בין רחוב 49 לרחוב 59, במיוחד בשעות הבוקר. העיר עוד מתעוררת, ופתאום אפשר לראות את השדרה כמו מקומיים – בלי העומס של התיירים, עם אנשים בדרכם לעבודה, קפה ביד, ואוזניות באוזניים. הרגע הזה, של לפני הכול – הוא הכי ניו יורק שיש.

ברודוויי (Broadway) – הרחוב שצובע את העיר כבר 200 שנה

ברודוויי הוא הרחוב היחיד שמסרב לשחק לפי הכללים. בזמן ששאר מנהטן מסודרת כמו דף משבצות, ברודוויי עובר באלכסון, חוצה את העיר באומץ ומעיף את הסדר באוויר. וזה די מתאים, כי אין בו שום דבר שגרתי.

בין אם אתם חובבי תיאטרון, אוהבי דרמה, או סתם אוהבים להרגיש שאתם חלק מסרט הוליוודי – ברודוויי הוא הרחוב שלכם. כאן נמצאים התיאטראות המפורסמים ביותר בעולם, כאן נולדו מחזות הזמר הכי אגדיים (הלו, המלך האריה, וויקד, המילטון), וכאן הפנסים לא באמת נכבים אף פעם.

אבל ברודוויי זה לא רק במה. זה רחוב עם שכבות – מתחיל באינגלווד שבברונקס, עובר דרך טיימס סקוור הזוהר, ממשיך לעומק הדאון-טאון ועד רחוב בולינג גרין (Bowling Green).
זה הרחוב שבו תראו בחור מחופש לאיש עכביש רוקד עם מישהי בלבוש כלה, ואיש עסקים שעובר לידם עם מבט של "רגיל". כי ברודוויי זו ניו יורק במלוא הדרה – מבולגנת, זוהרת, מופרעת ונפלאה.

טיפ סודי: אם אתם רוצים לראות את השלט של ברודוויי מצולם בלי אלפי אנשים ברקע – תגיעו לפינת רחוב ברודוויי ורחוב פרינס (Prince Street) בסוהו. יש שם שלט קטן ופשוט, אבל הוא אחד המקומות האהובים על מקומיים לצילום "אני הייתי פה" בלי להרגיש כמו תייר.

וול סטריט (Wall Street) – המקום שבו הדולרים לובשים חליפה

ברוכים הבאים לרחוב שבו הכסף לא רק מדבר – הוא שואג.
וול סטריט אולי נשמע כמו משהו שמתאים לבוגרי כלכלה או מכורי בורסה, אבל האמת? זה אחד הרחובות הכי מרתקים בעיר – גם למי שלא מזהה את ההבדל בין אג"ח לקו"ח.

הרחוב הקצרצר הזה, בלב הפיננסי של העולם, הוא המקום שבו נפגשו כסף, היסטוריה ודרמה. כאן נולדה הבורסה של ניו יורק (New York Stock Exchange), כאן עומד פסל השור הזועם (Charging Bull) שמסמל עושר ואופטימיות, ולצדו – פסל הילדה האמיצה (Fearless Girl), שמזכירה שלפעמים צריך גם לנעוץ מבט בשור בעיניים.

אבל מעבר לכל הפיננסים, זה גם רחוב יפיפֶה. עם מבנים היסטוריים, ארכיטקטורה מרשימה, רחובות מרוצפים באבן, ואווירה שמזכירה יותר את לונדון מאשר את אמריקה. והכי חשוב – כאן אפשר להרגיש את ניו יורק של פעם. של 1800. של אנשים בחליפות עם כובעי צילינדר.

טיפ סודי: סעו לשם מוקדם בבוקר של יום חול – לפני שהעובדים מגיעים. הרחוב עדיין ריק יחסית, אבל האנרגיה כבר מתחילה לבעבע. תעמדו ליד כניסת הבורסה, תעצמו עיניים, ותדמיינו את הימים שבהם הסוחרים היו צועקים מחירים כמו בשוק הכרמל… רק עם 14 אפסים.

רחוב 42 (42nd Street) – הבלגן הכי מתוזמר בעולם

רחוב 42 הוא המקום שבו ניו יורק מחליטה להתפרע – אבל בסטייל. מצד אחד תיאטראות נוצצים, תחנת גרנד סנטרל (Grand Central Terminal) עם תקרת הכוכבים המפורסמת, מצד שני חנויות מזכרות עם פסלי חירות נוצצים מפלסטיק – ובאמצע? ים של אנשים, מסכים, תיירים, מופעי רחוב, וריח של פרעצל.

הרחוב הזה הוא כולו מופע. טיימס סקוור? בול באמצע. ספריית העיר? ממש כאן. בניין קרייזלר (Chrysler Building)? אחד היפים בעיר – נציץ עליו מהצד.
ולמרות העומס וההמולה, קשה לא להתאהב בו. הוא כולו קצב – של רכבות, של רמזורים, של צעדים מהירים ונשימות קצרות. זה המקום שבו תרגישו הכי חיים, הכי בתוך הסרט.

טיפ סודי: כנסו לתוך תחנת גרנד סנטרל וחפשו את "גלריית הלחישות" (Whispering Gallery) – מקום שבו אפשר לעמוד בפינה אחת, ללחוש, ולשמוע מהפינה השנייה. אפקט אקוסטי מהפנט שלא הרבה תיירים מכירים – וזה לגמרי חינם.

רחוב 34 (34th Street) – הרחוב שבו חלומות קונים מציאות

זה הרחוב שבו נמצאת חנות הדגל האייקונית של מייסיס (Macy’s) – פעם הגדולה בעולם, היום עדיין אחת המרשימות, עם קומות על קומות של כל מה שחשבתם לקנות ועוד כמה דברים שבכלל לא ידעתם שאתם צריכים.

אבל לא רק שופינג – ברחוב הזה גם נמצא בניין אמפייר סטייט (Empire State Building), אחת הנקודות המפורסמות בעולם לתצפית על העיר. ואם יש לכם מזל, תגיעו כשיש ערפל קל, ותראו את קו הרקיע צף בעננים כמו פנטזיה ניו-יורקית.

רחוב 34 גם קיבל תהילה הוליוודית בזכות הסרט האגדי "נס ברחוב 34" – חג מולד, סנטה קלאוס, הרבה קסם. ומי אמר שנס קורה רק בחגים? פה זה ניו יורק – כל יום יכול להיות נס קטן.

טיפ סודי: שימו לב לחנות Koreatown Music & Books בפינה של השדרה החמישית – חנות קטנה, צפופה, מלאה בספרים קוריאניים, דיסקים, ומוזיקה – פנינה נסתרת בלב אזור סואן.

 רחוב וושינגטון (Washington Street)

אוקיי, הנה אחד הרחובות היחידים שמפורסמים בזכות זווית צילום אחת.
רחוב וושינגטון בדמבו (DUMBO), ברוקלין, הוא המקום שבו תראו עשרות אנשים עומדים בתור – כדי לצלם את עצמם מול גשר מנהטן (Manhattan Bridge) מבצבץ בין הבניינים האדומים, בדיוק באותה מסגרת שבה נראה גם פסגת בניין האמפייר סטייט, הרחק-רחוק.

אבל כדאי לדעת: זה לא רק תמונה. זה אזור מהמם. אחרי הצילום, המשיכו ללכת כמה מטרים, ותגיעו לטיילת דמבו (Brooklyn Bridge Park) – עם נוף מטורף למנהטן, ספסלים שמזמינים לעצירה רומנטית, ודוכני אוכל שמפנקים בטעמים מקומיים.

רחוב וושינגטון עצמו הוא קצר – אבל מלא קסם. חנויות עיצוב בוטיקיות, אמנות רחוב שקטה ולא צעקנית, ומקומות שמוכרים בראוניז קטנים כאילו יצאו ממגזין שוקולד סקנדינבי.

טיפ סודי: הגיעו לשם ממש מוקדם בבוקר – לפני שכל האינסטגרמרים מגיעים. באור הרך של הבוקר, עם העיר שעדיין מתעוררת בצד השני של הנהר – תרגישו שאתם היחידים בעולם שגילו את הסוד הזה.

רחובות אמנותיים ותרבותיים – כאלה שמרגישים כמו גלריה פתוחה

יש רחובות בניו יורק שלא צועקים – אלא לוחשים. לא מדברים כסף, לא תיירים, לא שלטים מנצנצים – אלא צבע, רעיון, השראה.
רחובות שאם תצעדו בהם לאט, פתאום תגלו ציור קיר שלא ראיתם קודם, חנות יד שנייה שנראית כמו סט מצולם של סרט אינדי, או דלת קטנה עם שלט קטן יותר – שמובילה לגלריה מהממת שאין לה אפילו אתר אינטרנט.

הרחובות האלה הם הלב הפועם של התרבות הניו־יורקית – כאן נכתבים שירים, נתפרים רעיונות, נוצרים טרנדים.
חלקם נמצאים במנהטן, אחרים חבויים בין רחובות ברוקלין וקווינס, וכל אחד מהם מרגיש כמו פסק זמן מהעיר – למרות שהוא ממש בתוכה.

כאן לא רק מצלמים – אלא גם מרגישים. אז אם אתם אוהבים אמנות רחוב, עיצוב מקומי, מופעים מאולתרים או פשוט את התחושה שיש כאן משהו "שונה", בואו איתנו לרחובות שבהם התרבות לא תלויה על קיר – היא זורמת באוויר.

Orchard Street – כשההיסטוריה תופסת צבע

ברוכים הבאים ללואר איסט סייד, ובמיוחד לרחוב הכי מדליק שבו ההווה והעבר חיים זה לצד זה, שותים אספרסו ומתווכחים על שכר דירה.
הרחוב הזה הוא מסוג הרחובות שממש מרגישים את השכבות בו – פעם רחוב של מהגרים יהודים, שהקימו כאן חנויות טקסטיל קטנות וגרו בדירות זעירות בקומות העליונות, והיום – מקום טרנדי עם גלריות, מסעדות, חנויות וינטג' וקירות שצובעים את הרחוב באמנות חיה.

כאן תמצאו את מוזיאון הדירות (Tenement Museum), שמהווה נקודת חובה לכל מי שמתעניין בהיסטוריה של ניו יורק דרך הסיפורים של האנשים הפשוטים שחיו בה.
אבל אפילו בלי להיכנס – פשוט תסתובבו ברחוב, תסתכלו על הקירות. תמצאו עבודות גרפיטי עם אמירה פוליטית, ציורי קיר שמספרים סיפור אישי, ושלטים עתיקים שלא ברור אם הם נשארו פה בכוונה או כי אף אחד לא העז לגעת בהם.

טיפ סודי: חפשו את דלת המתכת של גלריית Meisner Gallery – היא נראית סגורה, אבל אם תלחצו על הפעמון בצד, ייתכן שתיכנסו לתערוכה חיה של אמנות עכשווית. פתוח רק בסופי שבוע, ובתיאום עם המזל.

רחוב פרנקלין (Franklin Street) – הפסקול של טרייבקה

רחוב פרנקלין הוא כמו פסקול רגוע בלב העיר. הוא לא מתאמץ להרשים, לא מתחנף – והוא בדיוק בגלל זה כובש.
בלב שכונת טרייבקה, עם המדרכות הרחבות, המבנים היפים שמספרים על ימי ניו יורק התעשייתית, והאווירה הבוהמיינית שלא נעלמה, פרנקלין הוא המקום שבו אמנים, שחקנים, ומעצבים חיים ומקבלים השראה.

יש בו חנויות ספרים עצמאיות, גלריות קטנות שמתמחות באמנות עכשווית, חנויות בגדים בעבודת יד, ובתי קפה שלא ממהרים להוציא לך את החשבון.
ברחוב הזה תראו את ניו יורק שמדברת בשקט. בלי פוזה.

טיפ סודי: חפשו את Franklin Street Station של הרכבת התחתית – אחד המקומות הפוטוגניים באיזור. הגשר שמתנוסס מעל הרציף כולו ירוק-חלוד, ויש בו אופי מיוחד שאי אפשר לביים. אם אתם חובבי צילום – זה לוקיישן שכדאי לבקר בו.

רחוב דגלאס (Douglass Street) – אמנות ברוקלינאית אמיתית, בלי פילטר

בין בנייני הלבנים של שכונת Boerum Hill בברוקלין, תמצאו את רחוב דגלאס – רחוב שלא מחפש תשומת לב, אבל מקבל אותה דווקא בגלל זה. זה המקום שבו אמנות רחוב לא נועדה להצטלם, אלא לומר משהו.
זה רחוב שחיים בו יוצרים – לא רק כאלה שתולים תמונות בגלריה, אלא כאלה שמנסרים, תופרים, מציירים, רוקדים וכותבים על הקירות עצמם.

ברחוב דגלאס תמצאו קירות שצבועים בציורי קיר ענקיים, פתחים קטנים שמובילים לסדנאות עיצוב, ואנשים שעובדים על פסלים באמצע החצר – כאילו זו הסצנה הכי רגילה בעולם.
הקסם כאן הוא באותנטיות. אין מסכים, אין פרסום – רק אמנות חיה, נושמת, מלוכלכת בצבע ועמוסה בנשמה.

טיפ סודי: חפשו את דלת הברזל שמובילה לסטודיו Recess Art – גלריה/סדנה שפתוחה לקהל, שבה האמנים עובדים במקום בזמן שאתם מבקרים. לפעמים תמצאו גם סדנאות פתוחות או הופעות קטנות באווירה ביתית.

רחוב וויט (White Street) – יהלום נסתר בלב טרייבקה

הרחוב הקטן הזה, שמתחבא בין רחוב צ’רץ’ (Church Street) לשדרת ברודוויי, הוא מסוג הרחובות שבקלות אפשר לפספס – וזה בדיוק מה שהופך אותו לאחד הכי שווים בעיר.
וויט סטריט נראה במבט ראשון כמו כל רחוב תעשייתי במנהטן – רצפת אבן, בנייני ברזל יצוק, שקט כמעט מוזר. אבל אם תביטו טוב – תגלו שהוא כולו עטוף באמנות מחתרתית.

כאן תמצאו את Artists Space – אחת מהגלריות הכי מכובדות ואוונגרדיות בעיר, שבוחרת להישאר בגדר סוד שמועבר בין אוהבי אמנות אמיתיים.
לאורך הרחוב פזורים ציורי קיר, קולאז'ים קטנים על עמודי חשמל, וחלונות ראווה שמשמשים לא פחות מאשר חללי תצוגה ניסיוניים.

טיפ סודי: בסופי שבוע, לפעמים מתקיים במרתף של בניין מספר 47 ערב פתוח של "אמנות חיה" – משוררים, רקדנים ואמנים עולים בזה אחר זה להציג דברים חדשים שעוד לא הראו לאף אחד. אין כרטיסים, אין אתר – פשוט עוברים ברחוב ושואלים מישהו עם קפה ביד: "זה הערב?"

Powered by GetYourGuide

רחובות שאוהבי אוכל לא ירצו להחמיץ – מסע בין טעמים, ריחות וסיפורים

בניו יורק אפשר לאכול סושי יפני לארוחת בוקר, פלאפל ישראלי לצהריים, דוסה הודי לנשנוש אחר הצהריים, ולסיים בפיצה ניויורקית קלאסית – וכל זה בטווח של שלושה רחובות.
אבל יש רחובות מסוימים, כאלה שממש מרגישים בהם שהעיר הזו נבנתה מהבטן.
רחובות שבהם האוכל לא רק טעים – אלא מספר סיפור. על קהילות, על נדודים, על מהגרים, על יצירתיות. על אמהות שהפכו מתכון לסיפור הצלחה, ועל סבתות שמאכילות אהבה דרך חלון מטבח צדדי.

הרחובות האלו הם היעד המושלם לאנשים שמטיילים עם חוש הריח לפני המפה, לאלה שאוהבים לשמוע את רחש המחבת ולהביט על ויטרינות מתוקות כאילו היו מוזיאון.
בכל רחוב – טעמים אחרים, ריחות מפתים, המלצות סודיות, ותחושה של גילוי קולינרי. כאן לא שואלים "איפה אוכלים?" – אלא פשוט מתחילים ללכת, ונותנים לאף להוביל.

רחוב ארתור (Arthur Avenue) – הליטל איטלי האמיתית של ניו יורק

תשכחו מכל מה שסיפרו לכם על הליטל איטלי במנהטן – כי הלב האמיתי של האוכל האיטלקי בניו יורק פועם בברונקס, ברחוב ארתור.
זה המקום שבו הטירמיסו עשוי בדיוק כמו שהסבתות בסיציליה היו רוצות, הלזניה לא רואה מיקרוגל מקרוב, והגבינות נחתכות לפי מצב הרוח של בעל המקום. בקיצור – איטליה אמיתית, רק עם מבטא ניו־יורקי.

רחוב ארתור נמצא בשכונת Belmont, והוא בית לקהילת מהגרים איטלקית משובחת שעדיין שומרת על המסורת כמו אוצר משפחתי.
פה תמצאו קצביות עם נקניקים תוצרת בית, מאפיות עם לחמים שמוציאים אדים ריחניים, חנויות גבינות קטנטנות, מסעדות משפחתיות שלא משנות תפריט כבר 40 שנה – כי למה לגעת במה שעובד?

טיפ סודי: כנסו ל־Teitel Brothers, חנות מכולת קטנה מ־1915(!), ותגידו למוכר שאתם מחפשים פרמזן אמיתי. הוא יפתח מגירה מסתורית ויוציא גוש גבינה שיש לו כנראה דרכון. אל תשאלו שאלות – פשוט תקחו פרוסה.

רחוב מוט (Mott Street) – מסע טעים בלב הצ'יינה טאון

אם הרחוב הזה היה תבלין, הוא היה חזק, מסקרן, וכזה שאי אפשר להפסיק להריח. רחוב מוט הוא הרחוב הראשי של הצ'יינה טאון של ניו יורק, והוא המקום שבו תרבות וטעמים הולכים יד ביד – או יותר נכון, יד בצ'ופסטיקס.
זה לא רק אוכל – זו הצגה שלמה: סוחרים שמדברים במהירות שיא, דוכנים עם פירות מוזרים שאף אחד לא יודע איך קוראים להם, תפריטים עם תמונות, ריחות שמתחלפים בכל מטר, ומסעדות שפועלות כבר דור שלישי.

הרחוב הזה מתאים להרפתקנים. פה לא הולכים לפי המלצות TripAdvisor – הולכים לפי הריח הכי טוב שמגיע מעבר לפינה.
מדים סאם, דרך מרקי אטריות, ועד ברווזים תלויים בחלון – זו חגיגה אסייתית חיה ותוססת.

טיפ סודי: לכו ל־Wonton Noodle Garden – מסעדה קטנה ולא יומרנית, עם אחת ממרקי האטריות הכי טובים בעיר. לא תמצאו שם עיצוב שיקי, אבל תמצאו מרק שיחבק אתכם מבפנים.

רחוב קורט (Court Street) – לב של טעם איטלקי־אמריקאי בקרול גארדנס

ברוכים הבאים לרחוב שמרגיש כמו סצנה מתוך סרט משפחתי על ברוקלין: סבתא שמכינה עוגיות אניס, חנות דגים טריים עם שלט משנות ה־50, פיצרייה שעדיין מגישה משולשים ב־2 דולר – וזה לא בדיחה.
רחוב קורט, שעובר לאורך שכונת קרול גארדנס (Carroll Gardens), הוא אחד הרחובות הכי טעימים בברוקלין – וגם הכי מקומיים.

כאן לא מדובר רק במסעדות – אלא בשכונה חיה ונושמת אוכל. פיצריות משפחתיות כמו Lucali (אם תצליחו להזמין מקום…), מעדניות איטלקיות עם זיתים שנשמרים במיכלים עצומים, ומאפיות שכונתיות שמוכרות קנולי עם טוויסט.

טיפ סודי: כנסו ל־Caputo’s Bake Shop – מאפייה איטלקית שכונתית שמתמחה בלחם מחמצת אפוי על לבנים. אם אתם בעניין של כריך שתזכרו גם כשתחזרו כבר לארץ– בקשו את הכריך עם המוצרלה תוצרת בית (כן, הם מכינים בעצמם), עגבניות מיובשות וזילוף של שמן זית.
הם לא עושים פרסום – אבל המקומיים עומדים שם בתור.

רחוב גראנד (Grand Street) – בין תרבויות, מטבחים וטעמים

רחוב גראנד, שנמתח מהלואר איסט סייד ועד וויליאמסבורג, הוא כמו הליכה בין עולמות – והוא לגמרי תענוג קולינרי למי שאוהב לטעום קצת מכל דבר.
תוך כמה בלוקים תעברו ממאפייה יהודית שמגישה בייגל חם עם הרינג, לדוכן טאקו מקסיקני עם סחוג , ולמסעדת דים סאם שקיימת מאז שנות השבעים.

זהו רחוב שמחבר בין קהילות – איטלקים, סינים, יהודים, לטינים, היפסטרים… כולם חיים פה באיזון מושלם שמתבטא בעיקר בצלחת.

טיפ סודי: באיזור גראנד & קלינטון, תמצאו דוכן קטן בשם Puebla Mexicana. קשה לזהות אותו, אבל אם תראו תור, תדעו שהגעתם למקום הנכון. טאקוס בעבודת יד, עם נתחי בשר חרוכים בדיוק במידה, וסלסה ירוקה חריפה־מתוקה מהסוג שמפיל דמעות – של אושר.

רחוב בדפורד (Bedford Avenue) – קרקס קולינרי בוויליאמסבורג

רחוב בדפורד הוא הרחוב הכי ארוך בברוקלין – אבל גם אחד הטעימים, הססגוניים והבלתי צפויים שבהם. במיוחד הקטע שעובר דרך וויליאמסבורג, השכונה שידעה להפוך מהפנינה ההיפסטרית של ניו יורק למוקד קולינרי ברמה עולמית – ועדיין להישאר קולית.

תוך כדי הליכה ברחוב תעברו על פני דוכני אוכל רחוב לצד מסעדות טבעוניות יוקרתיות, פיצריות בסגנון ניו־יורקי קלאסי, בתי קפה שמגישים עוגיות שוקולד צ'יפס בגובה של מאפינס, ומסעדות אסייתיות שלא מפרסמות כלום – אבל מלאות בכל ערב.

המגוון כאן הוא מטורף: פיתות על טאבון, ביסטרו צרפתי, מסעדות כשרות עם אוכל יהודי מסורתי, גלידות בטעמים משוגעים כמו בזיליקום או פופקורן מקורמל, ואפילו ברים שמגישים טאפאס בשילוב הופעות חיות.

טיפ סודי: בואו בשבת בבוקר. לא, לא כדי לאכול – אלא כדי להריח. הרחוב מתעורר עם ריח של קפה טרי, מאפים שמתפזרים באוויר, ובריזה שמביאה איתה ניחוחות מהמאפיות החרדיות ומהקונדיטוריות הטבעוניות כאחד.
ולא לפספס את Devoción – בית קפה עם קיר ירוק, גג זכוכית, ואספרסו ברמה של איטליה – ומחכים לכם שם גם ספות מעוצבות ופלייליסט שלא תצליחו להפסיק לזמזם.

רחובות עם אווירה ניו־יורקית קלאסית – איפה שהעיר באמת מרגישה כמו ניו יורק

לפעמים ניו יורק הכי יפה כשהיא לא מתאמצת להרשים.
כשאין גורדי שחקים מנצנצים, לא שלטי פרסום ענקיים, ולא אטרקציות גדולות מדי – רק רחוב שקט עם מדרכה סדוקה, פנס רחוב ישן, צל של עץ, ריח של פיצה טרייה וקול של פסנתר שמגיע מחלון פתוח.
כאן תמצאו את ניו יורק של הסרטים, של הספרים, של הפסקול המפורסם – ניו יורק של אנשים, של רגעים, של מבטים.

אלה הרחובות שמי שמתגורר בעיר מתאהב בהם שוב ושוב – ואלה שגם מטייל בפעם הראשונה מרגיש בהם פתאום שייך.
רחובות קטנים, צדדיים, עם מבנים היסטוריים, ספסלים עם אופי, חזיתות ברזל יצוק, חנויות קטנות שלא מחליפות שלט מאז שנות ה־70, ובתי קפה שאפשר לשבת בהם שעות בלי שמישהו ינסה "לסובב שולחן".

אז אם אתם רוצים לחוות את ניו יורק באמת – לא מהפרסומות, אלא מהנשמה – בואו איתנו אל הרחובות שבהם העיר חושפת את עצמה באמת.

רחוב גרוב (Grove Street) – השקט הכי יפה בווסט וילג'

יש רגעים בעיר שגורמים לך לעצור. בלי תכנון, בלי סיבה. פשוט כי משהו באוויר מרגיש נכון.
רחוב גרוב הוא בדיוק כזה. חבוי בלב הווסט וילג' – שכונה שכבר בפני עצמה מרגישה כמו בועה בלב ניו יורק – גרוב סטריט הוא רחוב קטנטן, מרוצף אבן, עם בתים בני מאה שנה, חלונות קטנים עם וילונות לבנים, ואווירה של עיירה אירופאית – רק עם מונית צהובה שחולפת כאן מדי פעם.

ולא במקרה – הרחוב הזה הפך לאחד הלוקיישנים הכי מבוקשים בצילומי קולנוע. ממש כאן צולמו סצנות מתוך הסדרה חברים (Friends) ואפילו כמה קטעים של סקס והעיר הגדולה.

הקסם פה טמון בפשטות. בכל פינה תמצאו סיפור: דלת אדומה עם תיבת דואר ישנה, מרפסת שמישהו שתל בה בזיליקום, חתול שמשקיף על העוברים ושבים כאילו הוא בעל הבית.

טיפ סודי: בואו לפינה של רחוב גרוב ורחוב בדפורד – כאן תמצאו את הבניין שמופיע בכל פרק של חברים. אף אחד מהשחקנים לא באמת גר כאן, אבל ההתרגשות – אמיתית לחלוטין.

רחוב פרי (Perry Street) – ניו יורק של רומנים, בלוז וצעדים איטיים

כמה רחובות בעיר גורמים לך להאט בלי סיבה? רחוב פרי הוא אחד מהם.
כשתיכנסו אליו, תרגישו לרגע שיצאתם מהעיר. יש בו שקט כמעט לא הגיוני, עצים מטילים צל על המדרכה, חלונות מעוצבים באהבה, והרגשה שפה החיים מתנהלים בקצב אחר – כזה שמודד זמן לפי עלים נושרים, לא לפי תחנות רכבת.

כאן גרו וגרות דמויות ספרותיות, אמיתיות ובדויות – כולל קארי בראדשו, שהכתובת הפיקטיבית שלה (אבל הבניין אמיתי!) נמצאת ממש כאן: מס' 66.
ולא רחוק משם – פינות מושלמות לקרוא בהן ספר, לצעוד עם קפה ביד, או פשוט… לא לעשות כלום, ולהרגיש שזה הכי נכון שיש.

טיפ סודי: אם אתם מגיעים לקראת שקיעה, חפשו את הספסל הקטן באמצע הרחוב – ליד עץ שקמה עתיק. הוא בדיוק המקום שבו אפשר לעצור, לנשום, ולתת לניו יורק להרגיש כמו בית.

רחוב מקדאגל (MacDougal Street) – שירה, ג'אז, וצלחת של פאלפל באמצע הלילה

אם רחוב גרוב הוא הסיפור הרומנטי של ניו יורק, מקדאגל הוא הפרק עם הסצנה במרתף, הסיגריה ביד והשיר שמתנגן בלי סוף ברקע.
בלב גריניץ' וילג', מקדאגל הוא הרחוב שראה יותר גיטרות, מיקרופונים, דמעות של משוררים, וגם צחוק של סטנדאפיסטים מכל רחוב אחר בעיר.

כאן הופיעו בוב דילן, ג'ימי הנדריקס, וגם קומיקאים בראשית דרכם במועדון ה־Comedy Cellar המפורסם.
פה זה לא מוזיאון של העבר – אלא עבר שחי ממש עכשיו. הרחוב עדיין שופע מוזיקה, אווירה אינטימית, בתי קפה קטנים עם שירה פתוחה בלילות, ברים אפלוליים עם בלוז חי, ודוכני אוכל שלא נרדמים לעולם.

טיפ סודי: תעברו ליד Mamoun's Falafel אחרי חצות – תראו תור של מקומיים, סטודנטים, תיירים וכל מה שביניהם. הפלאפל עולה פחות מ־5 דולר, והטעם? בית – עם בעיטה של סחוג.

רחוב בליקר (Bleecker Street) – ניו יורק של תקליטים, עוגיות ורגעים לא צפויים

רחוב בליקר הוא כמו אלבום טוב – קלאסי, מחוספס, עם איכות צליל שאי אפשר לשחזר.
הוא מתחיל אי שם בגריניץ' וילג', ממשיך מזרחה ויוצר מסלול קסום בין חנויות תקליטים, מאפיות, חנויות יד שנייה, ברים אינטימיים ואולמות הופעה שמקפיצים קריירות עוד לפני שהן קיימות.

לצד הרחוב תמצאו עצים מצלים, ספסלים לאוהבים, חלונות ראווה שמציעים עוגיות טריות, ומוזיקה שמתנגנת מאי שם – לפעמים מהרחוב, לפעמים מתוך בית שעדיין משמיע רדיו אמיתי.

טיפ סודי: אל תפספסו את Faicco’s Italian Specialties – מעדנייה איטלקית משפחתית כבר יותר מ־100 שנה. כריך הפרושוטו שלהם הוא לא סתם אוכל – הוא טיול רגשי לאיטליה דרך כל ביס.

רחוב בנק (Bank Street) – שיק כפרי בלב מנהטן

רחוב בנק הוא מסוג הרחובות שאם לא הייתם יודעים שהוא קיים, הייתם חושבים שחלמתם אותו.
הוא מתחבא לו בווסט וילג' כאילו מישהו שתל אותו שם מתוך כוונה שהוא לא יבלוט – והוא אכן לא בולט. אין בו אטרקציות נוצצות, אין שלטים גדולים, אין מסעדות טרנדיות – וזה בדיוק מה שעושה אותו כל כך מיוחד.

יש בו קסם לא מתאמץ: בתים חומים בני יותר ממאה שנה, מדרכות מוצלות, גינות קהילתיות קטנות, ילדים שמציירים בגירים על המדרכה, וניחוח של בוקר איטי, גם אם השעה היא שלוש בצהריים.
כאן תראו תושבים יוצאים לטיול עם הכלב בפיג’מה, שכנים שמברכים זה את זה בשם, ותחושה שמישהו פה פשוט סירב לתת לעיר להשתנות יותר מדי.

טיפ סודי: לכו לאיבוד בין רחוב בנקס לרחוב האדסון הסמוך – יש שם פינות קטנות עם ספסלים מוצלים וגינות קהילתיות שאף אחד לא באמת מדבר עליהן. הביאו קפה ביד וספר בתיק – כי תמצאו את עצמכם נשארים הרבה יותר ממה שחשבתם.

רחובות של שופינג וקניות – בין בוטיק יוקרתי לחולצה ב־5 דולר

בניו יורק קניות הן לא רק צורך – הן תחביב, דרך חיים ולעיתים גם שליחות.
יש מי שמחפש את החולצה הכי ייחודית בחנות יד שנייה שכונתית בברוקלין, ויש מי שלא מרגיש שלם עד שהוא מצא תיק של פראדה בסייל ב־SoHo.
יש כאלה שנכנסים לחנות רק כדי "לראות מה חדש", ויוצאים שעתיים אחרי עם שלל של שקיות, ויש את אלה שמתכננים את המסלול לפי היכן שממוקמת החנות של MUJI.

אבל האמת היא – שבניו יורק, הרחוב עצמו הוא חלק מהחוויה. זה לא רק מה שקונים, אלא איפה קונים.
הוויב, האנשים, העיצוב של החנות, הדרך שמובילה אליה, ומה שיש לפני ואחרי – כל אלה הופכים את חוויית השופינג בעיר הזו למשהו שלא דומה לשום מקום אחר בעולם.

בין אם אתם בעניין של שופינג יוקרתי, קנייה חכמה, אופנה בת קיימא, בגדים בסגנון "מצאתי את זה אצל דודה שלי", או פשוט אוהבים לגלות מה מתחבא בחנות צדדית שאין לה אפילו שלט – הרחובות הבאים הם בשבילכם.

רחוב פרינס (Prince Street) – שופינג עם שיק ב־SoHo

אם אי פעם שאלתם את עצמכם "איפה קונים בניו יורק כדי להיראות כאילו לא ניסית בכלל, אבל בעצם ניסית המון" – רחוב פרינס הוא התשובה.
הרחוב הזה, שעובר דרך סוהו – אחת השכונות האופנתיות בעיר – הוא שילוב מושלם בין חנויות מותגים מעוצבות, בוטיקים מקומיים שלא תמצאו באף מקום אחר, ודוכנים עם צעיפים בעבודת יד שמוכרים אמנים שמכירים את השם של כל לקוח קבוע.

פה תמצאו את APC, את Reformation, את Glossier, ואת החנות הכי מסודרת של Apple בעיר – ולצידה, גלריית עיצוב שמוכרת פוסטרים משנות ה־70 ב־200 דולר.

הקטע הוא שהכול מרגיש נכון. בין אם נכנסתם לקנות ג’ינס מדויק או סתם לשתות אספרסו – אתם חלק מסרט סטייליסטי שלא נגמר.

טיפ סודי: אם תיכנסו לחצר שמאחורי המספר 130, תגלו מתחם קטן עם חנויות בוטיק חבויות, כולל אחת שמוכרת תכשיטים בעבודת יד מניו יורק ונפאל, במחירים מפתיעים לטובה. לא תמצאו אותה בגוגל – רק דרך הרגליים.

רחוב קאנאל (Canal Street) – גן עדן לחיקויים, תגליות ומציאות

רחוב קאנאל הוא ההפך הגמור מפרינס סטריט – ובדיוק בגלל זה הוא כל כך כיף.
הוא לא מתיימר, לא מתפייט, ולא מנסה למכור לך סטייל. הוא פשוט מוכר – הכל.
זה המקום שבו תמצאו תיקים של "גוּצ'י" ב־25 דולר, שעונים שנראים כמו רולקס אבל מרגישים כמו טיימקס, וגם משקפי שמש עם לוגו של כל חברה שקיימת (או לא קיימת).

אבל בין כל הבלאגן – יש קסם אמיתי. אפשר למצוא פה אביזרי צילום נדירים, בשמים מקוריים שנפלו ממשאיות (במובן החוקי…), ואפילו חנויות של חומרים לאמנות שלא תמצאו באמזון.

טיפ סודי: אם אתם נראים מספיק סקרנים, ייגש אליכם מישהו וישאל בלחש "Louis Vuitton?" – זו ההזמנה שלכם לסיור במרתפים סודיים מתחת לרחוב. רק אל תשכחו שזה לא בדיוק חוקי, אז נשתף – אבל לא נמליץ 😉

רחוב לאפאייט (Lafayette Street) – איפה שהשיק פוגש את הסטריט

אם יש רחוב שמצליח לשלב בין אלגנטיות אורבנית לבין תחושת "אני לא מתאמץ", זה לאפאייט.
הוא עובר מהאזורים הגבוליים שבין סוהו, נוהו (NoHo), ואיסט וילג', ולמרות שהוא לא תמיד נמצא על מסלולי התיירים – המקומיים כבר יודעים: כאן קונים דברים שלא תמצאו באף קניון.

ברחוב לאפאייט תמצאו מותגים עכשוויים כמו Supreme (אם תעמדו מספיק זמן בתור…), alongside חנויות בגדים אדריכליות, חנויות עיצוב יפניות, וגם גלריות־חנויות שמוכרות הכל – מבגדים ועד נעליים שתוכננו בשיתוף עם אמן רחוב מצרפת.

יש בו תחושה של חיפוש – כל חלון ראווה מספר סיפור, כל חנות מרגישה כמו קונספט, והעיצוב של הרחוב עצמו נותן תחושת "פה הכל קורה, אבל בשקט".

רחוב 82 באפר איסט סייד – שופינג אחרי מוזיאון

מה עושים אחרי ביקור במוזיאון המטרופוליטן? פונים שמאלה – אל רחוב 82.
זהו רחוב קצר יחסית, אבל כזה שמסתיר כמה מהחנויות הכי שיקיות, אינטימיות ו"ניו־יורקיות אמיתיות" שיש.

כאן תמצאו חנויות של פריטי אספנות, מתנות, עיצוב בית, אופנה מוקפדת – עם טאץ’ אינטלקטואלי. גם החנויות הכי קטנות כאן מרגישות כמו תערוכה עיצובית. יש פה קהל של תושבי האפר איסט סייד – פחות רעש, יותר קלאסה.

Powered by GetYourGuide

אז מה למדנו היום, חוץ מזה שלא כדאי לקרוא את הכתבה הזו על בטן ריקה?
שבניו יורק, כל רחוב הוא עולם.
יש כאלה שמובילים אותך לתצפית מרהיבה, אחרים שמובילים אותך היישר לגלריה סודית או לדוכן נקניקיות שיגרום לך לשכוח איך מאייתים "דיאטה".
יש רחובות שמספרים היסטוריה, יש כאלה שמספרים לך איפה למצוא את התיק המושלם – ויש כאלה שפשוט אומרים לך, בלי מילים: "תאט, תנשום, אתה פה".

אז בין אם אתם תיירים עם מפה ביד או ניו־יורקרים בנשמה, דבר אחד בטוח – הרחובות של ניו יורק לא נועדו רק לחצות אותם.
הם נועדו לעצור בהם. ללכת לאיבוד. להתאהב.

ואל תשכחו – תמיד יש עוד רחוב לגלות. לפעמים הוא מעבר לפינה. לפעמים הוא רק מחכה שתשאלו:
"רגע, מה יש שם?"

אהבת? אפשר לשתף!

Facebook
WhatsApp
Email
לחזור למשהו ספציפי?
Powered by GetYourGuide
error: Content is protected !!

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו