אם אתם חושבים שטבעונות בניו יורק מסתכמת בטורטיה עם חומוס או סלט עלים קצוץ – חכו עד שתכירו את Avant Garden (אוונט גארדן). במסעדה הזו, ירקות הופכים לגיבורי על, טעמים מתפוצצים מכל ביס, ואפילו מי שחולם על אנטרקוט עסיסי ימצא את עצמו מלקק את האצבעות – בלי גרם אחד של בשר.
באיסט וילג’ (East Village), אחת השכונות הכי צבעוניות וטעימות במנהטן, מסתתרת פנינה קולינרית שבשקט-בשקט הצליחה לעשות היסטוריה: מסעדה טבעונית, כשרה, עטורת המלצות – ואפילו אחת מאלה שנושאות בגאווה את חותם מישלן היוקרתי. כן, קראתם נכון – מישלן!
אבל יותר מהשמות הגדולים, התארים והפרסים, Avant Garden היא פשוט מקום שגורם לך להרגיש שאתה בחוויה קולינרית מהשורה הראשונה. מהאור הנעים, דרך הצלחות המעוצבות בקפידה, ועד לצוות שמבין אוכל ברמה שלא רואים בכל מקום – כל פרט כאן מדויק, אבל לא מתנשא. חוויה קולינרית גבוהה באווירה הכי לא מתיימרת שיש.
בין אם אתם טבעונים מושבעים, מתנסים סקרנים או פשוט מחפשים מקום רומנטי, כשר, ומרגש לגלות – הרשו לנו לקחת אתכם למסע שכולו טעם, אסתטיקה והפתעה. לא עוד "אוכל בריא", אלא אוכל מבריק. כזה שגורם לך לעצור, לחשוב, לחייך – ואז להזמין עוד.
תעודת זהות: מסעדת Avant Garden
📍 מיקום:
130 East 7th Street, ניו יורק – ממש בלב שכונת איסט וילג’ (East Village).
רחוב שקט עם אווירה בוהמיינית, כמה צעדים מפינות חמד של בתי קפה, ברים קטנים וגלריות לאמנות מקומית. קל להגיע עם הסאבווי – תחנת Astor Place או 1st Avenue במרחק הליכה קצרה.
🍽️ ז’אנר קולינרי:
טבעוני עילי. לא מדובר במסעדת "אוכל בריא" במובן הפשטני – אלא חוויה קולינרית מלאה שמציבה את הירק במרכז, בגישה יצירתית, מתוחכמת ומפתיעה. כל מנה נראית כמו פסל, וכל טעם – פצצה של רגש.
🌱 כשרות:
המסעדה פועלת תחת השגחת כשרות –של @lighthousekosher
פתוחה בשבת. אין שימוש במרכיבים מן החי בשום צורה – 100% טבעוני = 100% פרווה. ישנם אפילו 2 יינות כשרים במסעדה.
כמו תמיד בניו יורק – מומלץ לבדוק טלפונית את סטטוס הכשרות העדכני לפני ההגעה.
💰 טווח מחירים:
מנות ראשונות: 14–22 דולר
עיקריות: 24–34 דולר
קינוחים: 12–14 דולר
קוקטיילים טבעוניים יצירתיים: סביב 16 דולר
לא זול – אבל שווה כל סנט.
שימו לב: המנות לא גדולות.
👥 למי המקום מתאים במיוחד:
זוגות – אווירה רומנטית ברמות
מטיילים שומרי כשרות שמחפשים משהו ייחודי
חובבי קולינריה שמכירים כל טרנד חדש
סקרנים שמוכנים לצאת מאזור הנוחות
טבעונים (ברור), אבל גם קרניבורים שבא להם שינוי
חגיגות ימי הולדת אינטימיות – המקום לא רעשני, ומתאים לשיחות רגועות
🚫 למי פחות יתאים:
משפחות עם ילדים קטנים – אין תפריט ילדים ואין סבלנות לריצה בין השולחנות
מי שמחפש ארוחה מהירה "על הדרך" – זו חוויה שצריך לשבת ולהתמסר אליה
🎖️ פרסים והכרה:
מופיעה דרך קבע במדריכים של מישלן
המלצות חמות ב-NY Times, Forbes, Eater ועוד
שפים בינלאומיים מבקרים כאן – ולא נשארים אדישים
📞 להזמנות:
המסעדה קטנה, יש פחות מ-15 שולחנות – חובה להזמין מקום מראש.
דרך האתר הרשמי או באפליקציות כמו Resy או OpenTable.
טבעונות, כשרות, מישלן- הסיפור שמאחורי המסעדה
מאחורי הקסם הקולינרי של Avant Garden עומד יזם ניו יורקי עם אג'נדה ברורה – לשנות את הדרך שבה העולם רואה אוכל טבעוני. קוראים לו רבי דרוסי (Ravi DeRossi), והוא התחיל את דרכו בכלל בזירה אחרת לגמרי: ברים אפלוליים, קוקטיילים מתוחכמים, וסצנת חיי הלילה התוססת של מנהטן.
כמו כל ניו יורקר אמיתי עם חושים חדים, גם דרוסי הבין שהעולם משתנה. מתוך שינוי אישי עמוק – מעבר לטבעונות והתחייבות לערכים של חמלה, קיימות ואחריות סביבתית – הוא החליט לפתוח מקום שיהפוך את מה שנתפס כ"אוכל טבעוני" למשהו חדש לגמרי: אוכל מרגש, מעוצב, מלא טעם – שמבוסס על צמחים בלבד, אבל מדבר אל כולם.
בשנת 2015 הוא הקים את המסעדה הזו בלב שכונת איסט וילג’ – לא עוד מסעדה, אלא פרויקט תשוקה אישי. הוא גייס שפים מוכשרים, בנה תפריט שמציב את הירקות במרכז כמו יצירות אמנות, והוכיח שאפשר להגיש אוכל יוקרתי, יצירתי ועמוק – בלי ביצה, חמאה או סטייק.
המקום הפך מהר מאוד לשם דבר – גם בקרב טבעונים, גם בקרב קרניבורים, וגם אצל המבקרים הקולינריים של ניו יורק. לא פחות חשוב: המסעדה נכנסה לרשימות של מדריך מישלן, שהחמיאו לה על חוויה קולינרית מדויקת ובלתי מתפשרת.
ההצלחה הזו לא נשארה בגבולות המסעדה – דרוסי הקים את קבוצת Overthrow Hospitality, שמאגדת תחתיה מספר מסעדות טבעוניות פורצות דרך, כולן פועלות מתוך אותה תפיסת עולם: אוכל יכול לשנות מציאות.
אבל אוונט גארדן נשארת היהלום שבכתר. זו לא רק מסעדה – זו הצהרה. מקום שבא להגיד: אפשר לאהוב אוכל, ליהנות, להתרגש – ולעשות את זה גם בדרך מוסרית, נקייה ומודעת.
התפריט – חגיגה טבעונית של יצירתיות וטעם
התפריט של Avant Garden בנוי כמו קונצרט של טעמים – מתחיל במנות קרות ורעננות, עובר בטוסטים שהם חגיגה לעיניים, ממשיך למנות חמות שמחממות את הלב, ומגיע לשיאים מרגשים של חדשנות טבעונית. כל מנה מדויקת, צבעונית, ומתוכננת כמו יצירת אמנות. שימו לב – כל המרכיבים 100% מן הצומח, ללא חלב, ביצים או מוצרים מהחי.
🥗 מנות קרות (COLD)
BABY GEM – חסה צרובה קלות עם רוטב סיזר טבעוני, עגבנייה קלויה, אבוקדו וקרוטוני נורי שום.
מרקם פריך, קרמיות מעודנת, ורמז ימי עדין.
💵 18 דולר
BRUSSELS – נבטי בריסל פריכים, אנדיב, רוקט, רוטב מתקתק על בסיס תאנים ואגוזי מלך מסוכרים.
שילוב מושלם בין מריר, מתקתק וקראנצ’י.
💵 19 דולר
AVOCADO – אבוקדו עם רוטב גזר-ג’ינג’ר, אורז פריך, מיסו ופלפל שישיטו חרוך.
מנה חצופה, רעננה וממכרת.
💵 22 דולר
🍞 טוסטים (TOAST)
FIG – גבינת סויה רכה, פניני בלסמי, פיסטוקים, רדוקציית בלסמי לבן ובזיליקום.
שילוב אלגנטי של מתוק, קרמי וחמיצות עדינה.
💵 20 דולר
ARTICHOKE – מחית תרד וארטישוק, ויניגרט כמהין שחורות, ג'יקאמה וקשיו.
עומק טעמים בגרסה אלגנטית לממרח קלאסי.
💵 21 דולר
CREMINI MUSHROOM – פטריות קרמיני, ריבת בצל, ענבים ותערובת עשבי תיבול פרובנסליים עם מחית אגוזי מלך.
אומאמי על טוסט – אחת המנות האהובות במקום.
💵 19 דולר
SUNCHOKE – אגס מוחמץ, פיסטוק, נענע וטפנד זיתים.
מנה מפתיעה שמשחקת עם חמיצות ורעננות בצורה מבריקה.
💵 18 דולר
🍲 מנות חמות (HOT)
SQUASH SOUP – מרק קמבוצ’ה עם תירס ודלעת, שמנת אגוזי קשיו.
מנה מושלמת לפתיחה חמימה, חלקה ומנחמת.
💵 18 דולר
SCORCHED CAULIFLOWER – כרובית חרוכה עם שום קלוי, צלפים מטוגנים ומחית כרובית.
מנה מינימליסטית ומדויקת – עונג טהור.
💵 26 דולר
CELERY ROOT PASTA – "פסטה" משורש סלרי עם כמהין שחורות, רוטב שיטאקי וגרמולטה.
הפתעה של טקסטורה וניחוחות.
💵 29 דולר
HEN OF THE WOODS – פטרייה במחית פטריות, קולורבי וכבושים יפניים.
💵 21 דולר
ROASTED CARROT – גזר צלוי עם חיטת פארו, צ’ימיצ’ורי של רמפה, וטחינה צזיקי מלפפונים.
הרמוניה בין מתקתק לרענן.
💵 26 דולר
RISOTTO – ריזוטו טבעוני עם פטריות "לובסטר", גרגר הנחלים, פניני בלסמי ושמן בזיליקום.
מנה קרמית בטירוף, מרגשת ומעודנת.
💵 28 דולר
SPAGHETTI – פסטה ביתית ברוטב קרבונרה טבעוני עם פטריות מעושנות.
תשכחו מכל מה שידעתם על פסטה טבעונית – זו רמה אחרת.
💵 24 דולר
TAMAL – טמאל מקסיקני טבעוני עם מולה עשיר, שמנת חמוצה על בסיס שעועית, ג'קפרוט ובצל כבוש.
חצוף, חרפרף ובלתי נשכח.
💵 26 דולר
PAELLA – פאייה ספרדית עם אורז קלספרה, פטריות טראמפט, שקדים, פלפל קלוי ורוטב איולי מרגז.
שואו של טעמים, צבעים וניחוחות – מנה לסיום גדול.
💵 29 דולר
כל המנות בנויות לשיתוף – מומלץ לבחור 2–3 מנות לאדם (או פשוט להזמין כמה שיותר ולחגוג כמו שצריך).
ואל תשכחו להשאיר מקום לקינוח…
ההמלצות שלנו מהתפריט – המנות שאסור לכם לפספס
בין אם זו הפעם הראשונה שלכם ב-Avant Garden או שאתם כבר חוזרים שוב כי פשוט לא הצלחתם להוציא את המנות מהראש – הנה הבחירות שאנשים לא מפסיקים לדבר עליהן. כולן מבוססות על ביקורות אותנטיות של סועדים מרחבי הרשת, שחלקם טוענים שזו הייתה הארוחה הכי טובה שאכלו בניו יורק.
וזה, כמובן, לא במקרה.
טוסט ארטישוק (Artichoke Toast)
מנה שכל מי שטעם – התאהב. מדובר בטוסט מרוח במחית תרד וארטישוק, עם ויניגרט כמהין שחורות, ג'יקאמה פריכה וקשיו.
סועדים מספרים שלא רק שהמנה ממכרת – אלא שהיא כל כך טעימה, שהם הזמינו אותה שוב באמצע הארוחה.
"היינו חייבים להזמין עוד אחד – פשוט אי אפשר להפסיק!"
פטריות מאיטקה (Hen of the Woods)
כאן הירק באמת הופך לגיבור על: פטריות מאיטקה צלויות, מונחות על מחית פטריות עשירה, לצד קולורבי ופטריות שימג’י מוחמצות.
התגובות נלהבות:
"מנה עמוקה, מורכבת, מרגשת – לא ידעתי שפטריות יכולות לעשות את זה."
פסטת שורש סלרי (Celery Root Pasta)
כן, זו לא טעות – הפסטה עשויה כולה משורש סלרי פרוס דק, עם רוטב שיטאקי, שבבי כמהין.
יש מי שהתאהבו, ויש מי שמצאו אותה מעט "כבדה", אבל כולם הסכימו: זו אחת המנות הכי מיוחדות בעיר.
"טעמים עזים, מושקעים – לא לכל אחד, אבל בהחלט מנה שזוכרים."
הפאייה (Paella)
גרסה טבעונית יצירתית למנה הספרדית הקלאסית: אורז , פטריות מלכותיות, שקדים פריכים, פלפל קלוי ורוטב איולי מרגז שכולו פיקנטיות מעודנת.
"מנת הדגל שלנו – שילוב מפתיע של טעמים, צבעים ומרקמים. פשוט אומנות."
עוגת שוקולד לאבה (Molten Lava Cake)
ולקינוח – אם אתם מוצאים את עצמכם בכלל חושבים לא לוותר עליו, תנו לנו לעצור אתכם. עוגת שוקולד חמה, עם מרכז נוזלי עשיר, מוגשת עם גלידת חלב צמחי בטעם לבנדר ובננה מקורמלת.
"סוף מושלם לארוחה מושלמת. אחת הקינוחים הטובים שאכלתי – ולא רק בטבעוני."
אווירה של קסם – איך זה מרגיש לשבת במסעדה הזו?
יש מקומות שאפשר להבין אותם מתמונות. ויש כאלה שפשוט חייבים לחוות. מסעדת אוונט גארדן שייכת לסוג השני.
המסעדה ממוקמת ברחוב צדדי ושקט בלב האיסט וילג' – רחוב כזה שבשנייה אתה עובר לידו, ובשנייה שאחרי אתה מגלה אוצר חבוי. הדלת הקטנה, שלט העץ המינימליסטי, הריח של ירקות צרובים באוויר – הכל מרגיש כמו הזמנה אישית להיכנס למשהו אחר.
בפנים – רק 12–15 שולחנות. אינטימי, מדויק, מחבק. קירות בגוונים חמים, עץ טבעי, תאורה רכה שמלטפת את הצלחות. מוזיקה שקטה שמרימה אבל לא מפריעה, וצוות שמרגיש כאילו נבחר בקפידה לא רק לפי כישורי שירות – אלא גם לפי אישיות.
המטבח פתוח – ואתם יכולים לראות את השפים עובדים. שקט, ממוקד, כמו מופע תיאטרון של קולינריה טבעונית. כל צלחת שיוצאת משם מרגישה כמו יצירה קטנה. אין כאן רעש, אין פלאשים, אין הצגות – יש אוכל, יש תשוקה, ויש שלווה.
טיפים סודיים לחוויה מושלמת
🔸 להזמין מראש – תמיד.
המסעדה קטנה מאוד ומתמלאת במהירות, במיוחד בסופי שבוע. אם אתם באים בלי הזמנה – יש סיכוי טוב שתישארו בחוץ.
מומלץ להזמין דרך Resy או OpenTable, שבוע–שבועיים מראש.
🔸 השולחן הכי שווה במסעדה
אם אתם חוגגים משהו רומנטי או סתם רוצים להרגיש מיוחדים – בקשו לשבת ליד ה"שולחן בסוף המסעדה ליד הקיר הירוק". האור שם מושלם, השקט מורגש, והאווירה הכי אינטימית.
🔸 שאלו על מנות ספיישל
לפעמים יש ב"ספיישלים" מנות שאינן מופיעות בתפריט – עונתיות, חדשות או ניסיוניות. הצוות אוהב כששואלים על זה, וזה לגמרי משתלם.
🔸 שילוב מושלם עם ערב באיסט וילג’
תכננו את הביקור בשקיעה, ותנו לעצמכם לשלב את הארוחה עם שיטוט בשכונה: בר קוקטיילים קטן אחרי (למשל Amor y Amargo או Please Don’t Tell), או גלריה מקומית לפני. החוויה כולה הופכת ל"ערב מושלם בניו יורק".
🔸 אוכלים גם עם העיניים
אם אתם חובבי אינסטגרם, הביאו סוללה טעונה. אבל תעשו לעצמכם טובה – צלמו, ואז תניחו את הטלפון. תנו לעצמכם פשוט לטעום.
מיקום ודרכי הגעה למסעדה
כתובת המסעדה: 95 Avenue A, ניו יורק.
כן, המסעדה שוכנת בלב ליבה של שכונת איסט וילג' (East Village) – אחת השכונות הכי שוקקות, צבעוניות וטעימות במנהטן. הכניסה עצמה קצת נסתרת, במעלה גרם מדרגות ליד בר הקוקטיילים Amor y Amargo – אז אל תתבלבלו, פשוט תעלו ותגלו את הפנינה שמחכה למעלה.
איך מגיעים בקלות?
🚇 ברכבת התחתית (Subway):
קו L – תחנת 1st Avenue היא הקרובה ביותר, כ-10 דקות הליכה רגועה דרך רחובות קסומים.
קווים F ו-M – תחנת Delancey St – Essex St במרחק של כ-12 דקות הליכה – נוחה במיוחד אם אתם מגיעים מדרום מנהטן או ברוקלין.
🚌 באוטובוס:
קו M14A-SBS עוצר ממש בכתובת: התחנה Av A / E 7 St נמצאת פחות מ-2 דקות הליכה מהכניסה.
קו M15 עוצר ב-Allen St / E Houston St – בערך 7 דקות הליכה.
🚗 חניה:
מדובר באזור עירוני עם חניה מוגבלת מאוד. רוב המקומות ברחוב בתשלום, ובשעות הערב קשה מאוד למצוא מקום פנוי. אם אתם מגיעים ברכב – שקלו להשתמש בחניון ציבורי סמוך, או פשוט להגיע בתחבורה ציבורית או במונית – זו הדרך הכי נוחה, רגועה וניו-יורקית להגיע.
🧭 טיפ קטן מאיתנו:
בואו קצת לפני השקיעה, טיילו באיסט וילג’ (יש גלריות קטנות, חנויות ספרים בוטיק וברים סודיים), ואז היכנסו ל-Avant Garden ברגע הנכון – כשהעיר עוטפת אתכם באור רך, בדיוק כמו התאורה שבפנים.
שאלות ותשובות – כל מה שרציתם לדעת על Avant Garden
כן. Avant Garden פועלת תחת השגחת כשרות ומגישה אוכל טבעוני לחלוטין – ללא בשר, דגים, חלב או ביצים
בהחלט. המקום קטן ואינטימי, עם מספר מצומצם של שולחנות, כך שהזמנה מראש נחשבת חיונית.
ניתן להזמין דרך האתר הרשמי או באפליקציות כמו Resy ו-OpenTable.
לגמרי כן. רוב המבקרים בכלל לא טבעונים – ועדיין יוצאים מהמסעדה נלהבים ומופתעים.
המנות מרגשות, צבעוניות ומלאות טעם – בלי שום "תחושת פספוס".
כן. חלק מהמנות מסומנות כנטולות גלוטן (GF) או אגוזים (NF). עם זאת, המקום אינו סטרילי לחלוטין מאלרגנים, ולכן מומלץ ליידע את הצוות מראש אם יש רגישות חמורה.
המקום שקט, אינטימי ודי רציני – אין תפריט ילדים או כסאות תינוק. לא אידיאלי למשפחות עם ילדים קטנים, אבל מתבגר פתוח קולינרית בהחלט ייהנה כאן.
אחת המומלצות בעיר! אווירה שקטה, תאורה מושלמת, שירות אישי – המקום נראה ונשמע כמו דייט שמישהו תכנן בקפידה.
אז נכון, ניו יורק מלאה במסעדות. טבעוניות, יוקרתיות, כשרות, טרנדיות – אבל Avant Garden היא משהו אחר. זו לא עוד מסעדה ברשימת ה"לחייב לנסות", אלא מקום שפשוט גורם לך לעצור לרגע, להניח את המזלג, ולמלמל לעצמך: "רגע, זה באמת היה עשוי רק מירקות?"
אם עוד לא הספקתם להזמין מקום – זה הרגע. ואם כבר הזמנתם – תנשמו עמוק, תביאו איתכם מישהו שאתם אוהבים (או לפחות מישהו שאוהב לאכול), ותתכוננו לחוויה שתשאיר אתכם עם חיוך על הפנים ורשימת מנות שתרצו לשחזר בבית (ספוילר: לא תצליחו).
ואם תפגשו שם מישהו שנראה כאילו הוא על סף דמעות באמצע הביס – אל תדאגו. זה פשוט מה שקורה כשכרובית פוגשת אהבה אמיתית.